maanantai 12. elokuuta 2019

Lomakuulumisia

Kesäloma loppui jälleen, puolisoni meni eilen töihin neljän viikon kesäloman jälkeen. Ja mitäs sitä sitten tuli tehtyä? Noh, Instagram-kuvissani ovat vilisseet kesämökki ja muut pienet lomareissut. Kivaa on ollut, kuten kuvista näkyy, mutta tässä muutama asia, mitä välillä liiankin ruusuiset IG-kuvat eivät kerro.

4 kk hulinat
Otson vauvavuodesta pahin ajanjakso olivat 4 kuukauden hulinat. Silloin ei nukuttuyöllä eikä päivällä. Henkisesti olin siis jo varautunut Olavinkin kohdalla kyseiseen ”ei niin kivaan” -ajanjaksoon, mikä ajoittui mukavasti puolison kesälomalle. Noh, kesälomalla hulistiin, Olavin pisimmät päikkärit olivat 1,5 h matkalla Tahkolle ja toisena automatkana 2 h. Kaikki muut unet olivat melkolailla puolta tuntia. Tosin Otson vauvavuoteen verrattuna tämäkin on jo pitkä pätkä, Otso nukkui pahimmillaan 5-15 minsan päikkäreitä.

Yöunet tai niiden puute
Hulinoista tai mistä lie johtuen Olavi on nukkunut melko rauhattomasti aamuyöt. Lomalla rauhattomuus alkoi pahimmillaan ekasta syötöstä eli aamukahdesta ja siitä välillä heräiltiin tunnin välein tankkaamaan tissiä, kun päivällä ei maltettu syödä. Eipä siinä, mutta lisäksi Otso on nukkunut paikoitellen huonosti. Hän herää melkein joka yö klo 23-24 välillä epämääräisesti huutamaan. Eli siis juuri siihen aikaan, kun saisin Olavilta nukkua pisimmän unipätkän. Ja mökillä me nukumme kaikki samassa huoneessa, joten herätyksiä on riittänyt.Välillä olen aamulla ollut suorastaan hieman katkera puolisolleni, joka on nukkunut hienosti lähes kaikki kitinät, kun itse herään joka rasahdukseen.

Automatkat
Näihin olen myös totaalisen kypsä, sillä lomalla Olavi on huutanut melkein kaikki automatkat. Eräskin kerta ajoimme parin tunnin matkaa Mäntän mummolasta mökille neljä tuntia... Ajattelin, että tehdään sitten paljon pysähdyksiä, että eihän lomallakiire ole. Pysähdysten ajaksi huuto kyllä loppui, mutta se alkoi aina samantien kaukalossa. Ja on kyllä yritetty vaikka mitä. On kevyempää vaatetusta, on lähdettu liikkeelle lähes poikkeuksetta aina, kun Olavi on väsynyt eli päikkäriaikaan. On ollut lelua ja harsoa ja tuttia ja ties mitä laulantaa. Puhumattakaan siitä, että se takapenkin tila turvakaukalon ja turvaistuimen välissä ei kovin suuri ole. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti