keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Viikonloppu Vaasassa

Olin viime viikonlopun pidennetyllä vapaalla (pe ja ma vapaata töistä) ja kävin siskoni ja veljeni sekä hänen tyttökaverinsa luona Vaasassa. Viikonloppuna oli kivaa, vaikka arkeen paluu ei sitten kovin vahvasti sujunutkaan. Pikkuveljelläni oli kuumetta jo sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, mutta itselleni tuo olotila iski vasta maanantain ja tiistain välisenä yönä. Ja myös pikkuveljeni tyttökaveri tuli kipeäksi, joten siskoni taitaa olla ainoa, joka vältti taudin.

Tiivistä tunnelmaa ja shoppailua

Lähdin reissuun jo perjantaina siksi, koska avopuolisollani oli viikonloppuna turnaus Vaasassa. Niinpä starttasimme Jyväskylästä perjantaiaamuna klo 5.45. Huh. Meitä oli tavallisessa henkilöautossa minä plus neljä jääkiekkoerotuomaria. Sekä mun iso matkalaukku ja poikien isot jääkiekkokassit. Voi hyvänen aika, kun oli tiivis tunnelma Keuruulta lähtien. Reissun puolivälissä en enää edes tuntenut toista pakaraani, kun en mahtunut istumaan kuin toisella kankulla :P

Lauantaina ja sunnuntaina käytiin kattomassa jääkiekkopelejä. Hanipöö vasemmalla.

Vaasassa olimme perjantaina jo aamukympiltä. Viikonloppu starttasi pikkuveljeni ja hänen kihlattunsa luota aamupalalla numero kaksi. Tämän jälkeen pikkuveljeni lähti kouluun ja me naiset lähdimme shoppailemaan. Jes! Tarkoitus oli ostaa joululahjoja, mutta ostin kaikkea muuta: paksummat juoksutrikoot (Gina tricoosta vain 30 euroa!), jumppapaita, harmaat farkut, t-paita sekä pitkähihainen paita sekä vyö. Pähkäilin Vero Modan sovituskopissa ostanko mustat vai harmaat farkut ja Jenni pähkäili toisessa kaupassa ostaako valkoisen vai mustan paidan :D Ensimmäistä kertaa myyjä oli suorapuheinen ja totesi, että ota harmaat housut, peppu näyttää niissä paremmalta...

Uusi vaatekasa. Päällimäisenä vyö sekä aivan ihana jumppapaita.

Body-jumppa livenä ja kahvakuula virtuaalituntina

Siskoni ja pikkuveljeni tyttökaveri ovat jäseniä EasyFit -kuntokeskuksessa. Niinpä vierailin itsekin kyseisessä paikassa perjantaina sekä maanantaina. Perjantaina kävimme testaamassa Jennin kanssa 45-minuuttisen body-jumpan sekä virtuaalisen kahvakuulatunnin 30 min. Siis se virtuaalitunti oli ihan ensimmäinen mulle, tuntui vähän hassulta.

Virtuaalinen kahvakuulatunti.

Laitoimme nauhan pyörimään bodyn jälkeen ja jumppasimme kahdestaan isossa salissa, kun virtuaalitäti kertoi, mitä tehdä. Yhdessä vaiheessa kritisoin, että miksi jumppamaikka ei kerro, että kahvakuulalla tehdään omaan tahtiin. Ja sitten (kuin joku olisi kuullut kommenttini) virtuaaliohjaaja totesi, että jokainen tekee omaan tahtiin. Pelottavaa.Hiki tuli, vaikka hieman itseäni jäi mietityttämään virtuaalijumppien turvallisuus. Siellä ei kuitenkaan kukaan ole tsekkaamassa tekeekö asiakas liikkeitä oikein. Vaikka eihän se ohjaajaa aina livejumpassakaan sitä näe, jos ryhmä on iso. Noh, hauska ja erilainen kokemus joka tapauksessa!

Vibra Trim

Perjantaina kokeilimme myös uutta laitetta Vibra Trim. Tää oli kans mielenkiintoinen peli, enpä ole tällaiseenkaan aiemmin törmännyt. Tästä pari kuvaa ja videopätkä. Laitteen tarkoitus siis on jotenkin tärinän avulla rentouttaa lihaksia ym. Täytyy sanoa, että olihan tuo melko mielenkiintoisen tuntuista, kun joka paikka tärisee (läskit höllyi :P). Kymmenen minuuttia oltiin kumpikin laitteessa ja kokeiltiin ohjeiden mukaan eri asentoja.

Tosi huono kuva, mutta hyötyjä: verenkierto lisääntyy, lihasjännitys vähenee, rasvanpoltto lisääntyy, tasapaino paranee ym. Tuota lihasvoima kohenee -kohtaa en kyllä suostu ymmärtämään :)Vatsa-reidet-pakara -jumppa

Maanantaina käytiin sitten siskon kanssa virtuaalisessa vatsa-reidet-pakara -jumpassa (Kuntoportissa vastaava BootyFit). Noh, kyllähän siinä peppu tuli kipeäksi, vaikka sisko tosin sanoi, että sama tunti livenä on jotain aivan muuta: livetunnilla hiki kuulemma virtaa aivan eri tyyliin. Onhan se nyt selvä. Ite ainakin saa itsestäni enemmän irti, kun joku huutaa ja tsemppaa ihan livenä vieressä. Tätähän voi jokainen kokeilla kotona, ei muuta kuin jumppa-dvd pyörimään.

Spinningsali

Virtuaalinen spinningtunti. Ja tuttu vetäjä! Tämän miehen Iisee-koulutuksissa olen ollut, vaikka tässä virtuaalitunnissa ei kyseessä olekaan Iisee-spinning.

Lisäksi kävin tsekkaamassa spinningsalin. Siellä oli joku asiakas jo polkemassa virtuaalituntia, johon sitten liityimme ja poljimme viimeiset 15 min. Täytyy sanoa, että polkeminen tuntui aivan kamalalta noilla perusjumppakengillä, kun on tottunut spinningkenkiin. Noiden kenkien pohja oli ihan liian ohut, tuntui ne rautaosat liikaa jalkapohjissa. Mutta muuten tunti oli kyllä lähestulkoon samanlainen kuin mitä itsekin on tottunut ohjaamaan (kiihdytyksiä lukuunottamatta). Ja sali näytti hienolta, etenkin perjantai-iltana, kun kaupunkien valot vain näkyivät ikkunasta. Ja vastaavasti jumppasali oli melko tunnelmallinen erilaisten värivalojen ansiosta.

Kuntosali

Maanantaina kävimme myös virtuaalitunnin jälkeen kuntosalilla, mikä sekin oli hieman erilainen. Siis samoja laitteita, mutta EasyFitillä toistot ja jumpat voi kerätä koneelle, mistä niitä voi tarkistella. Eli siis kun menet kuntosalilaitteeseen, niin laitat laitteen näyttöruutuun sen palikkakortin, jolloin toistot tallentuvat jollain tavalla profiiliisi. Näyttö myös laskee toistot ja toistojen jälkeen voit kirjata ylös myös käyttämäsi painot. Tuo laskemisjuttu on musta hyvä, sillä itse olen tosi laiska laskemaan toistojen määrää ja muutoinkin ajatukset harhailee niin, että olen yleensä määrissä sekaisin. Sisko ei ihan tarkkaan vielä tiennyt, mitä kaikkea omasta profiilista voi tarkastella treenien jälkeen koneella.

Avainmötikkä, millä pääsee sisälle ja saa treenit ylös, näkyy laitteen oikessa yläreunassa.
Siskon treenit.

Joka tapauksessa hieman erilainen salikäynti. Musta on ihan parasta lomareissuilla päästä kokeilemaan uusia kuntokeskuksia. Aina löytyy uutta kokeiltavaa ja uudenlaisia toimintatapoja. Tuo EasyFit on melkolailla "omatoimisali": suurin osa tunneista on virtuaalisia, vastaanotto on harvoin auki, eikä kuntosalilla ole varmaan juuri koskaan henkilökuntaa. Tästä syystä myös kuukausimaksu on edullinen, noin 30 e/kk. Sopii aika hyvin, jos tiedät mitä teet ja käyt pääsääntöisesti salilla ja vain joskus jumpissa tai tykkäät virtuaalitunneista. Kuntosali oli mun mielestä mukavan iso: me käytettiin salista ehkä reilua kolmasosaa. Lisäksi siellä oli oma venyttelytila.

Ruoka

Ja siis treenaamisen lisäksi ruokahan on ihan parasta. Käytiin testaamassa uusi paikka Vaasan keskustassa, meksikolainen ravintola Wazaca. Tässä paikassa hauskinta oli, kun perusannoksen sijaan saattoi valita itselleen 2–4 erilaista pientä annosta. Pääsipähän kerrankin kokeilemaan eri vaihtoehtoja. Me naiset syötiin jokainen kolme eri annosta ja pikkuveli neljä. Vielä, kun ruokalistaan saisi jälkiruuan samalla idealla :P

Tacos, sopes & quesadillas.
Turistikuva samasta paikasta.
Maanantaina käytiin Salad Housessa ennen kotimatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti