maanantai 2. marraskuuta 2015

Team Rynkeby spinningillä kohti Pariisia

Pakko jakaa vielä muutama kuva eiliseltä Peurungasta. Olin siis eilen sunnuntaina aamuyhdeksältä pitämässä parin tunnin spinningsetin Team Rynkebylle. Rynkebyssa treenaa kaksi tuttuani: maratonkaverini Esa ja ohjaajakollegani Anne.

Rynkebysta on kirjoitettu lehdissä jonkin verran viime aikoina. Kyseessä on siis pohjoismainen hyväntekeväisyystapahtuma (vuodesta 2002 lähtien), jossa pyöräilyjoukkueet pyöräilevät Pariisiin ja keräävät rahaa syöpää sairastaville lapsille ja heidän perheilleen. Tänä vuonna pyöräilijöitä on Tanskasta, Ruotsista, Suomesta, Norjasta ja Färsaarilta. Pyöräilijät kustantavat itse pyöränsä, varusteensa ja matkansa. Tänä vuonna Suomen syöpäyhdistys Sylva ry:lle lahjoitettiin noin 239 000 euroa.


Suomen Rynkebyn porukka aloitti valmistautumisen heinäkuun 2016 pyöräilyyn noin kuukausi sitten. Viime viikonloppuna ympäri Suomea kasattu porukka kokoontui Laukaan Peurunkaan, jossa ohjelmassa oli yhteistreenejä ja luentoja. Minun tehtäväni oli pitää heille parituntinen ja hikinen spinningsetti sunnuntaiaamuna. Lähtöasetelma oli hieman haastava, sillä osa polkijoista oli sisäpyöräilytunnilla ensimmäistä kertaa ikinä ja osa taas oli pyöräilyseuran jäseniä eli todellakin konkareita pyöräilyn saralla.

Päädyin kolmen erillisen spinningtunnin rakenteeseen. Ensin poljimme kroppaa herätellen helpon 45 minuutin Easy-tunnin leffa-aiheella eli kaikki biisit olivat jostain elokuvasta. Samalla saimme heräteltyä kropan lisäksi hieman päätä, kun porukka arvaili, mistä leffoista biisit olivat. Ensimmäisen tunnin haastavuus oli asteikolla 1–5 noin kolmosen luokkaa. Toinen setti oli keskiraskas Iisee Aero-tunti, haastavuus noin neljä. Tällä tunnilla haastoin porukkaa käymään jo hieman epämukavuusalueella, etenkin viimeisessä työosuudessa. Viimeinen puoli tuntia oli palauttava ja kevyt Iisee Lime, haastavuudeltaan noin 2–3. Jokaisen tunnin välissä pidettiin lyhyt, muutaman minuutin vessa- ja vesipullontäyttötauko.


Täytyy sanoa, että porukka polki upeasti! Suurin osa arvioi haastavuuden noin neloseksi, osa jopa vitokseksi ja muutama superkuntoinen pääsi tasolle kolme. Etenkin hattua täytyy nostaa ekakertalaisille! Spinning ei ole lajina kevyimmästä päästä, joten on aivan mieletön suoritus polkea heti ekalla kerralla kaksi tuntia! Kiitos, tuolla menolla ja asenteella Pariisi on helposti saavutettavissa heinäkuussa.

Itselleni Peurungan spinningsali oli uusi tuttavuus. En ole käynyt siellä aiemmin, vaikka olenkin ohjannut sisäpyöräilyä vuodesta 2012 lähtien ja spinningiä olen harrastanut seitsemän kahdeksan vuotta. Sali oli todella mukavan kokoinen, hieman erilaisesti aseteltu kuin muualla. Ohjaajan pyörä oli alhaalla ja muut pyörät olivat ylempänä kahdella eri tasolla. Itse asiassa Elixiassa taitaa olla samanlainen ratkaisu Jyväskylässä. Lisäksi vihreä/sininen tunnelmavalaistus oli toimiva ja äänentoistossakaan ei ollut mitään moitittavaa. Mikki kuului (ainakin omasta mielestäni) uskomattoman hyvin ja selkeästi.


Ja vielä takaisin asiaan. Suomessa syöpään sairastuu vuosittain 150 lasta, joista 75–80 prosenttia paranee. Silti syöpä on suurin yksittäinen kuolinsyy 1–15-vuotiaiden lasten ja nuorten kohdalla. Lisäksi kahdelle kolmasosalle jää sairaudesta tai sen hoidosta jokin vakava terveyshaitta. (Lähde: Team Rynkeby). Lahjoittajaksi voi toki ryhtyä, mutta vähintä, mitä voit tehdä, on tykätä järjestöstä Facebookissa. Joten käyhän peukuttamassa!

Koko tapahtuman FB-sivut: https://www.facebook.com/TeamRynkeby/ 
Suomen kotisivut: http://www.team-rynkeby.fi/

*Kuvat: Jyrki Mustonen/Team Rynkeby
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti