tiistai 13. toukokuuta 2014

Arkea töistä ja vähän vapaaltakin

Aina välillä jumpan jälkeen multa kysytään, että mitä teen päätyökseni. Olen siis töissä Mediasepillä (käykäähän tykkäämässä Facebookissa) ja teemme markkinointiviestintää, fyysisesti siis siellä Keskisuomalaisen talossa. Usein tulee jumpissa kerrottua juttuja työpäivistä ja töissä taas tulee kerrottua juttuja jumpista (pitäisiköhän välillä keskittyä itse aiheeseen...).

Täälläpä sitä kuluu se 40 h per viikko.


Facebookissa on pyörinyt arkihaaste. Se on ollut omasta mielestäni aivan loistava. On tietysti kivaa katsella ihmisten lomakuvia aurinkorannoilta, mutta välillä on ihan kivaa nähdä sitä oikeata arkeakin. Sitähän se kuitenkin suureksi osaksi on, työarkea 40 tuntia viikossa. Tällä kertaa ei siis niinkään treenikuulumisia tai -kuvia, vaan muutama otos sieltä perusarjesta: niin töistä, illoista kotona, kun ei olla jumppaamassa ja vähän muustakin.

Ja sori Facebook-kaverit, näistä kuvista ootte jo nähneet suurimman osan.

Välillä arki on hektistä. Niin hektistä, ettei isoa monitoimikonetta muka ehdi kaivaa kaapista, vaan oli "pakko" ostaa sport-blenderi. Nyt lähtee rahkat ja marjat mukaan nopeasti.
Perustoimistopäivä: meneillään kolme eri projektia samaan aikaan.
Kuntoportin messu-roll-up valmistuu seinän takana digipainossamme. Kympin tutustumistarjous on muuten vielä voimassa sunnuntaihin 18.5. saakka, ei sido jäsenyyteen (vinkkaahan kaveria).


Suuri osa työpäivistä kuluu toimistossa. Kirjoittamista, projektien suunnittelua, palavereja, puhelinhaastiksia, ilmoitusten tilavarauksia ja suunnittelua, lehtien taittoa, juttu/videokeikkojen suunnittelua ja käsikirjoittamista, videoiden editointia ynnä muuta. Yllä olevat kuvat on otettu työpäivänä, johon on mahtunut kolme eri projektia: videoita Killerille, lehtimainoksia ja roll-uppeja Kuntoportille ja asiakastarinoita Savon Sanomille. Eipähän ainakaan ole yksitoikkoista ja tylsää.

Luovuus huipussaan: valokuvista tehtävän mainosspotin käsikirjoitus... Tsekkaahan lopputulos: https://www.youtube.com/watch?v=yuf9XaVg-lI  Markiisipäivät olisivat muuten loppuviikolla to–la.


Välillä töistä sitten lähdetään keikalle, joko juttukeikalle johonkin asiakaslehden juttuun liittyen tai sitten videokeikalle milloin mistäkin syystä. Viime aikoina videokeikkoja on tehty mm. Killerin raviradalle. Tunnustan, tämän projektin myötä kävin ensimmäistä kertaa eläessäni raveissa. Nyt on testattu niin ravit hirveässä lumisateessa, lounasravit keskellä päivää ja vuoden päätapahtuma Eliitti aivan ihanassa auringonpaisteessa. Ja oli kyllä sellaista puuhaa, että voisihan tuonne lähteä muulloinkin. Hyvää ruokaa hyvässä seurassa ja vähän jännittämistä pelaamisen kautta, mikä ettei.

Elämäni ekat ravit kauheassa lumisateessa. Hymy ei hyydy.
Lounasraveissa kuvattiin tandemajelu. Arvatkaa kuka on kyydissä actionkameran kanssa?

Siis tuo tandemajelu oli aivan huippu! Olen yllytyshullu, joten kun vapaaehtoisia oltiin vailla hevosen kyytiin, niin minähän olin heti mukana. Lupautuessani en tosin tajunnut, että sitä hevosta pitäisi ihan oikeasti itse ohjatakin, huh. Hengissä selvisin ja aivan mahtava kokemus! Hiukan jännitti, ettei radalla törmätä traktoriin, mutta onneksi takanani oli ammattitaitoinen ohjastaja pitämässä huolta. Ja hei, tsekatkaahaan video:

http://www.ksml.fi/yritykset/yritysvideot/killerin-ravirata/killerin-ravirata-tandemajelu/1806605

Lähtöauton lavalla ja Toto-kuitti.

Olimme myös Killerin raviradan päätapahtumassa Eliitissä viime kuussa. Sää oli aivan mahtava, oli hienoa viettää päivä ulkona kuvaten. Jälleen piti kokeilla jotain uutta ja niinpä kapusin lähtöauton lavalle katsomaan hevosia aivan lähietäisyydeltä. Upeaa, niin kuin varmasti naamasta näkee. Tässä Eliitistä kuvattu fiilisvideo:

http://www.ksml.fi/yritykset/yritysvideot/killerin-ravirata/killerin-ravirata-eliitti/1813073


Minä ja työkaverini työn touhussa. Taina ottaa valokuvia ja minä kuvaan pienellä action-kameralla (jonka kuva siis näkyy puhelimessa).

Videokuvaamisen lisäksi Eliitin keikka sisälti myös hieman "mallin töitä". Tarkoituksemme oli kuvata ns. palvelupolku-video, jossa konkreettisesti esitellään aluetta ja sen palveluita. Ja tähän sitten kustannustehokkaasti tietysti mallit omasta takaa, joten minä ja avopuolisoni pääsimme kameran eteen. Tässäpä video:

http://www.ksml.fi/yritykset/yritysvideot/killerin-ravirata/killerin-ravirata-raveissa-killerilla/1812539

Tällä kertaa ihan oikeasti totottiin, kahteen lähtöön yhteensä viidellä eurolla. Eka toto-kuponki tuotti nollatuloksen, vaikka videolla hieman muuta näytetään :) Päälähtö oli numero 8 ja tämä oikeasti meni nappiin! Pelasimme sija-peliä, jossa pitää veikata hevosia kolmen kärjestä. Valitsimme vinkkien mukaan jonkun ns. varman hevosen ja sitten pari yllättävämpää veikkausta. Ja kas kummaa, kaikki kolme hevosta olivat top3:ssa!!! Harmi, kun ei ollut kuin euron panos per hevonen, voittoa tuli huimat 9 euroa.

Mutta tällaista töissä. Yleensä ei ehkä ole ihan näin vauhdikasta, Killerin projekti oli hieman sieltä vauhdikkaamasta päästä. Tosin eräs viikko aloitettiin toisen asiakkaan ansiosta aamukahveilla Sinuhe Wallinheimon luona. Tässäpä linkkiä siihenkin videoon, oli muuten makea kuntosali ja uima-allas alakerrassa, vähän oon kade.

https://www.youtube.com/watch?v=4CwnTqMONBM

Ja lopuksi vielä muutama kuva töiden ja jumppien ulkopuolelta.

Hiusten ja kulmien värjäystä sekä kasvonaamiota ja vähän sulkapalloa.

Mummo sanoi viimeksi kivasti, että "sun tukka on kasvanut, mutta oletko ajatellut välillä käydä hieman leikkaamassa noita kaksihaaraisia". Hmm, joo pitäisi. Välillä sitä touhottaa niin paljon kaikkea muuta, ettei siihen omaan ulkonäköön edes kiinnitä huomiota. Jumpassa tukka on ponnarilla ja töissä se nyt on auki miten sattuu. Nyt hiusten kanssa on menty pitkälti kotikonstein, mutta ehkäpä tässä pitää käydä pieni freesaus hakemassa ihan kampaajalta ennen kesää.

Tokassa kuvassa mun rakas harrastus, joka on saanut aivan liian vähän huomiota viime aikoina. Sulkapallo on aivan mahtavaa. Kun olin yliopistossa, niin Hippokselle pääsi pelaamaan 2,50 euroa tunti, kyllä oli halpaa. Nyttemmin se on sitten jäänyt. Pelaamassa tulee käytyä lähinnä kotipuolessa Etelä-Pohjanmaalla. Meillä on siellä kyläkoulu, siellä on kätevää käydä pelaamassa ennen lauantain saunaa.

Viime lauantaina käytiin lätkimässä, se tosin jäi hyvin lyhyeksi. Pikkuveljeltä (siltä vanhemmalta) vääntyi nilkka jo toisessa erässä, ei onneksi ihan älyttömän pahasti. Muutaman erän se makasi lattialla kinttu pystyssä jääpussin kanssa, kun me isukin kanssa vielä otettiin muutama erä ennen lähtöä. Turpareissuhan tää mulle oli, kun en oo aikoihin käynyt pelaamassa, hävisin kaikki erät hyvästä yrityksestä huolimatta. Mutta kyllä on ihana laji! Vaatii kropalta hieman eri asioita kuin spinning tai kahvakuula, pitää olla räjähtävyyttä, nopeutta, pelisilmää ja tekniikkaa.

Ja kun ei olla jumppaamassa, niin voidaan suunnitella jumppia. Tässä varmaan rakentumassa jokin teemaspinning.
Ja ettei unohdettaisi tätä arjen ihanuutta eli ruokaa, niin tässä vielä vika kuva.

Ekassa kuvassa elämäni ensimmäinen voileipäkakku, minkä tein avokkini syntymäpäiville. Ihan symmetristä ei tullut, mutta oli se kyllä hyvää. Tässäpä teillekin ohje:

http://www.k-ruoka.fi/reseptit/rukiinen-kinkku-piparjuurikakku/

Ja tokassa kuvassa siskon tekemä tortilla ilman sitä tortillaa. Eli siis vehnätortillan tilalla iso kiinankaalin lehti, johon voideltiin jotain hieman tulista levitettä (apua, en muista mitä se oli) ja sitten täytteet päälle. Täytteessä oli jauhelihaa ja ihanan paljon kasviksia. Oli muuten tosi hyvää, kannattaa kokeilla! Toinen äitienpäiväviikonlopun herkku oli siskon tekemä kukkakaalipizza (pohja siis kukkakaalia ja täytteissä paljon kasviksia), suosittelen sitäkin. Siitä ei valitettavasti ole kuvaa, kuten ei äidille tekemästäni tyrnikakustakaan.


Tällaista arkea meikäläisellä. Näiden lisäksi arkeen tietysti mahtuu paljon siivoamista, pyykinpesua ym. mutta ei niistä sen enempää. Ja jotta huomenna oltaisiin pirteitä arkea jatkamassa tai oikeastaan aloittamassa aamuspinningillä klo 6.30, niin nyt unta. Seuraavalla kerralla todennäköisesti palataan back to business eli takaisin treeniblokkauksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti