maanantai 26. toukokuuta 2014

Viikonloppuleski: mökkeilyä, ulkoilua ja lenkkeilyä

Avopuolisoni lähti lauantaina jääkiekkoerotuomareiden kouluttajaseminaariin ja palasi sieltä eilen sunnuntaina iltapäivällä. Mulla taas näytti kalenteri tyhjää, ei jumpan jumppaa pidettävänä, ei kukaan tulossa kylään, eikä mitään muutakaan pakollista. Kuntoportin spinningmaratonille olisi voinut mennä polkemaan ja mielikin teki, mutta tällä kertaa kesämökki vei voiton. Oli niin nätti ilma (Kannonkoskella sataa muutoin aina), niin pakkohan se oli hyödyntää.

Niinpä lähdin lauantaina hieman extempore ajelemaan mökille Kannonkoskelle. Kannonkoski on siis siitä rakas paikka, että siellä on tullut vietettyä kaikki lapsuuden kesät, kun äiti on sieltä syntyisin. Nykyään siellä on asukkaita noin 1500.

Mökkilauantai Kannonkoskella

Mummo on ollut mökillä jo hetken ja lauantaina äitikin oli siellä käymässä. Käytiin ensin hautausmaalla kastelemassa kukat, sitten torille, lounaalle ja kauppaan.

Papan hauta. Pappa kuoli samana päivänä, kun täytin 6 vuotta ja sisko 4. Samassa haudassa myös äidin sisko, joka syntyi kuolleena.
Käytiin syömässä aivan uudessa paikassa, Ullan joku ruokapaikka, samassa tilassa huoltoaseman kanssa.
Salaatti kahdella täytteellä: fetaa ja kanaa. Oli kyllä tosi hyvää ja muutenkin tosi siisti paikka. Mennään kyllä uudestaan.

Kannonkoskella tapahtuu. Melkein harmittaa, että en pääse Hilmonkosken lavalle kattomaan Hausmyllyä.

Lounaan ja ostosten jälkeen lähdettiin mökille. Ensin kahvit, sitten vähän aurinkoa viltillä. Jaksoin ehkä jonkun puoli tuntia lojua tyhjänpanttina, sitten piti jo nousta puuhaamaan jotain. Sopiva urakka olikin biksut päällä nurmikon leikkuu, mökillä on sellainen ihana työnnettävä leikkuri. Sai hyvin hyötyliikuntaa samalla (Loopin aktiivisuustavoite tuli täyteen). Urakan jälkeen lähdin vielä lyhyehkölle lenkille.

Mökiltä voi lähteä juoksemaan tasan kahteen suuntaan maantietä, joko Saarijärvelle päin tai sitten Kannonkosken keskustaan päin. Pikkuteitä toki löytyy, mutta pääpiirteittäin näin. Lähdin vaihtelun vuoksi kohti keskustaa. Hölkkäilin koskensillalle ja sitten sainkin idean käydä fiilistelemässä koskella. Se on ihana paikka.

Näkymät koskensillalta.
Kova vauhti vedellä.
Niin kaunista.

Selfie oli pakko ottaa :P
Notskipaikka, tänne pitää mennä paistaa makkaraa kesällä.
Näkymät Kivijärvelle. Meidän mummon mökki on siis Kannonjärvellä.

Koskella sain vielä paremman idean ja ajattelin juosta mökille rautatietä pitkin. Saman tien tallaaminen edestakaisin on vähän tylsää, niinpä kipusin raiteille ja hölkkäilin sieltä mökille. Raiteilla kulkee siis silloin tällöin tavarajunia, joten oli pakko laittaa musat pienelle, että kuulisi, jos juna sattuisi tulemaan.

Mulla ei varsinaisesti ole korkeanpaikankammoa, mutta sillan ylittäminen tuntuu aina yhtä pelottavalta, kun välistä näkyy alas tielle.
Suoraa silmän kantamattomiin.

Mökillä otin pientä välipalaa ja sitten saunaan. Kävin oikein uimassa, vanhan kansan tyyliin vieläpä naku-uinnilla. Nyt on talviturkki heitetty, jes. Saunan jälkeen vielä torilta ostettua kinkkupiirakkaa, kyllä kelpasi lähteä kotimatkalle kohti Jyväskylää. Kiitos mummo ja äiti, oli taas tosi ihanaa! Ikävä on jo.

Lauantain lenkin syketiedot

Melko kevyt lenkki, keskisyke vain 125.
Vaihe 1 oli siis lämmittely, vaihe 2 varsinainen juoksu ja vaihe 3 jäähdyttely, joka tässä tapauksessa meni kyllä vielä perusjuostessa, kun matkaa oli jäljellä.
Menomatka menty maantietä pitkin, tulomatka juostu aivan järven vieressä menevää rautatietä pitkin.

Perustason harjoitus.

Sunnuntain sauvakävelylenkki Laajavuoressa

Eilen sunnuntainakin tuli ulkoiltua. Käytiin Katrin kanssa pitkällä sauvakävelylenkillä Laajavuoressa. Ensin fillarilla Laajavuoreen, sitten pitkälle ja rauhalliselle kävelylenkille Laajavuoren metsäpoluille. Lenkin jälkeen käytiin vielä lähikaupassa mehujätskillä. Oli kyllä mahtava sää ja mahtava lenkki. Yksin ei jaksaisi kävellä 2,5 tuntia, alkaisi jo tylsistyttää, mutta kaverin kanssa aika menee huomaamatta. Kiitos Katri, oli kivaa!

Matkaa 30,60 km, josta kävelyä hieman reilu 13 km.
Poistullessa fillaroin rauhassa Katrin seurana, kun Katri meni vetämään jumppaa.
Tässä siis pyöräilyt sekä kävelylenkki.
Pelkkä kävelylenkki: keskisyke 115 eli arviolta noin 60% maksimisykkeestä. Oikein hyvä peruskestävyystreeni.
Laajavuoren polkuja on menty ristiin rastiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti