maanantai 1. syyskuuta 2014

Kuukauden kuulumiset: arkeen paluu

Elossa ollaan, vaikka blogi on viettänyt hiljaiseloa Kebnekaisen reissun jälkeen. Täytyy sanoa, että pieni tyhjä olo hiipi reissun jälkeen mieleen, mitäs jännää sitä sitten tehdään? Mitä mageeta ja ikimuistoista on luvassa seuraavaksi? Ai pitkä, pimeä ja työntäyteinen talvi vai? Tylsää. Noh, onneksi tämä mieliala oli ohimenevä ilmiö :) Ja täytyy tunnustaa, että viime viikonloppuna googlettelin intopinkeenä hakusanoilla "Norjan korkein vuori"... Ehkäpä sitä vielä jotain keksitään.

Tässä kuvasatoa viimeiseltä kuukaudelta eli vikalta lomaviikolta ja kolmelta ns. "paluu arkeen" -viikolta. Vika lomaviikko tiivistyy oikeastaan kolmeen kuvaan: mökkiraksaa ja marjoja. Raksa vei aikaa sen verran, että marjat ostettiin ekaa kertaa Cittarin parkkipaikalta. Ja jei, raksalla on nyt takka, enää ei kylmät säät estä työmaalle lähtöä viikonloppuna.
Työt starttasivat kolmisen viikkoa sitten ja iltaisin olen suunnitellut uusia jumppaohjelmia. Nyt valmiina on ehkä noin kymmenen uutta ja erilaista ohjelmaa, bootyfitiä, teema-spinningiä, kahvakuulaa ynnä muuta. Honkkarista ostin vielä steppilaudan, nyt kotona alkaa olla koko sarja: steppilauta, pari kahvakuulaa, käsipainot, jumppapallo, pilatespallo, leuanvetotanko, ranne- ja nilkkapainot, voimapyörä, kahvalliset painokiekot, kuminauhoja... Ja tietysti taloyhtiön rautakanki :D


Ennen töihin paluuta kävin pitkästä aikaa kampaajalla. Tukkakriisi iski ja kovaa, niinpä otsatukka teki comebackin :)


Työt ovat alkaneet mukavasti, kirjoittamista on riittänyt. Eräs ruokatunti lähdettiin tyttöporukalla Palokkaan lounaalle. Ja nämä naisethan eivät ihan millä tahansa ajele, lounaalle lähdettiin työkaverin veljen Ford Mustangilla.
Tässä syksyssä ehdottomasti parasta on ollut se, että pikkuveljeni ja hänen avopuolisonsa muuttivat Jyväskylään. Siis ihanaa! Yksi lauantai olin apuna muutossa ja seuraavana lauantaina vietettiin tupareita. Muuttoiltana avopuolisoni oli leirillä, ja niinpä päätin kerrankin vähän sisustaa kynttilöillä ja nautiskella sohvaillasta.
Niin ja oltiinpa me työkaverin kanssa lehdessäkin. Suomen Lehdistö haastatteli  Keskisuomalaisen myyntijohtajaa sponsoroiduista videomainoksista ja kuvitukseksi haluttiin kuvaa meistä videokeikalla. Kuvassa minä ja video-Ville Killerin raviradalla ja jutun esimerkkivideossa kerrotaan Kuntoportin Irja-Liisasta: http://www.youtube.com/watch?v=uotqFOpbhZ0

Kuva: Sami Saarenpää

Jep, menoa ja meininkiä on ollut. Ja kaikessa siinä hurjassa määrässä vapaa-aikaa (mitä näiden touhujen jälkeen on jäänyt, jos on jäänyt) olen käynyt juoksulenkillä. Liian vähän kyllä, pakko tunnustaa. Ensi viikon lauantaina lähden juoksemaan puolikasta (21,1 km) Finlandia Marathonille. Maaliin kyllä päästään, mutta se missä ajassa, niin ei voi tietää. Tavoiteaika on mielessä, mutta eri asia on riittävätkö siihen rahkeet. Juostuja kilometrejä on takana liian vähän. Tässä vielä dataa lauantain tosi lyhyeltä lenkiltä. Juoksin siis mökkiraksalta toiselle mökille viettämään huvilakauden päättäjäisiä eli venetsialaisia.
Mökkikauden päättäjäiset on näitä meidän pohjalaisten outoja kissanristiäisiä. Pääosin niitä vietetään rannikolla ja etenkin Kokkolassa, mutta myös Kannonkoskella. Raketit Venetsialaisiin ostin hyvissä ajoin jo viime uutena vuotena. Isoin raketti ei muuten lähteny ilmaan niin kuin piti. Se jäi kiinni kivien väliin ja pamahti laiturilla, noin 25 metrin päässä paikasta, missä olimme ilotulitusta katsomassa. Täytyy sanoa, että melkoinen "maastoutukaa"-harjoitus, sellaisella vauhdilla kaikki ryntäsivät matalaksi maahan. Hengissä säilyttiin, eikä kenellekään onneksi sattunut mitään.

Etualalla Keisari - pientä kauhua aiheuttanut raketti.
Ihanaa syksyä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti