sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Testissä Asicsen Fujisetsu -nastalenkkarit

Eka treeniviikko 3,5 viikon flunssan jälkeen on nyt done. Jes! Eilen kävin ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen hiihtämässä. Aloitin maltillisesti, noin 40 minuutin hiihdolla. Täytyy sanoa, että on se melkoinen laji. Itsellä on tekniikka ihan hukassa ja vauhti matelee, mutta hiki kyllä tulee. Ylämäkiä tarpoessa mietin mielessäni, että sama lenkki on juostu loppuvuodesta kolme kertaa putkeen ja nyt tuotti haasteita hiihtää se kerran. Huh huh.

Vuoden eka juoksulenkki

Hiihdon jälkeen jäi vielä kuitenkin sen verran virtaa, että päätin lähteä kevyelle juoksulenkille – vuoden ekalle juoksulenkille. Tosin vielä painavampi syy olivat kaapissa pari viikkoa odottaneet nastalenkkarit, en ollut päässyt testaamaan niitä flunssan takia ollenkaan.

Asicsen Fujisetsu GTX -nastalenkkarit.


Aluksi hieman pelotti. Tie oli aivan peilikirkas, superliukas, eikä hiekoitusta ollenkaan. Aristelin, mutta pikkuhiljaa tuntuma ja luotto kenkiin löytyi. Ja ihmeellistä, jalka ei luisunut kertaakaan, nastat pitivät erinomaisesti! Näistä kengistä on muuten ollut arvostelu myös Juoksija-lehdessä. Osittain voin yhtyä tuohon miinuspuolena olevaan kankeuteen, mutta itseäni se ei silti suuresti häirinnyt. Oma lenkkini oli melko rauhallinen, joten mielenkiinnolla odotan miltä kenkä tuntuu hieman vauhdikkaammassa juoksussa. Pito ainakin oli erinomainen!


Arvostelu Juoksija-lehdestä.


Ekan lenkin jälkeen ei näy varpaissakaan mitään omituista, toisin kuin syksyllä Niken Goretex-kenkien jälkeen. Juoksin märillä keleillä kaksi lenkkiä Niken Goretex -kenkillä ja siitä saakka on ollut varpaankynsi mustana, ja veri vain valunut lenkkien jälkeen kynnestä. Nyt sitäkään vaivaa ei enää ollut, kynsi on toki musta edelleen, mutta verivaivoilta vältyttiin. Saattaa tosin olla, että kynsi ehti hieman parantua flunssan aiheuttamien lepoviikkojen aikana.

Niken Goretex -kengät tuntuivat hyvältä jalassa vielä myymälässä, mutta käytäntö osoittautui ihan toiseksi.

XXL Sports & Outdoor

Ostin Asicsen Fujisetsu GTX -nastalenkkarit netistä XXL Sports & Outdoor -liikkeestä:
http://www.xxl.fi/kengat/naisten-kengat/juoksukengat/asics-gel-fujisetsu-gtx-naisten-juoksukenka/p/1090017_2_style

Tää saattaa tuntua nyt maksetulta mainokselta, mutta sitä tämä ei ole. En vain ole aiemmin perehtynyt noihin XXL Sports & Outdoorin hintalupauksiin, tyytyväisyystakuisiin ym., joten olin positiivisesti yllättynyt. Ja ette tiedä mitkä omantunnontuskat mulla oli ostaa kengät netistä, suosin yleensä aina paikallisia kivijalkamyymälöitä. Mutta minkäs teet, paikallisessa myymälässä kengät maksoivat 169 euroa, kun XXL:ssä ne olivat 139 euroa (eikä puhuta mitään siitä kivijalkamyymälän ei-niin-mairittelevasta palvelusta). Ja XXL:n hintalupauksen ansiosta sain vielä tiputettua hinnan 129 euroon (kiitos Zalandon, missä ei tosin ollut kengistä enää kokoja), eikä postikuluja tullut ollenkaan.


Jep, ja kehtasin käydä paikallisessa myymälässä sovittamassa kengistä oikean koon. Normaalisti käytän 39 kenkiä, juoksukengissä 39,5. Tämä malli oli kuitenkin hieman pienempää, joten tilasin koon 40 kengät. Onneksi, 39,5 olisi ollut liian pieni.

Kuukauden vaihto-oikeus

Toinen ISO SYY ostaa kengät XXL Sports & Outdoorista oli kuukauden vaihto-oikeus – vaikka kenkiä olisi käyttänyt! Jos en ole tyytyväinen kenkiin, voin vaihtaa ne toiseen tuotteeseen saman tuoteryhmän sisällä eli toisiin kenkiin. Tämä on erinomainen palvelu! Etenkin, kun tuolla kaapissa makaavat ne aiemmat kaksi kertaa käytetyt Niken Goretex-kengät, jotka eivät sovi jalalleni.


Viikon treenit

Jep, nyt vain armotonta juoksua ja hiihtoa. Kenkiä pitää ehtiä testata vielä ainakin pari kertaa ennen kuin kuukauden vaihtoaika menee umpeen. Tässä vielä yhteenveto viikon treeneistä:

Eka viikko treeniä flunssan jälkeen, treeniä 11,5 h. Ehkä olisi voinut ottaa aavistuksen maltillisemmin.

Tiistaina ja torstaina kävin crossfitissa (päivien vikat treenit) ja lisäksi torstaina boulderoimassa (tästä pitää ehkä kirjoittaa vielä myöhemmin). Lepopäiviä kropalle tuli keskiviikkona (aamun spinningiä lukuunottamatta) sekä sunnuntaina, jolloin kävin vain Kankaan crossfit-salilla liikkuvuus-tunnilla venyttelemässä.


Yllä oleva kuva kertoo palautumisesta, ainakin Polarin V800-sykemittarin mukaan. Tasapainossa kroppa on tuon mukaan maanantaiaamuna klo 6.30 eli sopivasti huomisillan treeneihin mennessä. Nyt suihkuun ja sohvalle, see U!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti