perjantai 20. helmikuuta 2015

Pahin tauti aikuisiällä

Tuntuu kuin olisin herännyt koomasta. En ole ollut ikinä aikuisiällä näin sairas, voimaton ja huonossa kunnossa. Maanantaina oli pientä yskää, mikä tiistaina oli jotain aivan kauheaa. Työkaverit kävivät vuoronperään kysymässä, että olisiko aika mennä lääkäriin. Yskin niin, että konttori raikasi.

Kuume nousi tiistai-iltana ja sitä jatkui viime yöhön asti. Koputan puuta ja toivon, että kuume ei enää nouse. Normaalisti ruumiinlämpöni on matala, noin 35-36 ja kuumetta on ollut 37-38, ellei yön pimeinä tunteina jopa enemmän. Viime yönä nukkumaan mennessä ja kuumeen taas noustessa selitin unen ja hereillä olon rajamailta jotain keijuista, mitä lie olenkaan hourinut.


Keskiviikkona kävin lääkärissä. Matkalla Mehiläiseen taistelin, etten oksentaisi parkkihalliin. Eilen taistelin, että jaksoin päivällä kahdelta nousta edes vessaan. Sitten kun kykenin, tuli oksennus. Sanomattakin on selvää, että ruokahalua ei ole ollut. Eilisiltana jaksoin käydä ekan kerran pariin päivään suihkussa, kyllä teki hyvää. Tunnin oli hyvä olo, sitten tuli taas huono olo ja taistelin oksentamista ja päänsärkyä vastaan.

Pahimpaan päänsärkyaikaan olen maannut sängyssä kylmäkääre otsalla. Muistan, kun pelkkä hiljaisuuden "ääni" oli niin kova, että ajattelin kuolevani siihen meluun. Kuume on välillä laskenut, sitten taas noussut, melkoista vuoristorataa koko ajan.


Olen käytännössä nukkunut kaksi päivää. Keskiviikkona jaksoin katsoa telkkaria puolitoista tuntia, sitten oli pakko lähteä taas nukkumaan. Pää on ollut kipeä, lihaksia kolottaa, olen ollut herkkä äänille ja valoille (en tiedä liittyvätkö tautiin vai migreeniin), ja paha olo on ollut melkein jatkuvaa. Mummoa lainatakseni voisin sanoa, että en haluasi tätä tautia pahimmalle vihamiehellenikään.

Huomenna olisi kummilapsemme ristiäiset Helsingissä. Pahaa pelkään, että en pääse lähtemään. Vielä kuume ei ole noussut (Huom, tunti jo kuumeetta!), nyt oireet ovat perusflunssaa: kova räkätauti ja yskää.


Huomenna olisi mun synttäritkin, mutta taitaapi nekin mennä vielä sängyn pohjalla huilaten. Meidän piti lähteä tänään Helsinkiin minilomalle. Varasin superedulliseen hintaan hotellin (luottamusmiesten ale), mutta jouduin perumaan sen eilen. Tarkoituksemme oli mennä tänään shoppailemaan ja syömään Helsinkiin ja huomenna ristiäisiin.


No shit happens. Ei varmaan tarvitse mainita sitäkään, että mun pitäisi olla nyt nauttimassa talvilomasta, mutta olenpa sitten sängyn pohjalla sairauslomalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti