perjantai 19. kesäkuuta 2015

Juhannuspolkaisu Jyväskylä-Kannonkoski

Aloitin eilen juhannuksen jokakesäisellä pyöräilyllä. Olen fillaroinut viitenä kesänä joko Jyväskylästä mökille tai mökiltä Kannonkoskelta Jyväskylään. Matka on lähtöpisteestä riippuen 93-100 km. Nyt kun torstai oli vapaa, niin ajattelin polkaista möksälle. Avokkini oli tulossa töiden jälkeen autolla perästä, joten sain jättää hänelle kaikki tavarat ja pakata fillariin vain välttämättömät eväät ja vaihtovaatteet.


Kilometrejä tuli tällä kertaa 97,5. Reissu meni paljon helpommin kuin vuosi sitten. Mikään paikka ei krampannut, ainoastaan vikat kymmenen kilsaa tuntui hieman siltä, että on kivempaa pitää jalat liikkeessä kuin lepuutella paikallaan. En ole pahemmin vielä tälle kesälle fillaroinut, joten reissu tuntui lähinnä takamuksessa.

Tarkoitukseni oli päästä lähtemään puolen päivän maissa, mutta erinäisten projektien jälkeen pääsin starttaamaan vasta puoli kahdelta. Siinä vaiheessa aamupalasta oli jo niin kauan aikaa, että suuntasin ensimmäisenä Soppabaariin pastalle.

Jyväskylän ja Uuraisten välillä on kivoja mäkiä. Lisäksi sää oli juhannukseen sopiva, vettä tuli jo Palokan ja Terttumäen kohdalla. Siinä vaiheessa biisilistalta soi Metallican "So (fucking) what", sopi täydellisesti tilanteeseen. Tosin vesisade oli melko pientä verrattuna Tukholman maratonin säähän. 


Hieman ihmettelin vaatevalintaani, kaapissa olisi kuitenkin ollut uudenkarhea ohut goretex-puku. Olin päätynyt pyöräilyshortseihin (vähän pehmustetta takamukselle), compressiosäärystimiin ja hihattomaan. Päällysvaatekerraksi laitoin vielä Socin ohuet ulkoiluhousut ja Niken ohuen takin, kumpikaan ei tosin ollut vedenpitävä. Ehkä parempi niin, eivätpä ainakaan hiostaneet ja kuivuivat kuitenkin hetkessä.

Uuraisilla pidin pienen banaanipaussin. Kävin jossain huoltoasemalla mehulla ja täyttämässä vesipullon. Kiva pieni paikka, oikein sellainen idyllinen tunnelma, kun paikka oli täynnä kylänmiehiä kuulumisia vaihtamassa. Joku ohikulkeva nainen kyseli pyöräilymatkastani, hän oli kuulemma elämäntapapyöräilijä.Uuraisten ja Saarijärven väli meni vauhdikkaasti. Tarvaalan kohdalla keskitttymistä tarvittiin hieman enemmän, kun pyörätiet eivät olleet parhaassa kuosissa. Saarijärvellä kävin jälleen huoltsikalla mehulla ja mussutin pari eväsleipää. Soittelin porukoille ja kyselin joko saunan voisi laittaa päälle. Sitten viimeiselle välille.

Muistin aivan oikein, yleensä hapottavin väli on ekat kilsat Saarijärveltä Kannonkoskelle. Ylämäkiä riittää paljon. Koetin keskittyä polkiessa painamisen sijaan nostamiseen ja etenkin siihen, että käyttäisin jalkoja tasapuolisesti. Taktiikka toimi hyvin, oikea etureisi pääsi hieman vähemmällä, kun keskityin käyttämään vasempaa tietoisesti vähän enemmän.

Viime vuonna muistan, että pidin huilitauon vielä 8 km ennen mökkiä, kun etureidet olivat niin hapoilla. Tänä vuonna ylimääräisiä huilitaukoja ei tarvittu, matka meni lähes siivillä tsemppaavan musan saattelemana. Lisäksi vikan välin aikana paistoi jopa aurinko.Mökillä fiilis oli tosi hyvä, mutta ei läheskään niin uupunut kuin vuosi sitten. Palautusjuoma, karjalanpiirakka ja kuppi kahvia naamaan, sitten saunaan. Käytiin pikkuveljen kanssa vielä pari kertaa uimassa, kyllä lähti veri kiertämään jaloissa. Jes, tästä on hyvä jatkaa juhannuksen viettoa järven rannassa.

Polarin data:Päivittäinen aktiivisuus:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti