torstai 6. lokakuuta 2016

Toka yösuunnistus

Tänään käytiin Marjon kans tokaa kertaa ikinä yösuunnistamassa, rastit olivat Jääskelässä. Enää Pummimimmit nimitys ei oo turha, löydettiin puolessatoista tunnissa YKSI rasti kahdeksasta!!! Että miten meni noin niinku omasta mielestä?Tulosta analysoidaan varmasti vielä illalla kotona ja aamulla töissä, että eipä siitä sen enempää. Eka rasti löytyi pienen hapuilun jälkeen, tosin siihenkin meni puoli tuntia aikaa. Suunta tokallekin rastillekin meni hyvin, mutta sitten en tiedä mitä tapahtui. Käännyttiin vissiin liian aikaisin oikealle mäkeä alaspäin. Jossain vaiheessa ihmeteltiin karttaakin, kun kompassin pohjoinen näytti eri suuntaan kuin kartassa. Jälkikäteen Polarin kartasta katsottuna ollaan tehty U-käännöskin, en ymmärrä.


Noh, aikamme pyörimme ympyrää ja ihmettelimme karttaa. Jossain vaiheessa vastaan tuli kalliokin. Sitten paikallistimme itsemme kartasta ehkä-fiiliksin. Tuossa vaiheessa oltiin suunnistettu tunti ja vartti, maksimiaika suoritukselle oli kaksi tuntia. Päätettiin ottaa lähtöpiste tavoitteeksi ja suunnata pois. Sitä ennen oltiin kerta katsottu puhelimesta Googlenkin karttaa. 


Maaliin päästiin puolentoista tunnin jälkeen. Sekin meni vahvasti, mies kertoi, ettei edes kaivannut meitä, oli kuulemma lähdössä jo pois. Kaikki muut reilu sata osallistujaa olivat jo tulleet maaliin. Ei siis ilmeisesti oltu ilmoittauduttu ollenkaan, vaikka oltiin osalistuminen maksettu. Ens kerralla sitten "maksa, ilmoittaudu ja nollaa emit". Eli kukaan ei olisi edes tullut etsimään meitä, jos oltais oltu eksyksissä. Ja mehän ei oltu eksyneitä, tilapäisesti vain ehkä vähän hukassa sen hetkisestä olinpaikasta.


Suoritus meni niin vahvasti, että suunnistettiin sitten Vaajakosken ABC:lle burgereille. Se edes sujui. Viime viikolla otettiin Kurko Cupissa helpoin kartta, Helppo elämä, mikä meni mallikkaasti ja tuntui liiankin helpolta. Niinpä tänään testattiin pykälää vaikeampaa ja otettiin joku "seniilikartta", supergubbet tai jotain.  Matka ei ollut kuin 3,1 kilsaa.


Että sellaista. Lohdutettiin itseämme, että ainakin pää toimi, joku voisi mennä paniikkiin pimeässä metsässä hukassa. Ensi viikolla kokeillaan uudestaan, tavoitteena löytää ainakin kaksi rastia ;) Pummimimmit kiittää ja kumartaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti