sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Mökkikeittiön kasaamista Tyriksellä

Perjantai-iltana kuudelta saimme vihdoinkin kauan odotetun keittiötoimituksen Parma-keittiöiltä Tyriksen kesämökille. Keittiö tuli hyvin ajallaan, kasaamista varten olimme varanneet helatorstain jälkeisen viikonlopun. Perjantai-iltana käytännössä kannettiin (tai miehet kantoivat) kamppeet sisälle.

Iskä ja Niko aloittamassa urakkaa lauantaina.

Osia oli paljon. Piti ottaa kuvaan omat varpaat (ja maha), jotta laatikon koon ymmärtää.

Varsinainen kasaus alkoi lauantaina Nikon ja isukin voimin. Ensimmäinen tunne taisi olla ahdistus, mistä ihmeen palasesta pitäisi lähteä liikkeelle, laatikoita ja osia oli valtavasti. Otimme keittiön tosiaan osina Parmalta, sillä säästi karkeasti tonnin muihin keittiötoimittajiin verrattuna. Sillä aikaa kun Niko ja iskä kasasivat keittiötä, minä pesin ikkunat. Siinä olikin melkoisesti hommaa, ikkunoita ei ollut vielä kertaakaan pesty, eli maaliroiskeita oli jonkin verran ja tehdastarratkin olivat vielä paikoillaan. Lauantaina miehet saivat melkolailla paikoilleen rungot.

Perjantaina skoolattiin raksun kanssa alkoholittomat skumpat vaahtokarkeilla ja muilla herkuilla pitkään odotettujen mökkikauppojen kunniaksi.

Tarkoituksemme oli alunperin olla mökillä yksi yö viikonlopusta, sitä varten mukana oli ilmapatja ja makuupussit. Perjantaina sekä lauantaina raksahommat vaan venyivät niin myöhään, että oli helpompaa mennä mummun mökille seitsemän kilsan päähän saunomaan, syömään ja nukkumaan. Tyriksen sauna on siis yhä korkkaamatta ja ensilöylyt heittämättä.

Mummon mökillä saunanraikkaana masun kanssa.

Kylppäri suorastaan kiiltää tämän päivän jälkeen.

Päivällä työmaalla oli vielä melkoinen kaaos.

Meitsin lakkaama kylppärin ovi paikoillaan.

Tänään sunnuntaina keittiön kasaus alkoi Nikon toimesta, iskä tuli mukaan joskus päivällä kahdelta. Itse maalailin eilen ja tänään kolmannen kerran kylppärin oven, nyt saa kelvata. Lisäksi pesin tänään kylppärin laatat, niissä on ollut valtavasti saumauslaastia ja ties mitä remppapölyä. Tää taisi olla jo neljäs pesukerta, tällä kertaa uudella aineella ja nyt olen tyytyväinen. Lisäksi siivottiin kasausjätteet pois, on kivempi tulla työmaalle seuraavalla kerralla.

Vaaleanruskea taso sopii kuin nakutettu möksän värimaailmaan.

Niko ja iskä tekemässä lavuaarille reikää.

Toisen puolen kaapit odottavat enää sokkelia, vetimiä ja tasoa. Avoimeen kaappiin tulee mikro.

Vetolaatikkoihin mahtuu hurjasti tavaraa. Muutenkin keittiö on pyritty suunnittelemaan tilan suhteen tehokkaasti.

Välillä piti vähän tunnelmoida.

Tämän oikealle puolelle tulee vielä astianpesukone, hella ja jääkaappi-pakastin sekä liesituuletin. 

Seinän viereinen kaappi on paras, sen vetohyllyihin menee tavaraa.

Keittiö kauempaa. Tästä tulee niin hieno.

Nyt keittiö on kutakuinkin kasassa, valmista vielä ei ole, mutta hyvällä mallilla. Vielä puuttuvat kodinkoneet, joista osa saadaan ensiviikolla. Sitten sokkeli, vetimet ja jotain hienosäätöä plus tietenkin välitila. Sitten puuhaa riittää vielä sähköissä ja vedessä, mutta pikkuhiljaa valmista kohti. Tästä tulee ihana mökki meidän pikkuperheelle. *sydän*

Järvi oli aivan tyyni, kun starttasimme iltaseiskalta kotia kohti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti