sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Kevätsiivous ja fillarilenkki

Mikähän siinä on, että kun kevätaurinko alkaa paistaa, niin iskee älytön siivousvimma. Mulle on ihan sama missä kunnossa ne kaapit ja komerot on jouluna, mutta keväällä tulee pakottava tarve siivota ihan kaikki. Niinpä viikonloppuun mahtui enemmän ja vähemmän hyötyliikuntaa siivouksen merkeissä.

Turkoosi on meidän kodin kesäväri. Vallilan matto on alelöytö viime vuodelta.


Perjantaina mulla oli vapaapäivä ja niinpä päätin pestä ikkunat. Kolmenkertaiset lasit ja sit vielä tuommoisia pieniä tuuletusikkunoita, niin huh huh. Puuhassa vierähti kuusi tuntia, tosin välillä pidin vähän kahvi- ja ruokapaussia. Lasien välistä löytyi varmaan viisi hämähäkkiä!

Sit siivosin lähes kaikki kaapit (okei, poikakaveri auttoi, iso kiitos!). Samalla tuli tehtyä kunnon inventaario, roskikseen meni aika paljon kaappeihin kerääntynyttä turhaa tavaraa. Tänään siivottiin vielä varasto, sieltäkin lähti roskiin vaikka ja mitä, muun muassa neljä vuotta säilytetty lamppu eli just sitä "jos-joskus-maailmassa-tarvitsee" -tavaraa. Eikä muuten tarvitse.

Tää Jyskistä tehty löytö on ollut aivan mahtava. Korkkarit ynnä muut kengät menee nättiin järjestykseen vaatekaappiin.
Kenkäteline Kodin Ykkösestä. Tää on loistava, tennarit pysyy niin nätissä järjestyksessä. Koon 39 kenkiä mahtuu karkeasti neljä aina yhteen väliin. Radion päällä oleva sammakkopariskunta on lahja porukoilta. Sain sen viime syksyn puolimaratonin jälkeen.


Nyt ei puutu enää kuin verhojen laitto ja sitten pientä koriste-esineillä ym. sisustamista (lue ynnämuulla krääsällä). Laitan kuvia sitten, kun on valmista.

Ja ettei homma menisi aivan yli, niin käytiinhän me eilen juhlimassa poikakaverin 30-v. synttäreitä. Oltiin siis K-S jääkiekkotuomareiden 60-v. juhlissa Alexandrassa ja sieltä sitten lähdettiin testaamaan uusi paikka Revolution. Oli muuten ihan mukava istuskelupaikka. Perjantaina sinne oli kuulemma älyttömät jonot, mutta lauantaina saatiin kävellä suoraan sisälle.

Tänään kävin vielä kaverin kanssa kevyellä pyörälenkillä. Siis kaveri muuttaa huomenna pois Jyväskylästä. Tulee olemaan ihan superoutoa. Ollaan tunnettu lähes koko se aika, kun olen asunut Jyväskylässä eli about 5–6 vuotta. Noihin vuosiin mahtuu monia monia pyöräily- ja kävelylenkkejä sekä vaellusreissuja. Nyyh :(

Tällaisia matalan sykkeen lenkkejä tulisi olla vastapainona hikisemmälle liikunnalle, esimerkiksi spinningille.

2 kommenttia:

  1. Meillä ois kans varaston siivous edessä. Varastossa on melkiein tuplasti tilaa entiseen verrattuna ja se on silti täys! Miten se voi olla mahdollista! :D

    VastaaPoista
  2. Joo, se on jännä, miten ne kaapit ja säilytystilat täyttyy aina, vaikka niitä ois kuinka paljon. Meilläkin on yks uusi lipasto, mihin ei muka ollut mitään laitettavaa, mutta kas kummaa, kun se on nyt ihan täysi :P

    VastaaPoista