sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Viikon liikuntakielto

Sain elokuun viimeisenä viikonloppuna kamalan flunssan. Fillaroin perjantaina töiden jälkeen kesämökille (siitä vielä syketietoja ja valokuvia myöhemmin) ja lauantaina iski kamala kurkkukipu. Koko viikonloppu meni huilatessa.

Sää suosi mökkikauden päättäjäisiä. Pikkuveli osti aika rouheen veneen (vasemmalla).
Ihana aamu-usva.


Pohjanmaalla vietetään elokuun viimeisenä viikonloppuna mökkikauden päättäjäisiä – Venetsialaisia – mitä juhlistamme joka vuosi. Viikonloppuun kuuluu ulkotulia ja raketteja, ja yleensä olemme mökillä tuolloin koko perheen voimin vanhempiani ja sisaruksiani myöten. Keli oli mitä ihanin, harmi vain, että itseltäni se meni sisällä huilaten. Lauantai-iltana oli varmaan kuumettakin, kun niin vilusti ja yöllä heräsin tuskanhiestä märkänä.


Meillä oli vähän raketteja, mutta mökkinaapurilla oli kunnon ilotulitusshow.


Myös alkuviikko on mennyt huilatessa ja yskiessä. Torstaina kävin terkkarilla, joka sitten passitti perjantaina lääkäriin. Lääkäriin mennessä ajattelin, että lääkäri kirjoittaa jonkin antibioottikuurin ja ens viikolla ollaan taas reilassa. Mutta eipä se sitten mennytkään ihan niin.

Lääkäri kuunteli keuhkot ja siinä vaiheessa huomasin itsekin, että ne röhisi hirveästi. Keskiviikkona mulla oli ihan kamala yskä ja otin astmalääkettä päivän aikana maksimiannoksen (12 piippuvetäisyä), mutta sen jälkeen yskää on ollut vähemmän ja ilmeisesti siihenkin pelottavalla tavalla tottuu. Lääkäri antoi antibioottikuurin poskiontelotulehdukseen, määräsi kortisonitabletteja astmaan ja liikuntakieltoa loppuviikko ja ens viikko eli liikkumaan pääsee vasta 16.9.! Kortisonitablettien pitäisi ilmeisesti viedä kaiken liman, jotta se astmalääke edes ylipäätään pääsee keuhkoihin. No jospa se nyt helpottaisi ja tuo kortisonikuuri avaisi röörit kunnolla.

Ja lisäksi Finlandia Marathonille ei saa osallistua ensi lauantaina! Voi ei. Oon ollut juoksemassa kolmena edellisenä vuotena ja mietin jo into pinkeenä, että lähden juoksemaan pupunkorvat päässä. Keskisuomalainen tilasi meille uudet juoksupaidatkin. Ja lippalakit. Voi kakka. Harmittaa ihan vietävästi :(

Viime vuonna olin varmaan ainoa juoksija, joka juoksi puolikkaan hameessa. Alla olevassa linkissä fiilistelykuvia viime vuodelta (mm. tuuletuskuva, missä näkyy pinkit pökät). Tilasin kuvat itsellenikin, mutta ne eivät ole vielä tulleet.

Finlandia Marathon 2012 - Kuvalo

Ja nyt vaan lepoa, lepoa ja lepoa. Perjantaina hengästyin jo, kun kävelin Kolmikulman parkkihallista Mehiläiseen lääkäriin. Tänään oli saavutus käydä kävellen lähi-Siwassa. Voi luoja, miten äkkiä se kunto laskee. Menisipä viikko äkkiä ja pääsisi taas liikkumaan. Nyt sen huomaa, miten tärkeää se liikunta on keholle, mutta ennen kaikkea mielelle.

Pitäkäähän itsestänne huolta ja muistakaa miten ihanaa se liikunta on ja se, että SAA liikkua! Ja pukeutukaa lämpimästi, ettette vilusti. Ja vähentäkää stressiä. Ja nauttikaa elämästä :) Täältä vielä tullaan!

http://www.ksml.fi/uutiset/kulttuuri/kaupunginteatteri/

Ps. Käykäähän tsekkaamassa meidän tekemiä videoita Shrek-musikaalista! Elämäni ekat videohaastikset. Näitä tulee yhteensä jotain 10–14 videota, tässä vasta pari ekaa. Näissä en itse näy, mutta ensi-illasta tulee sitten semmoisia, missä itsekin varmaan vilahdan. Näissä siis kuvaajana työkaverini Ville Mediasepistä ja haastatattelijana minä :)


http://www.ksml.fi/uutiset/kulttuuri/kaupunginteatteri/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti