sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Viikon treenit ja kuulasota

Ajattelinpa jakaa tämän viikon treenit syketietoineen. Tästä näkee hyvin minkätehoisia treenejä viikkoon mahtui. Lopussa vielä muutama valokuva viikonlopulta.

Tiistai 

Kolmen viikon sairastelun jälkeen jumppakausi alkoi jälleen tällä viikolla. Tiistaina oli pitkästä aikaa spinning ja core. Huh huh, melkoisen korkealla kävivät sykkeet spinningissä, vaikka tunti oli easy. Ilmeisesti kolmen viikon sohvaperunana olo vaikutti ja äänikin oli ihan käheä tunnin jälkeen. Tiistai-iltana tuntui hieman, että ei kai tauti iske jälleen, sen verran oli väsynyt ja jotenkin viluinen olo jumppien jälkeen. Kuumemittarikin näytti uhkaavasti korkeampia lukuja, mutta ei onneksi noussut kuumeen puolelle.

Ensimmäinen spinning kolmen viikon flunssan jälkeen. Kyllä huomaa sykkeistä.
Core ja pidempi venyttely.

Keskiviikko

Keskiviikkona aloitin tehokuurin sinkkiä sekä D- ja C-vitaaminia. Olen kuullut monelta ihmiseltä sinkin vaikutuksesta vastustuskykyyn, niin pakkohan sitä oli testata. Ja täytyypä sanoa, että ei se tauti enää takaisin tullut, kiitos!

Keskiraskas spinning kolmella työosuudella reippaasti puoliseiskalta aamulla.
Rauhallisempi ryhmistunti, jossa energianlähteenä pääosin rasva.
Aivan sama tunti kuin aamulla. Sykekin lähes sama, aamulla keskisyke oli 149.
Ja ylläolevan spinningin vaikutus.
Coreilua.

Coren vaikutukset: keskitehoinen perusharjoitus, joka kuluttaa hiilareita.

Torstai

Torstaina ohjelmassa oli spinningiä ja corea. Coresta jäivät sykeluvut ottamatta, mutta tässäpä 30 minuutin spinningin tiedot.

Keskiraskas spinningtunti 30 min.

Perjantai

Perjantaina vuorossa oli kahvakuulaa, corea ja raskain spinningtunti.

Polarin mittarissa on kivaa, kun harjoitukset voi yhdistää "multisportiksi". Tästä näkee kätevästi erikseen jokaisen lajin tiedot, mutta myös koko illan jumpat samassa taulukossa. Spinningissä on kyllä menty ja lujaa.
Kahvakuula, core ja raskas spinning.

Sunnuntai

Lauantai oli lepopäivä. Tai tarkemmin sanottuna mummon 80-v. synttäripäivä (täytekakkua jee!). Sunnuntaina sitten ulkoiltiin: ensin iskän kanssa metsiä katsomassa (iskä on metsäkoneurakoitsija ja ostaa metsiä hakattavaksi), sitten kuulasodassa pihalla.

Metsässä kävelemässä. Käytiin tsekkaa kuusi eri hakkuupaikkaa.
Mettäkävely tuo hyvän lisän viikon treenehin: palauttava harjoitus, joka auttoi ja nopeutti palautumista.
Siellä se isukki näkyy.

Kotona innostuttiin kuulasotailemaan viidestään: minä, pikkuveljet, systeri ja isukki. En ole aiemmin  ammuskellut noilla kuula-aseilla ja hieman hirvitti, miten se kuulan osuminen sattuu (yksi mustelma tuli reiteen, muuten selvittiin "auts" tokaisuilla). Osa pyssyistä on melko leluja, mutta onpa siellä yksi arvokkaampikin kuula-ase, mistä kuula ilmeisestä lähtee jotain 120 km/h. Tämän vuoksi oli ehdottoman tärkeää, että kaikki käyttävät suojalaseja, eikä päähän ammuta. Pikkuveljeni oli fiksu ja sai houkuteltua mut mukaan tuomalla mulle suojavarusteeksi kypärän :D

Valmiina sotaan!

Siis olihan se aika koukuttavaa puuhaa! Otettiin muutama kierros niin, että kolme ihmistä olivat "etsijöitä", kun kaksi meni piiloon. Eli siis kahdessa eri joukkueessa sodittiin pitkin lapsuuskodin pihapiiriä. Ekalla kierroksella "kuolin" heti, en ehtinyt ampua laakin laakia, kun mut jo nirhattiin ampumalla reiteen. Yksi osuma tuli mahaan, pari reiteen ja yksi päähän suoraan visiiriin. Vaikka päähän ampumista koetetaan välttää, niin pakosti se jossain vaiheessa silti osuu. Siitä tulee yksi sakko ampujan joukkueelle, eli periaatteessa päähän ammuttu ei "kuollut".

Hiki tuli ja kivaa oli!

Viimeinen kierros oli paras. Omasta joukkueestani kaksi kanssapelaajaa oli jo poissa pelistä ja minä olin kahta vastaan. Hävisin, mutta sinnittelin kauan. Melkein sain ammuttua isukkia, kun olin niin hyvässä piilossa jossain ojassa ryömimässä. Luulin, että mut nähdään sieltä, niin hätäilin ampumista. Olisi pitänyt malttaa odottaa pää kylmänä, että "kohde" tulee lähemmäksi. Mutta kyllä tuli juostua pitkin puskia ja hiki tuli. Kypärän visiiri oli ihan hiestä märkänä ja välillä piti pyyhkiä sitä, että näki eteensä jotain. Ennakkoluuloista huolimatta oli tosi hauskaa ja adrenaliini virtasi. Pakko ehkä joskus uskaltautua kokeilemaan värikuulasotaakin :D

Jossain on temuttu.
Kuulasota kulutti 250 kcal. Unohdin sammuttaa sykemittarin, niin tuossa lopussa on turhaa valkoisella alueella.
Nyt on todistettu, että kuulasota voi olla kovatehoinen harjoitus.

Koko viikon treenit

Edellä olevista kuvaajista näkee, miten yhdelle viikolle on tullut mukavasti eritasoisia harjoituksia mm. perusharjoitus, kovatehoinen maksimiharjoitus, keskitehoinen perusharjoitus, maksimiharjoitus+, palauttava harjoitus ja kovatehoinen harjoitus. Alla olevassa vielä kaikki liikunta, sitä yhtä torstain corea lukuunottamatta.

Kaloreita on palanut tällä viikolla reilut 4000. Kun tähän lisätään puolen tunnin core, on liikuntaa tullut jopa 9 tuntia. Liikunta voisi jakaantua hieman enemmän tuonne alatasoille, ettei 5. ja 4. tehoalueella olisi noin paljon treeniä. Mutta ehkäpä se siitä korjaantuu, kun kunto taas kasvaa ja kroppa tottuu. Vaikka aion kyllä ensi viikolla lähteä ihanalle pitkälle ja kevyelle sauvakävelylenkille :)


Lähde: Polar

Päivänmäärien palkeissa on pienet kolmiot, jotka ovat vihreitä, keltaisia ja punaisia. Tässä vielä niiden merkityksestä:

Vihreä: 
• Olet palautunut edellisistä harjoituksista ja valmis harjoittelemaan lisää.
• Jos pysyt jatkuvasti vihreällä tasolla, voit lisätä harjoituskuormituskertymää ottamalla viikko-ohjelmaan lisää harjoituksia tai tekemällä harjoituksista intensiivisempiä.
• Sinun tulisi suorittaa mieluiten intensiivisempiä harjoituksia ja kilpailuja, kun olet vihreällä tasolla.


Keltainen:
Harjoituskuormituskertymä on korkealla tasolla.
• Voit yhä harjoitella, mutta sinun tulee välttää harjoittelua korkealla intensiteetillä ja/tai kilpailuja.


Punainen:
Harjoituskuormituskertymä on erittäin korkealla tasolla.
• Harjoittelun jatkaminen ollessasi punaisella tasolla voi johtaa hetkelliseen ylikuntoon. 

Eli summa summarun. Perjantaina harjoituskuormitus oli jo punaisella tasolla, minkä vuoksi lauantain liikuntavapaapäivä teki terää. Huomenna uuteen viikkoon lähdetäään palautuneena vihreältä tasolta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti