sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Vko 40: Viikon treenit 12,5 h


Jes, eka viikko startattu juoksua. Tavoite siis juosta toukokuun lopussa 2015 ensimmäinen maraton Tukholmassa. Työkaverini Pasi on juossut pari maratonia aiemmin ja lupautui meikäläisen valmentajaksi. Eka kuukausi mennään 2–3 juoksulla per viikko: kaksi tunnin lenkkiä ja yksi pidempi kahden tunnin lenkki, kaikki juostaan metsäreiteillä. Ja jippii, ensimmäinen viikko suoritettu.

Lenkiltä tulossa. Pitkähihaisella paidalla, juoksuliivillä ja pitkillä juoksutrikoilla tarkenee vielä hyvin.

Tiistain lenkki

Tiistaina ensimmäiselle lenkille sain houkuteltua mukaan avopuolisoni. Aloitimme aika leppoista vauhtia ja kiertelimme Ristikiven polkuja ympäriinsä. En ole kovin paljon juossut tuolla luontopoluilla, lähinnä aimmat lenkit ovat olleet asfaltilla. Täytyy sanoa, että ihania polkuja, vaikka olinkin aivan sekaisin, missä mennään ja mikä reitti kyseessä. Muutenkin kahdestaan lenkit menevät paljon nopeammin ja ihanaa fiilistellä yhdessä syksyistä luontoa.


Keskiviikon lenkki

Keskiviikkona kävin Kuntomaailman juoksukoulussa, jossa tehtiin liikkuvuusharjoitus sekä tsekkailtiin juoksijalle sopivia lihaskuntoliikkeitä. Kävimme vain pienellä noin parin kilsan lämmittelylenkille, joten kurssin jälkeen päätin lähteä vielä hölkkäilemään. Tällä kertaa olin yksin juoksemassa ja ajattelin juosta vähän reippaampaa tahtia kuin tiistaina. En oikein vielä hahmottanut mistä pidempi Ristikiven juoksulenkki kiertää, mutta edelläni juoksi pari nuorta miestä ja heidän perässään juostessa hahmotin pidemmän reitin.


Sunnuntain pitkä lenkki

Tänään juoksin iltapäivällä pitkän lenkin. Lenkin ensimmäiset 43 minuuttia höpöttelin äitin kanssa puhelimessa, joten otin iisisti ja kävelin. Treeniä tuli viikkoon muutenkin mukavasti, joten pieni hölläily ei haitannut. Lenkki sujui oikein mukavasti, ihanaa juosta tällaista leppoista tahtia. Ja vaikka juoksin, hitaasti mutta kuitenkin juoksin, niin syke pysyi todella maltillisena, keskisyke vain 123. Tosin keskisykkeeseen vaikuttaa alkumatkan kävelyvauhti, mutta juostessakin syke pysyi melkolailla koko ajan 120-130 välillä, ylämäissä kävi hetkellisesti 140-150.


Yhteenveto vko 40

Mukava treeniviikko: yhteensä 15 harjoitusta, ajallisesti 12:38 tuntia treeniä. Juostua matkaa kertyi 33,64 km. Kehonhuolto jäi hieman vähille, kävin tiistaina puolen tunnin venyttelyssä, siinä se. Noh, tsempataan ensi viikolla.

Kaloreita paloi viikon aikana liikunnan vuoksi 5 100 kcal. Kokonaiskalorit viikolle ovat reilut 17 300 kcal, eli jaettuna seitsemällä päivällä 2 475 kcal/päivä. Olen aiemmin tsekkaillut, että ei-treenipäivinä kaloreita saattaa kulua perusaineenvaihduntaan ja arkiliikuntaan (mikä on toimistotyöläisellä hyvin vähäistä) noin 1 500-1 600 kcal/päivä. Perjantaina töissä oli ruokana tortilloja, joita sitten otin lautaselle pari melkoisella täytekasalla. Annos herätti vähän huvittuneisuutta lounasseurueessamme. Työkaverini, valmentaja-Pasi tokaisi, että ei ainakaan tarvi tyttöä opettaa syömään. Pomokin vähän katseli, että on se mukavaa nähdä välillä muunkinlaisia annoksia kuin pieniä dieettisyömisiä... :)

Polarin V800 mittaa myös palautumista. Torstain lepopäivä tekee tehtävänsä, vaikka muuten mennään paljon rasittuneella tasolla.

Päivittäiset Polarin aktiivisuusmittarit tulivat täyteen todella reilusti muulloin paitsi torstaina, joka oli lepopäivä liikunnasta. Myös lauantai oli tarkoitus pitää lepopäivä, mutta lähdettiin sitten pikkuveljen kanssa salille ja päivällä oltiin shoppailemassa, joten arkiliikunta tuli eilenkin.

Lajeista top kahdessa ovat spinning ja juoksu, kolmantena tulee toiminnallinen harjoittelu, johon olen lukenut mm. kahvakuulan ja HIIT-treenin. HIIT-tunnilla tosin olen itse vain ohjeistanut muita ja korjannut tekniikoita, joten oma kroppa on päässyt tunnilla helpolla.

Viikon aktiivisuus. Jos kokonaiskalorit jaetaan tasan seitsemään päivään, niin olen kuluttanut yhdessä päivässä 2475 kcal.
Viikon harjoitusyhteenvedot. Spinning ja juoksu top kahdessa.
Harjoitusten vaikutus. Aktiivisena kohta "muu", joka näyttää olevan melko kovatehoista treeniä.

En tiedä mistä ylläolevat arviot tulevat. Eniten ihmetyttää, miksi "paino ja kehon koostumus" sekä "henkinen hyvinvointi" ovat vain yhtä palluraa? Noh, johtuivatpa mistä tahansa, nyt tämä tyttö suuntaa nukkumaan. Yöunet ovat nimittäin se kaikista heikoin lenkki, sitä pitää saada lisää. Palaillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti