maanantai 27. lokakuuta 2014

Vko 43: Liian vähän lepoa

Viime viikolla treeniä tuli reilut 13 tuntia, huh huh. Palautumispäiviä ei juurikaan ollut, vaikka Polar kyllä välillä kävikin useamman tunnin kerrallaan "tasapainossa"-tilassa. Tätä olen kyllä ihmetellyt. Kesäloman jälkeen, kun palasin tähän tuttuun treenisyksyyn ja jumppien ohjauksiin tauon jälkeen, niin harjoitusvaikutus pomppasi aina "rasittuneelle" tai "erittäin rasittuneelle" -tasolle treenin jälkeen. Nyt harjoitusten palautumisajat eivät ole montaa tuntia. Esimerkiksi sunnuntain kahden tunnin lenkistä mittari vakuutti minun olevan palautunut 11 tunnin kuluttua. Väittääkö Polar, että kunto olisi kasvanut, kun uskallan treenata näin paljon ja silti sykemittari väittää, että välillä ollaan ihan tasapainossa?

Torstaina, mikä siis yleensä on ollut lepopäivä liikunnasta, olin pelaamassa työkavereiden kanssa sulkapalloa Hutungissa. Ja ihan pakko sanoa, voitin!! :) Lauantaina taas oli avoimet ovet Kuntomaailmassa, kun oli valtakunnallinen liikuntapäivä. Tarkoitukseni oli pitää vain kevyt sisäpyöräilytunti sekä hiit, mutta ohjaajakaverini ei ollut vielä aivan kunnossa flunssan jälkeen, ja niinpä tuurasin vielä raskaan sisäpyöräilytunnin. Oli kyllä uskomaton draivi tunnilla, oli niin kivaa vetää pitkästä aikaa raskas pyöräilytunti, ei tarvinnut säästellä. Välissä oli puoli tuntia taukoa, minkä vietin käymällä kevyellä venyttelytunnilla, niska-hartiat. Niin, että eipä niitä lepopäiviä sitten tullut yhtään...


Jälleen huikea viikko, mutta liikaa istumista.
Sisäpyöräily pitää jälleen ykkössijaa. Juoksulenkit jäivät vain kahteen, joten toiminnallinen treeni (kahvakuula, crossfit ja hiit) ovat kirineet kakkossijalle.

Crossfit

Keskiviikkona olin jälleen crossfitin On Ramp -kurssilla. Tunti meni jälleen tutulla rakenteella: eka lämmittely, sitten liikkuvuutta, tekniikkaosio ja lopuksi päivän treeni. Nyt täytyy sanoa, että jäi pahasti hampaankoloon. En saanut itsestäni oikein riittävästi irti ja hieman löysäilin. Aika oli surkea, jotain 8 minuuttia, kun osa kurssilaisista ja muista treenaajista veti treenin 6 minuuttiin. Plääh. Tosin tietysti puolustuksekseni voin sanoa, että kahvakuulaliikkeessä käytin 20 kilon painoa, että paino ei ollut itselleni löysäilypaino.

Mulla niin pitäis olla joku vieressä huutamassa (ja mielellään tosi rumasti), että "nyt Kantosen akka kovempaa!". Vaikka kilpailuviettiä kyllä löytyy tarvittaessa. Vika kierros, kun lähdin juoksemaan salia ympäri, niin yksi tyttö tuli ihan kannoilla. Ajattelin vain mielessäni, että "hitto toi akka ei mun ohi mee" ja hirveä loppukiri. Kyllä se jäi kuin nalli kalliolle :D Onkohan tää kilpailuvietti jotain eteläpohjalaisia peruja...

Crossfit, lopussa näkyy jälleen sykepiikkinä päivän treeni.

Päivän treenissä siis tehtiin 21 sumokyykkyä pystysoudulla eli siis crossfit-termein sumo deadlift high pull, 21 vatsaa, 21 thursteria eli voimatyöntöä (https://www.youtube.com/watch?v=88jwDZtP35c) ja sitten yksi kierros juosten salia ympäri. Ja toinen kierros samat liikkeet muistaakseni 13 kertaa ja vika kierros 9 kertaa. Ja tietysti niin nopeaa kuin vain pystyy.

Ja pakko lisätä. Torstaina olin ihan kuollut. Kroppa tuntui siltä, kuin olisin jäänyt rekan alle. En muista milloin mulla olisi ollut sellainen kokovartalojumi. Ranteet huusi hoosiannaa, olkapäiden seutu ja yläselkä, reidet, pakarat, voi kauhia. Crossfit meni perille.

Keskiviikon tunnin juoksu 9,43 km

Keskiviikkona lähdin lenkille vielä crossfitin jälkeen. Täytyy sanoa, että laiskotti kauheasti. Ilma oli kylmä ja oli pimeä. Noh, alkuun pääsin niin sehän meni oikein kivasti, jäi tosi kiva fiilis. Kylmyyskään ei haitanut ensimmäisten 10 minuutin jälkeen.

 
Keskiaika ei vielä päätä huimaa, hajontaa on 6:03 ja 6:53 välillä.

Sunnuntain pitkä lenkki 16,5 km

Pitkä lenkki jäi sunnuntaille. Olin päivän sisäpyöräilykoulutuksesta, jonka jälkeen lähdin lenkille. Taas laiskotti. Tein lauantaina aika myöhään Halloween-ohjelmaa tulevan perjantain sisäpyöräilytapahtumaan, jonne biisien löytäminen ei ollutkaan niin helppoa. Varmaan vaikein teematunti, minkä olen ikinä tehnyt. Lisäksi naapurissa oli jotkin teinibileet, porukka saunoi vielä puoli kahden maissa yöllä. Arg.

Lähdin pitkälle lenkille jälleen tutuille Ristikiven poluille. Juoksin saman lenkin kolme kertaa, viimeinen kierros oli jo totaalisen väsähtänyt nainen. Syke ei noussut hirveästi, mutta olo oli uupunut. Ja ei ihme, eipä noita palautuspäiviä juuri ollut viime viikolla. Kolmannen kierroksen otin paljon iisimmin. Neljännelle kierrokselle ei enää riittänyt motivaatio, niinpä lähdin muita kinttupolkuja pitkin kotiin. Ihan mukava, tulipa juostua polkuja, mistä en ole ennen juossut ja loppulenkki meni eri maisemissa rannan tuntumassa. Välillä kyllä kävelin, mutta kaksi tuntia reippailin.Olen siis harjoitellut tämän lokakuun 1–2 x 1h lenkkiä ja 1 x pitkä 2h lenkki viikossa. Samalla setillä treenaan vielä tämän viikon, ensi viikolla sitten uudet kujeet. Mielenkiinnolla kyllä odotan, mitä työkaverini, super-coach Pasi on keksinyt. Ja saas nähdä, nyt kun tällä viikolla pidän oikeasti niitä lepopäiviä, niin ehkäpä viikonlopun pitkällä lenkille menee jo neljä kierrosta tuota samaa lenkkiä :)

Ja pahoittelut, kun päivitykset pyörivät nyt näiden treenien ympärillä. Ollut taas sen verran hoppu, että ei ole mitään muuta ehtinyt päivitellä. Mutta se kehon ikä -päivitys on kyllä tulossa, usko pois. Ja olisihan sitä kaikkea muutakin kivaa päivitettävää, mutta eiköhän tässä vielä ehdi. Ensin pahimmat kiireet kasaan, sitten on taas intoa ja aikaa kirjoitella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti