keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Sairaalalaukku pakattu

Sairaalalaukku on jo pakattu, ollut oikeastaan jo viime viikosta asti odottamassa. Viime viikonloppunakin se oli möksällä mukana turvakaukalon kanssa, jos h-hetki olisi sattunut tulemaan. Ei ole vielä tullut, tosin laskettu aikakin on vasta lauantaina. 

Siellä on kaikki oleellinen. Laukku on oikeastaan kultsin kerran käytetty, oma treenikassi tuoksahti sen verran "naiselliselta", että sinne ei halunnut pakata mitään.

Turvakaukalo on valmiina myös autossa. Tuosta punaisesta tyynystä avautuu tarvittaessa viltti.

Oma arvaukseni oli eilinen tiistai, se tosin meni jo, että katsotaan osuuko Nikon arvaus lähemmäksi oikeaa. Niko veikkasi ensi viikon alkua eli juhannusviikkoa. Itse ajattelin, että jos beibi olisi tullut äitiinsä, niin sillä on aina vähän kiire ja maailmaankin tultaisiin hitusen etuajassa. Niin tulin itsekin parisen viikkoa.

Preglife-sovelluksen listaus sairaalalaukun sisällöstä.

Sairaalalaukun pakkaamisessa täytyi hyödyntää Preglife-sovelluksen listausta. Mitä ihmettä sinne laukkuun pitää pakata? Hommahan menee varmasti samalla tavalla kuin lomalla, oikeasti tarvitset murto-osaa laukun sisällöstä ja pärjäisit melkein ilmankin. Niinhän se mummokin kertoi, kun häntä tultiin aikoinaan hakemaan synnäriltä kuorma-autolla ja hienosti meni lapsen kanssa ilman mitään kaukaloita.

Omat vaatteet: koska Suomen kesä on aina yhtä yllättävä, mukana on shortsit ja pitkät housut, imetysliivit ja -paita sekä pitkähihainen vetskaripaita päälle, jos on kylmä.

Vauvalle mukana on pari bodya, yksi potkupuku, parit housut, sukat, myssy ja tuollainen lämpöisempi potkupuku. Riittääkö?

Lämpöisempi ulkovaate vauvalle mukana varmuuden vuoksi.

Hygieniaosasto eli yksi harso (ihana elefanttikuvio!), hiusharjat itselle ja beibille, hammasharja ja -tahna, nännivoide, shampoo- ja hoitoaine, dödö, huulirasva ja käsirasva.

Kamera sekä laulupöllö, joka edustaa sitä "jotain, joka tekee sairaalahuoneesta kotoisamman".

Siteet, pari vaippaa ja liivinsuojia.

Neuvolakortti, kännykän laturi ja hoitosuunnitelma, mikä on nyt jo täytettykin.

Välipala- ja eväsosasto, taitaa olla liikaakin. Mutta niin kuin kaikissa urheilusuorituksissa, kyllähän tämä osasto pitää olla kunnossa. Vaikka ilmeisesti näitä saa rouskutella vasta urakan jälkeen vai kuinka? Jostain olin lukevinani, että synnytyssalissa ei syödä muuta kuin mehukeittoa, jos sattuu, että joudutaan hätäsektioon leikkauspöydälle.

Tohvelit, en tiedä tarvitseeko vai olisiko crocksit paremmat?

Unipupu, ehkä turha sekin, taitaa pienelle riittää elämän alussa äiskän ja iskän seura ja syli.

Sitten suosituslistoissa on ollut lukemista tai musiikkia, että ehkä jonkin lehden tai kirjan voi heittää mukaan tai sitten kuulokkeet/bosen, musat löytyy puhelimesta. Myös TENS on luonnollisesti mukana, kun se kerran on hankittu. Lisäksi kultsi on pakannut oman laukkunsa, siellä taitaa olla yhdet vaihtovaatteet ja parit bokserit :)

Tää nainen olisi jo valmis synnärille, saa nähdä milloin se beibi on samaa mieltä. 

Mitä laukusta puuttuu tai onko jokin aivan turhaa?

7 kommenttia:

 1. Vauvalle ei välttämättä tarvi kuin kotiinlähtövaatteet, sairaalasta saa muut halutessaan. Meillä Viialla oli omat kun sairaalan on aina niin valtavan isoja! Mutta ilmankin pärjää. Pienillä siteillä ei välttämättä tee yhtään mitään, koska alussa sitä verta valitettavsti tulee niin paljon, että se sairaalan "vaippa" on melkein pakollinen. En muista, onko mulla koskaan ollut siteitä mukana edes, mutta eipä ne paljoa tilaa vie. Jotain tekemistä kannattaa tosiaan olla jos ei saa esim perhehuonetta ja vauva nukkuu melkein koko ajan niin voi tulla aika pitkäksi. Tosin puhelimessa on netti, joten eiköhän sekin riitä jos ei ole lukuihmisiä! Mulla on ollut omat villasukat, koska sairaalaan muodottomat putkisukat ei pysy jalassa ja varpaita palelee aina :)

  Muutoin minusta näyttää, että sulla on kaikki tarpeellinen mukana! tsemppiä koitokseen. Ja vinkkaan, että kannattaa sängyn sijasta kokeilla synnyttää synnytysjakkaralla jos mahdollista. Parempi asento vauvan laskeutua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä pitää se lehti ottaa mukaan, onneksi eilen tuli postissa Kotivinkki ja Meidän mökki tai kaapista joku kiva kirja, niitäkin on lukematta :) Villasukat on kyllä hyvä idea, ne menee vielä laukkuun!

   Synnytysjakkaraa mietin muutenkin, siitä on kuullut pellkkää hyvää. Katsotaan sitten miten tilanne etenee, tässä vaiheessa odottajan aika on lähinnä epätietoista :D

   Poista
  2. Synnytyksen kulku etenee aina omalla painollaan, mutta paljon siihen vaikuttaa kätilökin. Meillä Veetin aikana otettiin paljon käyrää kun seurattiin sydänääniä ja makuuttivat mua sängyssä, vaikka ne olisi voinut ottaa esim jumppapallon päällä istuen tai kiikkutuolissa, että olisi ollut kuitenkin istualleen, että vauvan olisi ollut helpompi laskeutua. Eipä sitä ensisynnyttäjänä osannut mitään vaatia. Ja helposti ohjaavat sänkyyn synnyttämään siihen puolimakaavaan asentoon, vaikka se ei vauvan ulos tulemisen kannalta ole ihanteellisin vaan juuri esim jakkara kun vauva pääsee suoraan alaspäin. Kannattaa vaikka jo laitokselle mennessä kätilölle sanoa toive jakkarasta että sitten on tiedossa kun ponnistusvaihe lähenee. Itse koen että ei niitä etukäteen sairaalaan täytettyjä "toivepapareita" kukaan lukenut :D

   Keskimmäisestä mulla oli taas ihana kätilö joka kyseli heti toiveita ja haluanko kokeilla jakkaraa jne ja se on jäänyt mieleen :) Mahdollisimman paljon vaan pystyasennossa, että vauvan on hyvä laskeutua jos mahdollista. Täällä jo jännättään, että milloin vauva syntyy ja kumpi se mahtaa olla ;)

   Poista
 2. Liiveihin laitettavia imetyssuojia suosittelen, jos maitoa alkaa nousta runsaasti: pysyy rintamus kuivempana. Rintapumppu todettu hyväksi rintojen tyhjentämiseen jos pinkeät ja vauvan vaikea imeä. Löysät housut mukaan itselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös rintapumppuja oo sairaalassa vai eikö? Omakin on kyllä ostettuna, pitää ehkä perehtyä senkin toimintaan vielä. Imetyssuojat on nyt laukussa :)

   Poista
 3. Huulirasva! Ehdottomasti. Muuten komppaan edellisiä..suosittelen myös friida nenäimuria jos lapsivettä
  Pienen nenässä..sairaalassa
  Vain "järeämpi laite" jota vain hädässä
  Käyttävät..
  Tsemppiä loppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkeistä ja tsempistä! Huulirasva onkin toilettilaukussa mukana. Oli muuten ihanan näköinen Kinder-kakun ohje sun blogissa! Pitää ehkä äitisylomalla testata :D

   Poista