tiistai 6. kesäkuuta 2017

Raskaus loppusuoralla

Laskettu aika on ensi viikon lauantaina 17.6. eli mammalomalla ollaan nyt neljättä viikkoa. Eka viikko meni kotona hieman kevätsiivousta tehdessä, tokalla viikolla taas en juuri kotona ollut, kun oli mummun hautajaiset, pankkiaika Alajärvellä, ostoksia Keskisellä ja mökkiraksaa Tyriksellä. Viime viikosta en edes muista mitä tuli puuhailtua. Taidettiin käydä parina iltana rautakaupoissa, yhtenä iltana raksalla viemässä sinne hella ja astianpesukone sekä viikonloppu meni ylioppilasjuhlissa ja mökkiraksalla.

Vatsa tänään sisäpyöräilyn jälkeen.

Viikonloppuna tuli sen verran reissattua, että eilinen meni lepäilessä. Katsoin keskellä päivää pari leffaa ja pari jaksoa Pomo piilossa sekä otin puolettoista päikkärit. En siis eilen juurikaan liikahtanut sohvalta. Illalla jatkettiin Nikon kanssa sohvateemaa ja tilattiin HBO Nordic, josta alettiin katsoa työkaverin suosittelemaa The Affair -sarjaa. Samalla lopetin Viaplayn ja Ruudun, niiden anti on taas hetkeksi nähty. Erityisesti, kun Greyn anatomia poistui jälleen Viaplaysta, se oli mun mammaloman ykkössuunnitelma ja pieleen meni.

Juhlavaatteetkin menevät vielä päälle, ainakin tällainen telttamekko.

Mammalomalla meikkiä, melkein rastin paikka seinään.

Tänään aamu alkoi neuvolalla. Kaikki oli hyvin edelleen ja neuvolatäti toivoi, että seuraavalla kerralla nähtäisiin jo kahtena kappaleena. Varmistelin vielä voinko liikkua oman olon sallimissa puitteissa sekä olla viikonloppuja sadan kilsan päässä raksalla. Lupa tuli kumpaankin. Beibi saa tulla, kun niin haluaa ja kaikella todennäköisyydellä synnytys kestää niin kauan, että tarvittaessa raksaltakin ajelee Jyväskylään. Niinpä neuvolan jälkeen suuntasin kauppaan ja puolen tunnin sisäpyöräilyyn Alivelle. 

Ostin facebook-kirppikseltä kahdet mammashortsit, tässä äitiysajan farkkushortsit.

Voi sanoa, että spinning teki päälle enemmän kuin hyvää! Pyöräily tuntui hyvältä, ehkä pyörään olisin vielä kaivannut lisää säätövaraa tankoon, että asennon olisi saanut vielä istuvammaksi, mutta sinällään kaikki meni hyvin. Palauttelubiiseissä poljin osittain selkä suorana ja seisten polkien en pysynyt temmossa, mutta näihin raskausviikkolukemiin (38+3) nähden ei voi olla kuin tyytyväinen kunnosta. Kyllä tuo liikunta on vaan ihmiselle hyväksi!!!  Ei ois musta totaaliseksi sohvaperunaksi, vaikka sellaiset lepopäivätkin tekee välillä hyvää ja etenkin tässä vaiheessa raskautta.

Minä ja Marjo Vaasan reissulla toukokuun alussa.

Kävin toukokuun alussa Vaasassa moikkailee Marjon kanssa vaellusporukkaa. Allergia meinasi hieman vaivata, muuten reissu sujui hienosti. Ikävä tulee tytsyjä!!!

Näkötornista oli upeat maisemat, vaikka sää olikin hieman talvinen.

Retkeilyn lisäksi Vaasa-reissulla syötiin hyvin.

Muuten olen kotosalla kokkaillut, viime viikolla meillä oli lättykestit. Lisäksi olen käynyt rautakaupoissa tekemässä vertailuja, mistä kannattaa ostaa hana ja suihku ja ties mitä. Sitteriäkin kävin katsomassa, sekin on oikeastaan hakemista vaille valittu. Ja yks päivä hain möksälle astianpesukoneen, Powerin kiltti varastomies nosti sen autonkyytiin.

Eräs iltapäivä kultsia odotti kinkkupiirakka ja lättykestit. Myös bataattikeitto ja itse tehdyt lihapullat ovat olleet menussa.

Kuka sanoo, että raskaana ei voi pitää nahkarotsia?!? 

Näihinkin housuihin olen enemmän kuin tyytyväinen. Neljänkympin mammatrikoot ovat soveltuneet sekä sisäliikuntaan että ulkoiluun.

Kaiken kaikkiaan raskaus on sujunut todella hyvin. Ennakoivia supistuksia ei ole ollut, eikä muitakaan ongelmia. En ole saanut edes raskausarpia ja koko ajan olen pystynyt liikkumaan. Ainoat vaivat ovat olleet allergia, jonka takia olin tukkoinen koko Vaasa-viikonlopun sekä pari muuta päivää. Lisäksi selkä oikutteli pariin otteeseen, joskus raskauden puolivälissä sekä mammaloman alussa. Selkäkipu oli kyllä todella ärsyttävä, onneksi se meni kylmäpussin pidolla viikossa ohi. Yöunet taas ovat hieman katkonaiset, mutta sekin kuuluu asiaan. Yleensä yöllä täytyy kerran käydä veskissä. Pahimpina öinä olen nukkunut todella katkonaisesti, kun toinen käsi ja sormet ovat puutuneet niin pahasti. Onneksi näitä öitä ei ole ollut montaa.

Isoin huono juttu oli ehkä neuvolassa korkea glukoosiarvo yhdessä pissanäytteessä pääsiäisen jälkeen. Tämän takia kävin uudestaan sokerirasituksessa, josta sain paastoarvoksi juuri raja-arvon eli 0,1 enemmän kuin ekassa sokerirasituskokeessa. Tämän vuoksi seurailin sokereita kotona 2-3 päivänä viikossa, mutta kaikki arvot ovat olleet alle rajojen, joten ei siis huolta raskausajan diabeteksesta. Nyt olen loppuraskaudesta mittaillut yhtenä päivänä viikossa ja edelleen arvot ovat hyvät, vaikka en mitään suurempia muutoksia olekaan tehnyt ruokavaliooni. Olen edelleen sitä mieltä, että pääsiäisen suklaamunat ja liikkumattomuus näkyivät hetkellisenä nousuna arvoissa ja aiheuttivat hieman "turhaa" hälytystä.

Vanhempi kuva, tää mammatakki oli myös yksi parhaista Facekirppislöydöistä.

Villakangastakkikin mahtui mallinsa ansiosta melko pitkään, vaikka ei mikään mammamalli olekaan.

Maaliskuun lopussa, kun vatsa oli muka "iso".

Nyt alan tekemään raparperipiirakkaa oman takapihan raparpereista. Aurinkoista viikkoa!

Kultsi ja takapihan raparperit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti