tiistai 1. tammikuuta 2013

Kahvakuulan täyteistä Uutta Vuotta!

Uusi Vuosi ja uudet kujeet. Vuodenvaihde sujui uusia spin- ja kahvakuulatunteja suunnitellessa, kokkaillessa ja raketteja ampuessa. Olohuone oli välillä melkoisen kaaoksen keskellä, mutta loppujen lopuksi uusi kahvakuulatunti 30 min syntyi. Niin ja tietenkin spin-tunnit: easy 30 ja 45, cardio 45 ja 55 sekä revolution 55.

Kahvakuulaliikkeiden valintaa, soveltamista ja testaamista.


Päätin testata uuden tuntini ennen Uuden Vuoden saunaa. Koostin kahvakuula 30 minuuttia tunnin tällä kertaa tabata-mallin mukaisesti: jokaisessa työosuudessa on yksi liike, jota tehdään "täysillä" 8 kertaa ja jokaisen kerran välissä palautellaan. Työn ja palautuksen suhde on 2:1 eli 20 sekuntia työtä ja 10 sekuntia palautusta ja tällä kaavalla 8 kertaa. Sitten minuutin palautus ja liikkeen vaihto.

Testattuani uuden tuntini päätin vaihtaa ensimmäisen liikkeen. Jos tekniikka ei ole kohdallaan tai tekniikka kärsii väsymyksestä tms., voi ensimmäinen liike kuormittaa alaselkää. Muutoin ohjelma tuntui omasta mielestäni varsin hyvältä. Kokeilin sitä 8 ja 12 kilon kuulien kanssa välillä vaihdellen. Tässä ohjelman harjoitusvaikutus:Eli kuten käppyrästä näkyy, ensimmäinen osuus on lämmittelyä, jonka jälkeen tulee neljä intervalliosuutta. Syke nousee työosuuksissa mukavasti ja laskee sopivasti palautuksissa. Tällä sitten treenataan tämän talven 30 minuutin kahvakuulatunneilla :)

Ihanaa ja liikunnallista Uutta Vuotta 2013!

Raketteja ampumassa Tikan uimarannalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti