keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Juoksukauden avaus

Juoksukausi on lähtenyt melko vaisusti liikkeelle (lue: ei ennen tätä päivää mitenkään). Juoksumatolla olen juossut muutamia hassuja kertoja plus Abu Dhabissa yksi lenkki, muutoin juokseminen on ollut olematonta.

Tänään sitten päätin startata ja houkuttelin poikakaverinikin mukaan. Päätimme aloittaa kevyesti, Polarin RCX5 -sykemittarista löytyi yksi 31 minuutin juoksulenkki eli sillä mentiin (pitää muuten päivittää mittariin uusi juoksuohjelma). Oli kyllä juuri sopiva aloitus juoksukaudelle, lenkistä jäi hyvä fiilis. Eli alkuun 10 minuuttia lämmittelyä, sitten 16 minuuttia juoksua ja lopuksi 5 minuuttia palauttelua.Juoksimme Ristikiven pururadalla pehmeällä alustalla metsän helmassa. Alkulenkistä lämmittelyn aikana syke poukkoili melkoisesti alas ylös, mutta sitten 10 minuutin jälkeen se tasaantui. Kahdeksan kilometrin tuntivauhdilla syke pysyi tosi hienosti melko matalissa lukemissa, noin 130–135 tuntumassa. Ajattelin, että eka lenkki tuntuisi tappavalta ja syke nousisi pakosti 150–160, mutta onneksi kävi toisin. Liekö sitten kuitenkin vaikutusta talven spinningillä, että hapenottokyky vaikutti olevan mukavassa kunnossa. Tästä on hyvä jatkaa juoksua!

Lenkin juoksuindeksi oli 55, mikä on Polarin mukaan hyvä. Juoksuindekseissä voi olla jonkin verran päivittäisiä eroja, jotka aiheutuvat juoksuolosuhteista (esim. alusta, mäet, tuuli ja lämpötila). Lisää juoksuindeksistä: http://fi.polar.fi/fi/tuki/Juoksuindeksin_hyodyntaminen_harjoittelussaKotiin tullessa naapurit haravoivat pihaa. Asumme siis rivitalossa. Esimerkin innoittamana tartuimme haraviin itsekin ja niinpä lenkin päälle tuli mukavasti tunti hyötyliikuntaa harava viuhoen. 300 kaloria meni kuin huomaamatta :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti