maanantai 27. toukokuuta 2013

Sykevyö ei toimi

Viime viikolla ihmettelin sykemittarini toimintaa. Välillä syke näytti nollaa, välillä satasta ja yhtäkkiä syke hyppäsikin lukemiin 210. Esimerkiksi juoksulenkillä ylämäessä mittari näytti sykkeeksi 89. Joopa joo. Sitten syke on välillä jumittanut samassa luvussa ties kuinka kauan ja yhtäkkiä hypännyt sata pykälää ylemmäksi. Siis mitä?

Aiemman mittarini kanssa kävi samoin tai tarkemmin sanottuna sykevyön, mikä mulla oli aikoinaan Polarin FT60:n kanssa. Tän uuden sykemittarin RCX5:n ja sen sykevyön kanssa olen ollut tarkempi ja noudattunut säntillisesti pesuohjetta eli olen pessyt sen vyön koneessa pesupussissa ilman huuhteluainetta joka viidennen treenin jälkeen. Olen käyttänyt sykevyötä noin vuoden päivät.

Viikonlopun lenkillä sitten meni hermo. Kokeilin Intersportin myyjän vinkkiä ja vaihdoin sykevyöhön uuden paristonkin, mutta ei auttanut. Niinpä hankin uuden vyön, Polarin H2. Se kestää myös vettä eli käy hyvin uintiin, johon tuota aiempaa sykevyötä ei suositeltu. Muutoin ilmeisesti edellinen sykevyö oli parempi tai laadukkaampi, mutta pääasiahan on, että se toimii. Onko muilla ollut vastaavia ongelmia sykevöiden kanssa?

Alla uusi H2-sykevyö, ylhäällä RCX5:n kanssa tullut sykevyö, joka näyttää vuoden käytön jälkeen omiaan.

Hieman erilaiset nuo mitkälie pinnat.


Tänään oli laiska päivä. Kävin puolitoista tuntia pelaamassa frisbeegolfia. Raitista ilmaa tuli mukavasti, vaikka rankempaa liikuntaa ei tänään ollutkaan ohjelmassa. Heräsin "aamulla" klo 4.00, koska piti ehtiä Tikkakoskelta Helsinkiin lentävään koneeseen. Eli hieman ollut tänään väsymystä ilmassa. Niinpä frisbeegolf oli loistava lajivalinta tälle päivälle.

Uutta sykevyötä testasin 5 min kuntotestin verran. Tulos oli "erittäin hyvä", VO2max 48. Kuukauden alussa tulos oli 52 eli "huippu", eli parempi kuin tänään. Olen liikkunut viime viikkoina melko paljon (6-8 h/vko), joten uskon, että kunnon pienen heikkenemisen syy on liian vähäisessä palautumisessa. Onhan se tiedossa oleva fakta, että kunto kehittyy levossa. Lisäksi olen nukkunut viime aikoina ihan liian vähän. Tämänkin vuoksi frisbeegolf oli loistava valinta tälle päivälle, samoin nukkumatin treffaus ajoissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti