keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Peruslenkki ja ostoksia Stadiumista

Kävin töiden jälkeen pitkästä aikaa ostamassa uusia lenkkivaatteita. Tarkoitus oli ostaa kesäksi uusi toppi painijanselällä. Aiemmin omistin sellaisia tasan yhden. Uusi tyköistuva toppi löytyi Nikelta: edessä on toppaus, joten lenkillä ei tarvitse välttämättä liivejäkään ja takaosa on hengittävää verkkoa. Hintakin oli makea, 40 euroa – mahtaa kulkea lenkki hyvin, kun laittaa tämän päälle. Jos sitä sitten edes hennoo pitää :P

Stadiumilla oli ale, joten mukaan tarttui muutakin: turkoosi urheiluhame, jossa alla pinkit housut, oli puoleen hintaan ja bikinien ylä- ja alaosissa oli tarjous kolmet kahden hinnalla, niitähän ei ole koskaan liikaa. Vaellukselle löytyi (myöskin puoleen hintaan) shortsimalliset compressiohousut ja kaipa niitä voi pitää alusvaatteina myös kylmemmillä lenkkisäillä. Yritän siis koko ajan valmistautua lumen tuloon ja karsia itseltäni tekosyyt olla lähtemättä lenkille.

Ostosten jälkeen kävin peruslenkillä. Olen ladannut polarpersonaltrainer.comissa itselleni juoksuohjelman. RCX5:ssä juoksuohjelma on 20-portainen, kukin porras neljä viikkoa. Alkukartoituksen jälkeen tämä avaruusvempain sijoitti minut tasolle viisi. Sen mukaan viikossa on aluksi kaksi peruslenkkiä: toinen 35–40 min ja toinen 50–55 min. Näiden lisäksi kerran viikossa on pitkä 1,5-tunnin lenkki. Sitten ohjelma toivon mukaan päivittää itsensä, tai siis minut, yhden portaan ylemmäksi.

Mittarissa on kätevää, että se "käski" minun tehdä maantaina 45 min lenkin ja keskiviikkona 35 min lenkin. Silti mittari antaa suorittaa maanantaina keskiviikon lyhyemmän treenin ja toisinpäin. Tänään oli siis 45 min perustreeni, jossa eka lämmittely 10 min, sitten varsinainen juoksu 30 min ja lopuksi vielä jäähdyttely 5 min. Näihin kaikkiin mittari määritteli sykealueet, joilla pitäisi pysyä. Tuntemus treenistä oli oikein hyvä, ja ihana aurinkoinen sää, reitti pururadalla ja järven rannassa kullan kanssa kruunasivat illan.

Lenkistä vielä tarkemmin: https://www.polarpersonaltrainer.com/shared/exercise.ftl?shareTag=872c5392609fe35d7c6e1b65ce25570e

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti