lauantai 26. tammikuuta 2013

Lauantain puuhastelua

Mulla oli pitkästä aikaa vapaa viikonloppu. Siis ei minkäänlaisia töitä, ei sovittuna mitään tapaamisia, kissanristiäisiä tai mitään. Ilmeisesti parin viikon reissutyöt hieman väsyttivät, sillä aamulla unta riitti ilman ainuttakaan heräämistä lähes puoleen päivään. Siis oikeesti en muista milloin olisin nukkunut noin pitkään. Perjantaina mentiin kyllä nukkumaan vasta yhdeltä, kun katottiin kolmoselta Alaskaan sijoittuva seikkailuleffa The Edge – Reunalla. Hieman kyllä hirvitti, jos sitä joskus itsekin sattuisi vaellusreissulla törmäämään karhuun...

Tänään kävin ekaa kertaa testaamassa uusia suksia. Siis ihan tämmöiset 5 kertaa vuodessa hiihtävän halppissukset, Prismasta tarjouksessa 60 €. Ja näistäkin kiitos Keskisuomalaisen joululahjan, ei jäänyt itselle paljon maksettavaa 50 euron lahjakortin jälkeen.

Atomicin sukset luisti hyvin ja pituuskin oli oikea – pääsin jopa haarakäynnillä mäet ylös!


Käytiin hiihtämässä poikakaverin kanssa Ristikiven lenkki eli pituutta tuli 5,22 km. Ihan sopiva tällaiselle ihmiselle, jolle on jäänyt hiihdosta hirveät traumat ala-asteelta. Viime talvena kyllä käytiin muutama kerta hiihtämässä, mutta se oli jotenkin tosi noloa, kun en päässyt mäkiä ylös haarakäynnillä – sukset oli yksinkertaisesti niin pitkät, että ne oli toistensa päällä koko ajan. Siihen nähden tämä päivä meni aivan loistavasti, vaikka tekniikassa ja vauhdissa on vielä toivomisen varaa. Jäi fiilis, että olisi mennyt enemmänkin, mutta hyvä niin, tekee sitten mieli lähteä uudestaankin :)

Ristikiven uusi latu. On se kyllä mahtavaa, kun ladulle on vain viiden minsan kävely :)

Hiihdon jälkeen kokattiin. Kokeilin yhtä uutta reseptiä, tässä teillekin.

Nopea broilerikasviscurry (4 annosta)


• 1 pkt (noin 350 g) marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
• 3 rkl vihreää currytahnaa
• 1/2 rkl öljyä
• 1 iso sipuli
• n. 300 g parsa- ja kukkakaalia (myös pakaste käy)
• t tlk (225 g) pikkumaissia
• 1 tlk (400 g) kookosmaitoa
• 1–2 rkl soijakastiketta
• 1 limetin mehu (tai puoli sitruunaa)
• 2 tl hunajaa
• ruohosipulia
• riisiä (tänään oli villiriisiä, myös basmatiriisi ois hyvä)

– Laita riisit kiehumaan.
– Paista currytahnaa hetki öljyssä paistokasarissa. Ruskista seoksessa broileri.
– Liää lohkottu sipuli, valutetut pikkumaissit, kookosmaito, soijakastike, limetin mehu, hunaja sekä parsa- ja kukkakaalit.
– Anna kiehua reilusti ilman kantta niin kauan kunnes parsa- ja kukkakaalit ovat pehmenneet.
– Leikkaa pinnalle ruohosipulia. Nauti!

Anna ruuan kiehua kunnes parsa- ja kukkakaali kypsyvät.

Jälkkäriksi tein vielä suklaakiisseliä, se odottaa vielä kylmenemistään :P

Lopuksi kuvia eilisistä löydöistä. Olen pikkuhiljaa havainnut, että tuo Wellan pipo kaipaisi vaihtoa (yllä hiihtokuvassa), joten ostinpa pari pitsakampaa hikipipoa. Ostin tuon punaisen pipon aiemmin, mutta havaitsin, etten henno laittaa sitä hikilenkille. Joo-o, hyvä minä. Ehkäpä tuo Davidin pipo lähtee juoksulenkille, se on ihanan ohut ja alle mahtuu myös mp3-kuulokkeet niin, etteivät korvat jää paljaiksi.

Tää oli –50% Prismassa. Just mun värinen ja muutenkin tosi söpö. Kunnon tupsu pitää olla :D

Huomenna ehkäpä suunnittelen Keskisuomalaisen henkilöstölle kahvakuulatunnin. Käytiin maanantaina hakemassa Keskisuomalaisen salille kymmenen kuulaa, joten kohta aletaan kuulailee oikein urakalla. Lisäksi mulle tuli yhden sukulaisen kautta puuhapäivän pito MLL:n järjestämään koko perheen tapahtumapäivään huhtikuussa. Siis mahtavaa! Saan vapaat kädet suunnitella ja pitää lihaskunto/syketunnin (esim. corea ja muita liikkeitä) ja sitten tunnin kahvakuula. Kahvakuulatunnin ajattelin suunnitella ulos ja ottaa mukaan hieman vanhoja autonrenkaita ja auton hinausköysiä. Otetaan vähän joukkuetyylistä puuhastelua, vähänkö mahtavaa!

Ihanaa ja tunnelmallista lauantaita!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti