lauantai 13. heinäkuuta 2013

Flunssaa, maalaamista ja boombox!

Loman aloitus ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Sairastuin viime viikon sunnuntaina flunssaan, mikä alkoi aivan kamalalla kurkkukivulla. Niinpä olin loman ensimmäiset kolme päivää saikulla. Onneksi sairaslomapäivät onnistuu pitää vapaana sitten myöhemmin, saa jonkin pidennetyn viikonlopun. Silti voitte kuvitella miten tympäsi. Mulla ei oo pitkään aikaan ollut kuumettakaan ja sekin nousi sitten. Pöh.

Boombox

Alkuviikon vietin siis kotona torstaihin saakka. Ainoa piristys oli postissa tullut paketti. Tilasin CNON.comista boomboxin lähes hetken mielijohteesta. Jep, boombox eli tuollainen kannettava soitin mikä lie. Siis soitin, jolla ei voi soittaa cd-levyjä ja jossa ei ole radiota :P Siinä on neljän gigan sisäinen muisti, telakka ipodille ja iphonelle (eli lataa puhelinta samalla kun soittaa) sekä liitännät puhelimen yhdistämiseen aux-piuhalla tai tietokoneen yhdistämiseen usb:llä sekä mm. liitin mikrofonille.

Muotoilu ja väri on ainakin kohdillaan. Taustalla näkyy oikealla yläkulmassa mun kotistereot.

Mulla ei oo ollut tuollaista kannettavaa soitinta ollenkaan. Kotona on ihan perusvanhat stereot ja lapsuuden kodin soitinkin on rikki (ei soita kuin muutamaa valittua alkuperäistä cd:tä, minkä vuoksi juoksen lapsuuden kodissa juoksumatolla aina Smurffi-levyn tahtiin). Pikkuveli siis tosiaan vinkkasi, että CDON:lla olisi tarjouksessa boombox hintaan 129 euroa (Pioneerin sivuilla 400 euroa):

http://www.pioneer.eu/fi/products/22/202/227/STZ-D10Z-R/page.html
Noh, soitin tuli postissa. Pettymyksekseni telakka kävikin iPhone4:een, ei tuohon iPhone5:een, mikä mulla on. Kiva. Ei tullut mieleenikään tsekata tilatessa puhelimen mallia. Kyllähän niitä liittimiä on olemassa, mutta sitten soittimessa tulee ongelma, että puhelin ei mahdu sille tarkoitettuun tilaan, vaan kansi jää auki. Ketutti niin, että ajattelin palauttaa koko kapistuksen. Noh, toisin kävi.

Pitihän sitä testata millainen ääni tuosta mölytoosasta lähtee. Ja wau, ei lähde mun ikivanhoista kotistereoistakaan samanlaista! Oon tosi huono arvostelee näitä, mutta mulle tää äänenlaatu on loistava. Ja puhelimen sai tosiaan aux-piuhalla kiinni ja onnistuinpa vielä siirtää Mixtrax-ohjelman avulla soittimeen talteen biisejäkin tietokoneelta. Eihän tätä nyt enää henno palauttaa. Eikä myydäkään eteenpäin, sori. Lisäksi soittimesta näkee biisien bmp:n (kiva juttu esim. spinning-tunteja suunnitellessa) ja sitä pystyy myös halutessaan nopeuttamaan tai hidastamaan.

Ihan vertailun vuoksi kävin kuitenkin torstaina Gigantissa. Valikoimassa oli tasan yksi soitin, missä oli telakka iPhone5:lle. Sekin soitin oli sellainen tosi pieni (ja hintaa kuitenkin 199 euroa), paini ihan eri sarjassa kuin tää Pioneerin boombox. Tällä kuitenkin halutessaaan soittaa isolle salillekin. Gigantissa boomboxia vastaavan kokoiset soittimet maksoivat muistaakseni 300 eurosta ylöspäin. Jep, boombox saa siis jäädä :)

Mökkeilyä

Torstaina lähdinkin sitten kesämökille. Tilasimme kesämökille keittiöön peruskaapin, mikä tulikin sitten väärän kokoisena. Onni onnettomuudessa kaappi kävi sopivasti aittaan. Nyt on aivan mahtavaa, kun ei tarvitse mökkeillä vaatteet matkalaukussa.

Ensimmäistä kertaa mökillä niin, että vaatteet ja muut tavarat voi laittaa oikeasti matkalaukusta kaappiin.
Aitassa on nyt kaikki tarpeellinen: sänky, lipasto, vaatekaappi ja boombox.
Kuistin kenkäboksi on löytö Prismasta.
Turkoosi moppisanko sai uusiokäyttöä lehtitelineenä.


Nyt täytyy sanoa, että aitassa on oikein viihtyisää. Ennen matkalaukku oli levällään lattialla, kengät olivat epäjärjestyksessä kuistilla tai missä milloinkin plus kaiken maailman reput ym. nurkissa. Nyt kaikki on nätisti vaatekaapissa tai lipaston laatikoissa. Ihanaa.

Perjantaiaamuna herätessäni ääni oli aivan käheä. Joko se ei tykännyt kaapin kasauksesta ulkona torstaina tai sitten aitan lämmitin oli liian pienellä yön. Niinpä perjantai meni yhä lepäillessä. Vasta tänään lauantaina uskaltauduin puuhastelemaan enemmän. Ja tänään luvassa olikin maalaamista!

Maalausta

Olenkin varmaan kertonut, että isäni rakentaa mökkiä myyntiin. Viime kesänä maalasimme mökin siskoni kanssa ensimmäisen kerran ulkoapäin ja tänään oli luvassa toinen maalauskerta. Isäni maalasi korkean päädyn, joten heiluimme kolmestaan pensseleiden kanssa. Urakkaan meni 6,5 tuntia eli aika lailla kokonainen työpäivä taukojen kanssa. Kympiltä aloitettiin ja kesämökillä (siis tällä valmiilla mummon mökillä) oltiin syömässä iltakuudelt.

Maalaus on hyvää hyötyliikuntaa. 6,5 tunnin maalaus kulutti noin 650 kaloria keskisykkeellä 80. Nytpä on testattu sekin.

Urakkaa jäi vielä. Tosiaan ikkunoista puuttuu nuo mitkä lie laudat, sitten sisällä on tekemättä kylppäri ja lattiat. Ja vaikka mitä muuta pientä säätämistä: portaat, yläkerran katon lakkaus ym. Että vielä riittää reippaasti hommaa myös ensi kesälle. Viime kesänä mm. tehtiin piippu. Siinä vasta hyvää hyötyliikuntaa olikin, kun nosteli niitä betonisäkkejä myllyyn.

Flunssa on muuttunut pieneksi yskäksi. Vielä en uskaltanut lähteä lenkille vaikka sisko houkutteli. Joku salitreeni voisi olla parempi vaihtoehto, ei kävisi niin keuhkoille. Saa nähdä mitä kivaa muina lomaviikkoina keksitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti