maanantai 13. lokakuuta 2014

Vko 41: juoksua, crossfitia ja wattiohjattua spinningiä

Viime viikolla tuli puuhasteltua vaikka ja mitä treenien osalta. Perusjumppien lisäksi aloitin keskiviikkona crossfit-kurssin ja lauantaina kävin Helsingin Kampin Fressissä hiit-tunnilla sekä Iisee-ohjaajatutun spinningtunnilla.

Hiit-tunti oli toteutettu tabata-mallilla kaksi liikettä per työosuus. Hyvä tunti, sain puristettua itsestäni hyvin tehot irti ja sain hyviä vinkkejä omillekin tunneille. Englanninkielinen ohjaaja oli tsemppaava ja hauska. Rikun spinning taas oli juuri niin erinomainen kuin osasin odottaa: valovoimainen ohjaaja, mahtavat musiikit ja mahtava meno, kiitos!

Lisäksi tiistaina olin kakkosohjaajana Iisee Aero Power -tunnilla Kuntomaailmassa. Yhteensä treeniä tuli noin 11,5 h. Lisäksi olen koettanut lisätä kehonhuoltoa ja rullailla tuolla foamrollerilla kotona edes parina kolmena iltana vartin kerrallaan.Iisee Power

Tiistaina Kuntomaailmassa poljettiin ensimmäistä kertaa wattiohjattu tunti. Tunti oli itsellenikin ensimmäinen kokemus. Täytyy sanoa, että kakkosohjaaja valitsi sen verran haastavan aloitusvastuksen (gear 10) itselleen, että jo lämmittelyn aikana mietin, että jäänköhän henkiin. Kyllä jäin ja hiki virtasi. Ainakin opin sen, että jos itse ohjaan tuntia, niin en voi ottaa itselleni sitä "oikeaa" aloitusvastusta, koska sillä teholla ei yksinkertaisesti pysty ohjaamaan muita. Sali oli aivan täynnä porukkaa, kiitokset Iiseen kouluttajalle Juhanille!Erinomainen kokemus ja suosittelen wattitunteja! Niissä hyvää on, että treenin vaikutus on jokaiselle sama. Jokainen polkija on tunnilla yhtä kauan perus-, vauhti- ja maksimikestävyysalueilla. Lisäysten tarkkaan suunniteltu määrä takaa, että tunnilla ei löysäillä, vaan vaikutus on juuri se, mitä pitääkin. Ja tunnin jälkeen wattimitattarista näkee hienosti oman kehityksensä. Kun tarkastelee saman tason tuntien (lime, aero tai focus) watteja tuntien jälkeen, näkee kehityksen suoraan siitä, että pitkällä aikavälillä wattimäärä nousee eli kunto kasvaa. Ja sen jälkeen tietysti hypätään aloitusvastustaulukossa aina seuraavalle tasolle.Crossfit
Crossfitissa tehtiin aloitustreeni: 500 metriä soutua, 40 kyykkyä, 30 vatsaa, 20 punnerrusta ja 10 leukaa (sinisellä kuminauhalla avustettuna) niin nopeasti kuin ehtii. Itselläni aika oli 6:06. Olin koukussa :) Sama setti vedetään kurssin päätteeksi, joten jännä nähdä millaisia aikoja silloin syntyy. Lisäksi harjoiteltiin kyykyn tekniikkaa sekä tehtiin liikkuvuusharjoituksia. Treenin jälkeen olin niin liekeissä, että suuntasin vielä lenkkipolulle.


Yllä olevasta kuvasta huomaa hyvin milloin päivän varsinainen treeni on vedetty, kunnon piikki lopussa :)


Tunnin juoksu
Lenkki kulki hyvin. Sääkin oli hyvä, ei enää edes satanut. Mukavaa vastusta jaloille antoi pururadan märkä alusta ja oli kai siihen ajettu jotain kivituhkaakin, kun upotti välillä niin kivasti.


Kahden tunnin lenkki
Olen koittanut pitää torstain liikkavapaana päivänä, mutta viime viikolla se ei onnistunut. Viikonloppu oli täynnä menoa, niinpä juoksin kahden tunnin pitkän lenkin poikkeuksellisesti torstaina. Jaloissa hieman tuntui, huomasi, että palautuminen oli vaiheessa. Otin taktiikaksi "leppoista vauhtia ja ylämäet kävellen". Ja kaksi tuntia on niin pitkä aika, että ehdin juosta tuon Ristikiven lenkin kolmeen kertaan. Ekalle kierroksella sain houkuteltua mukaan avopuolisoni, oli kivaa, kun oli lenkkiseuraa :)Palaillaan! Kävin työpaikkamme Kipinä-projektin kuntotesteissäkin (välitesti) viime torstaina, mutta siitä lisää myöhemmin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti