tiistai 9. joulukuuta 2014

Vko 48-49: Parin viikon treenit

Taitaa olla turha kertoa, että kiirettä on pitänyt. Tässäpä siis parin viikon treenit. Marraskuun vika viikko vedettiin vielä intervallitreenejä, joulukuu mennään sitten fiiliksen mukaan. Joulukuussa on tarkoitus juosta 2–3 lenkkiä viikossa, kestoltaan 1–1,5 h/lenkki.

Viikko 48

Toissaviikko oli aika peruskauraa. Lauantaina olin käymässä Vaasassa, jolloin kävimme kaverini Anastassian kanssa Wasa Sport Clubilla. Hetken aikaa lämmittelimme juoksumatolla, sitten 30 minuutin crossfit-treeni (josta puolet on pois, kun en muistanut laittaa sykemittaria päälle) ja sitten vielä 30 minuutin core loppuun. Täytyy kyllä sanoa, että oli mieletön paikka, aivan tajuttoman iso. Kuntosali oli valtava ja eri treenipaikkoja oli runsaasti, jopa kolmessa tasossa. Ryhmäliikuntatiloja taisi olla 6. Siinä oli vähemmästäkin pää pyörällä, kun seikkaili tuollaisessa liikuntakeskuksessa, huh huh.


Tuntimääräisesti treeniä oli hieman tavanomaista vähemmän, noin 9 tuntia.Vko 48: Tiistain intervallilenkki


Marraskuussa "lukkarissa" olivat perustreenit. Tiistaina päätin poikkeuksellisesti testata lenkkiä ennen keskiraskasta spinningtuntia. Tie oli liukas, täytyy harkita tosisssaan nastakenkien ostamista.

Tämä on muuten ainut ns. "alimittainen" lenkki. Olen luvannut noudattaa juoksuohjelmaa säntillisesti. Ohjelman mukaan tämän lenkin olisi siis pitänyt olla tunnin mittainen, mutta ehkäpä tämä poikkeus hyväksytään ;)
Intervallilenkillä tein jälleen kuusi kilometrin vetoa, tällä kertaa ajanpuutteen takia todella lyhyin palautuksin.


Vko 48: Vapaapäivän aamulenkki

Keskiviikkona vietin vapaapäivää, jonka aloitin aamulenkillä. Oli ihanaa juosta kerrankin valoisaan aikaan *sydän*.


Täytyy sanoa, että tällä lenkillä ei oikein irronnut. Tiistain lenkki ja spinning varmaan verottivat, syke ei noussut, keskivauhti on melko huono ja plaah. Noh, aina treenit ei vain mene putkeen.


Viikko 49

Joulukuussa juoksussa mennään fiiliksellä. Viikossa olisi tarkoitus juosta 2–3 lenkkiä, kestoltaan 1–1,5 h per lenkki. Intervallit olivat aika kuluttavia kropalle, nyt otetaan vähän rauhallisemmin. Olen myös pitänyt ruokapäiväkirjaa, koetan vähän enemmän kiinnittää huomiota syömiseen, sillä sekin osaltaan auttaa kroppaa palautumaan. Mutta tästä vielä lisää myöhemmin.

Viime viikolla treeniä oli vähän vajaa 8 h eli keskivertoviikkoa pari tuntia vähemmän. Kirjoitan noista maanantain kuntotesteistä vielä oman bloggauksen.Vko 49: Vaikein lenkki ikinä

Siis tiistaina mulla oli veto pois. Ei huvittanut, ei sitten yhtään. Ei napannut, ei kiinnostanut. Neljää ihmistä yritin saada lenkille mukaan, mutta kaikilla oli jotain muuta. Tarkoitus oli lähteä Kuntomaailman pihasta juoksemaan, mutta huomasin, että mulla oli yksinkertaisesti liian ohut takki päällä. Niinpä kotiin takin vaihtoon, sitten menoksi. Sanalla sanoen ketutti. Ei vain olisi huvittanut yhtään. Juoksinpa silti ja ihan vielä kiitettävän 9 km matkan tuntiin.
Vko 49: Keskiviikon crossfit ja kevyt lenkki

Keskiviikkona lähdin lenkille jälleen crossfitin jälkeen. Olin ihan jossain flow'ssa, olin vetänyt crossfitissa niin paljon kuin kropasta lähti ja vähän kirinyt vauhtia yhden toisen melko samantasoisen crossfittaajan kanssa. Päivän treenissä siis teimme tempausta, askelkyykkykävelyä ja juoksua. Kahdessa ekassa liikkeessä meinasin jäädä kanssasisaren jälkeen, mutta juoksussa kirin. Ei ole turhaan käyty lenkillä :)

Keskiviikon crossfitissa päivän työ vedettiin aika mukavilla sykkeillä (piikki lopputunnista). Maksimisyke on ollut 181.

Crossfit-treenin jälkeen lähdin avopuolisoni kanssa lenkille. Avopuolisollani ei oikein meinannut kulkea, yksi lenkitön viikko välissä taisi olla liikaa. Itsellenikin kävi kevyempi lenkki, oikeastaan se oli tosi hyvä juttu. Kroppa oli kuitenkin intervalleista niin väsynyt, niin teki hyvää tuollainen kevyempi happihyppely.

Keskisyke on ollut matala, vain 116.
Korkein piikki on jossain 48 minuutin kohdalla, kun juoksin lujaa mäkeä ylös.


Mutta tällaista tällä kertaa. Täytyy sanoa, että pikkuhiljaa alkaa olokin helpottaa raskaan yt-syksyn jäljiltä. Yt:t loppuivat viime viikon keskiviikkona, päänsärkyyn suorastaan, johon onneksi crossfit ja kevyt juoksulenkki toivat sopivaa tuuletusta. Noh, yksi Burana oli kyllä pakko ottaa. Myös treeni-intoa alkaa taas olla ihan eri tavalla, samoin tätä kirjoitusintoa. Veikkaanpa, että seuraavien viikkojen aikana blogikin taas heräilee muihinkin teksteihin kuin näihin treeni/juoksulenkkibloggauksiin. Viimeistään sitten parin viikon joululomalla :)

2 kommenttia:

  1. Olethan varma että puolisosi on aina kiltisti poissa ollessasi? T. Petetty mies

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, oliko tää nyt joku todella epämiellyttävä heitto vai onko jotain mitä minun kenties pitäisi tietää? Sähköpostini on paivi.kantonen(at)gmail.com

      Poista