torstai 8. tammikuuta 2015

Treenihuone sekä uusi sohva ja matto

Kohta takana on kolme viikkoa ilman treenejä. Siis kolme kokonaista viikkoa ilman minkäänlaista liikuntaa. Kovin urheilusuoritus taitaa olla autolle kävely parkkipaikalle. Ja mitäpä sitä muuta nainen tekee, jos ei saa flunssan ja angiinan takia liikkua, kuin shoppailee ja sisustaa.

Urkkavaate- ja kenkäostoksia esittelen myöhemmin, tällä kertaa keskitytään tässä blogissa harvinaisempaan aiheeseen eli sisustamiseen. Vaikka eipä sekään täysin liikuntavapaata vyöhykettä ole, sillä päätin sisustaa itselleni treenihuoneen!

Ajatushan aina lähtee jostain. Tässä tapauksessa se lähti halusta saada kotiin voimistelurenkaat. Eipä mitään, niitä pyörittelin käsissäni kaupassa parikin kertaan ja vuorotellen kiusasin avopuolisoa ja isukkia pähkäilemällä, että minne saisin ne kotona kiinni. Näitä renkaita on kokeiltu muutamaan kertaan crossfit-treeneissä, ja myytyhän minä olin.

Siellä se houkutteli Prisman hyllyssä :D

Vieras/työhuone ennen

Tuumasta toimeen. Ensin meinasin asentaa renkaat alakertaan, mutta kun idea "treenihuoneesta" kehittyi mielessäni, pääsivät renkaat tietokone/vierashuone/työhuone/whatever toinen makuuhuone -huoneeseen. Seuraavaksi paikka aiheutti päänvaivaa. Jos laittaisin renkaat liian lähelle seinää, niin tila loppuisi kesken. Eli paras ratkaisu siis laittaa renkaat keskelle kattoa ja keskelle huonetta. Tämän vuoksi tietysti piti lähteä sitten ostamaan pienempää ja erimallista kattolamppua, kun iso kukkalamppu vei kaiken tilan.

ENNEN: Iso kukkalamppu oli keskellä huonetta renkaiden tiellä. Niinpä se pääsi makuuhuoneeseen.

Seuraava haaste oli tietysti pienet huoneen neliöt, joita eniten hallitsi hieman jo turhaksi jäänyt tietokonepöytä. Pöytä oli kovassa käytössä aikoinaan, kun opiskelin. Tämän pöydän ääressä vietettiin monta ihanaa ja vähemmän ihanaa opiskelutuntia. Nyt kun päivätöissä tulee oltua koneella ihan riittämiin, niin tietokoneen käyttö on jäänyt kotona vähäisemmälle. Niinpä päätin tehdä inventaariota tässäkin suhteessa ja laitoin pöydän myyntiin tori.fi. Se tullaan muuten lauantaina hakemaan, jes!

ENNEN: Vanha tietokonepöytä sai väistyä uusien suunnitelmien tieltä. Vasemmalla oleva lipasto on saatu avopuolisoni isältä ja lipaston maapallo pikkuveljeltäni ja hänen avokiltaan. Lipaston päällä oleva taulu taas on nuorimman pikkuveljeni kätten töitä.
ENNEN: Tässä rikkinäisessä, ylitäydessä muovilootassa säilytin sopivasti sekaisin kahvakuulia, käsipainoja ym. treenivälineitä.
ENNEN: Näkymä toiseen suuntaan, missä sulkapallomaila koristaa seinää.

Nykyinen treenihuone

Ja sitten se kaikista hauskin osuus, eli shoppailemaan. Päädyin hankkimaan Kodin Ykkösestä uuden pöydän, hyllykön ja kattolampun (kaikki tosin eri kerroilla, ei tuntunut muka niin pahalta lompakossa, etenkään, kun käytti vielä mummon synttärikuponkia -30%). Ensin ostettiin lamppu, sitten haettiin uusi hylly ja tänään vielä viimeisenä pöytä. Ja tältä täällä nyt sitten näyttää.

JÄLKEEN: Ensimmäisenä huoneeseen tullessa oviaukossa tervehtii leuanvetotanko sekä kaksi erivahvuista kumiremmiä.
JÄLKEEN: Tietokonepöytä muuttui kompaktimpaan malliin. Treenivälineet ovat nätisti esillä hyllyssä. Baarijakkara on ollut varastossa opiskeluajoilta.
JÄLKEEN: Nyt kelpaa heilutella kuulaa ja käsipainoja sekä rullailla voimapyörällä.

Hyllykön tasot suojattiin muovimatolla, jotta painavat kahvakuulat eivät jätä jälkiä valkoiseen hyllyyn. Avopuolisoni myy remontteja ja sai lattian sävyistä muovimattoa edullisesti. Muutoin meillä on yläkerran lattiassa vinyylikorkki. Hyllyn kahteen ylälokeroon tulee vielä kankaiset mustat korit, niitä en vielä saanut Kodin ykkösestä. Hyllyn päällä olevat pienet usb-kauittimet sain toissajouluna pikkuveljeltä, niistä on kätevää soittaa kännykän kautta treenimusiikkia.

JÄLKEEN: Ja sitten ne varsinaiset sisustuspuuskan aiheuttajat eli voimarenkaat. Köydet ovat hieman liian pitkät, mutta en viitsinyt leikata niitä, jos vaikka asennan renkaat kesällä mökille johonkin puuhun. Myös steppilauta on päässyt kuvaan mukaan.

Yllä olevassa kuvassa näkyy myös uusi kattolamppu, mikä mahdollisti renkaiden asennuksen. Lamppu on ihana, siinä on ledit, joten valo on ihanan valkoista, ei mitään kellertävää. Ja renkaiden asennuksesta en tiedä yhtään mitään. Hieman oli pelottavaa arvelua, mitä röpelökaton alla on, mutta jotkin tukipuut sieltä avopuoliso löysi koputtelemalla.

Sitten ei enää tarvitse muuta kuin selättää flunssa kokonaan, jotta treenihuonetta pääsee testaamaan. Ensi viikolla olisi kova tavoite päästä treenaamaan, niin vetämään ryhmäliikuntatunteja, juoksemaan kuin crossfittaamaan. Taitaa tuo toinen puoliskokin huokaista, kun meikäläinen palaa perusliikka-arkeen, tulisi tämä joutenolo muuten liian kalliiksi. Niin, loppuun vielä ne pari muuta ostosta.

Uusi sohva ja matto

Kaikista eniten uusimista kotonamme odotti olohuoneen keinonahkasohva. Se oli siis jo kulunut puhki, kirjaimellisesti. Sohva ostettiin muutama vuosi sitten halvalla tottakai, ja tässä tulos. Uuden sohvan ostimme Kirristä Unijukalta. Sohva oli kätevä tuoda Unijukan kärryllä kotiin, sen lainaaminen ei maksanut mitään. Kaupan päälle saatiin vielä tekstiilin suoja-aine.

VANHA keinonahkasohva oli jo kulunut puhki.
UUSI sohva ostettiin Unijukalta. Tässä on muuten tosi kätevä avausmekanismi, ei aivan tällainen, mutta melkein: https://www.youtube.com/watch?v=U_BHtvP-huk

Samaan syssyyn tuli ostettua -20 prossaa alesta eteisen matto Mattokympiltä. Tässäkin tapauksessa entinen matto oli käytetty loppuun ja väliaikaisena mattona meillä oli sininen vanha matto, mikä ei yksinkertaisesti sopinut värimaailmaltaan sisustukseen (siitä ei valitettavasti ole kuvaa).

Harmaa Lontoo-matto löytyi Palokasta Mattokympiltä: https://www.youtube.com/watch?v=oCAmugAO_7k

Ensi viikolla treenataan! Ja testataan uusia nastakenkiä, palaillaan! Ootte ihania!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti