torstai 10. syyskuuta 2015

Puolimaraton Finlandia marathonilla lähestyy

Kerrotaanpas nyt näin virallisesti, että koko maratonin matka vaihtui puolikkaaseen. Surulla tai ehkä järjellä on tunnustettava, että en ole juossut kesällä tarpeeksi ja jotta hommasta ei jäisi ihan karmivat fiilikset, niin vaihdoin kokomaratonin puolikkaaseen. Tällä viikolla olen koettanut hieman keventää treenejä, mikä siis tarkoittaa, että maanantaina ja tiistaina oli kaksi treenivapaata päivää eli yhtä kuin siivosin kotona, vaihdoin verhoja ja sisustin kynttilöillä :)

Tänään kävin vetämässä normi ryhmäliikuntatunnit, ensin keskiraskas sisäpyöräily ja sitten tunnin kahvakuula. Kahvakuulassa lusmusin itse minkä ehdin ja keskityin kiertelemään ja korjailemaan tekniikoita. Olipa muuten ihanaa huomata, että porukka otti neuvoja hyvin vastaan ja oikeasti korjasivat tekniikoita!

Omat reidet tuntuivat tänään sen verran väsähtäneiltä eiliseltä, että halusin säästää niitä lauantain juoksua varten. Meillä siis starttasi töissä Kaisa Wallinheimon juoksukoulu, jossa testasin eilen minuutin vetoja neljän kilon painovyön kanssa. Kyllä tuntui! Innostuin painovyöstä sen verran, että pakko kaivaa jollekin lenkille mukaan kaapista nuo omat nilkkoihin kiinnitettävät lisäpainot. Kroppa tykkää uusista ärsykkeistä.

Tänään sitten kotiin tullessa oli kuitenkin sen verran ylimääräistä energiaa, että oli pakko mennä vielä hetkeksi heilumaan yläkerran treenihuoneeseen. Jaloille en halunnut mitään turhaa rasitusta, joten kiusasin yläkroppaa. En yleensä jaa treeniohjelmiani somessa, mutta tehdäänpä nyt poikkeus. Sekuntirakenteena toimii samanlainen sarja, mitä käytän tällä hetkellä kahvakuulaohjelmassani. Eli 4 liikettä, jokaista 30 sekkaa, sitten puolen minsan tauko ja tämä setti neljä kertaa. Yhteen sarjaan menee siis vajaa kymmenen minuuttia, kokonaiskesto treenillä noin 20 minsaa. Huom, tässä ei ole lämmittelyjä, sillä kroppa oli jo valmiiksi lämmin kotiin tullessa.

1. sarja:
• vipunosto sivulle
• pystypunnerrus
• vipunosto eteen vuorokäsin
• pään ympärikierto kahvakuulalla

2. sarja:
• dippi steppilaudalla kahvakuula lisäpainona
• hauiskääntö kahvakuulalla
• ranskalainen punnerrus kahvakuulalla
• vatsat voimapyörällä

Näillä saa kotona jo hyvän treenin! 8 ja 12 kilon kahvakuulat, voimapyörä sekä tuollaiset pinkit 4,5 kilon käsipainoja vastaavat pyörylät. Pinkit pyörylät on muuten löytö Veljekset Keskiseltä yhteishintaan kymmenen euroa.

Iloinen, mutta hikinen treenaaja.

Jep, tämän jälkeen olkapäät, ojentajat ja haukkari kiittää. Tulkaahan kannustamaan lauantaina! Maraton starttaa klo 12 ja puolimaraton klo 15.15. Sitä ennen on huomenna perjantaina Valon Kymppi klo 20 alkaen, sinne pitää mennä kannustamaan työkavereita. Seuraaavaksi sitten kisaraporttia! Pitäkää peukkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti