lauantai 9. heinäkuuta 2016

Puolimaraton Pekan Pyrähdyksessä 2016

Tänään 9.7. juoksin puolimaratonin Kannonkoskella Pekan Pyrähdyksessä. Ei nyt ihan mennyt tavoitteiden mukaan, mutta ihan ok. Juoksu meni 44 sekkaa toukokuun Helsinki City Runia (lue lisää: http://juoksevabasiliski.blogspot.fi/2016/05/hcr-juostu-enkka-ajalla.html?m=1hitaammin, siis väärä kehityssuunta. Tosin syke oli kolmisen pykälää toukokuun puolikasta alempi ja matkaa tuli 300 metriä enemmän, en tiedä olivatko juoksulinjat niin karseat vai juoksinko yhden ratakierroksen liikaa, vähän jäi kuitenkin hampaankoloon.

Kaikki maaliin tulijat saivat mitalin ja kunniakirjan.

Tapahtumaa oli uudistettu tänä vuonna ja startti sekä maali olivat Kannonkosken keskustan tuntumassa yleisurheilukentällä, aiempina vuosina tapahtumapaikkana on ollut Lakomäen kartano vähän sivummalla. Osallistujia oli kyllä aiempaa vähemmän, mikä hieman harmitti. Maratonin ja 50 kilsan juoksijat lähtivät aamulla kympiltä, puolikkaan ja sitä vähemmän juoksevat starttasivat klo 12.

Reittinä oli viiden kilsan kierros, joka juostiin puolikkaalla reilu neljä kertaa. Reitti oli vähän haasteellinen noin niinkuin rakenteeltaan. Lähtiessä rata kierrettiin kerran, kierrosten välissä kaksi kertaa niin, että juomapisteeltä lähdettii toiseen suuntaan. Menin sekaisin jo ekan vitosen jälkeen, kun en tajunnut kiertää rataa toiseen kertaan ja lähdin takaisin, onneksi en ehtinyt kauaksi, kun tajusin virheeni.

Puolikas juostu, maalissa hymyilyttää, vaikka enkkaa ei tullutkaan.

Ekat viisi kilsaa kulkivat hyvin, tavoiteltua 5:15 vauhtia nopeammin. Mutta siihen se sitten tyssäsi, ei vain kropasta irronnut enempää. Sitten kun vielä säädin sen radan kanssa ekan vitosen jälkeen, niin totesin, että parempi unohtaa enkkajuoksut ja keskittyä vain hyvällä fiiliksellä maaliin pääsyyn. Toka kierros tuntui tahmeimmalta. Mietin jo miksen ollut valinnut kympin matkaa. Kolmas kierros meni jo ok, luureista kuuluva Children of Bodom antoi energiaa. Neljännellä kierroksella vedin yhden risteyksen ohi ja koukkasin talon pihan ja pellon kautta takaisin reitille. Voi pöh, melkoista reittisäätöä.

Kun pääsin kentälle, kuulin että kenttä pitäisi kiertää pari kertaa. Olin ollut aivan varma, että se kierretään vain kerran ja sitten lähdetään noin viidensadan metrin käännöspaikalle. Ei kait siinä, kierretään sitten. Tässä vaiheessa vähän satoi vettäkin, mikä oli vain hyvä asia, sen verran mulla oli kuuma juosta. Käännöspaikalta takaisin ja vielä yksi kunniakierros, sitten maaliin. Huh huh.

Aika oli 1:53:59 eli 44 sekkaa kevään 1:53:12 aikaa huonompi. Damn. Oon kyllä vahvasti sitä mieltä, että jos aikaa ei olisi mennyt ratakyselyihin ja hutimenoihin, niin aika olisi ollut parempi. Ja kyllähän noi käännöspaikatkin syövät vauhtia hetkellisesti, kun pitää tehdä tiukka U-käännös, niitä oli kuitenkin yhteensä viisi tuolla matkalla. Toki kropassa taisi painaa torstain viinijuhlatkin, juoksu oli niin tahmeaa, että lupasin, etten osallistu enää minnekään karkeloihin, kun ei kerta kulje. Se on joko tai. Noh, ei ehkä näin ehdottomasti, mutta vähän pitää suunnitella vikoja kisapäiviä tarkemmin.

Tsemppaamisesta tämä juoksu ei jäänyt kiinni. Kannustamassa olivat äippä, iskä, nuorempi veli, mummo, mummon veli ja mummon siskon poika vaimonsa kanssa. Ja mikä parasta, kaikilla oli vielä ilmapallot heilumassa, nyt oli panostettu kunnolla, kiitos! Kannustusjoukkojen lisäksi eräs kaveri oli juoksemassa, yläfemmat joka kerta kohdatessa antoivat potkua. Kiitos ihanat! *sydän*


Kartassa näkyy 19 ja 17 kilsan välissä tuo pieni hutijuoksukin.


Seuraava juoksutapahtuma taitaakin olla kokonainen maraton 13.8. Helsingissä. Ja se jännittää!!! Sen jälkeen juoksen puolikkaan syyskuussa Jyväskylässä Finlandia Marathonilla ja eiköhän tuonne kalenteriin mahdu muutama muukin pienempi rutistus. Ihana juoksukesä! Ja ensi kerralla juttua Haltista, nyt on ollut vähän kiirusta bloggailun kanssa. Love U!

Loppuun vielä vertailuna lyhyet datat kahdesta vikasta puolikkaasta, eka Helsinki City Run toukokuussa, nyt Pekan Pyrähdys. Melko samanlaista dataa.2 kommenttia:

 1. Pekka pyytää anteeksi huonoa opastusta. Halusin katsojille madollisuuden nähdä juoksijoita yli 600 metrin ajan jokaisella vitosella. Ensi vuonna merkitsemme kenttäalueen kalkkiviivoilla ja aitauksilla. Kuvia: https://picasaweb.google.com/118148197767900567479/6305402929307522257?noredirect=1
  Tulokset mm. Kannonkoski Rules FB-sivulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, hauskaa oli juosta ja hyvä, kun näitä järjestetään. Ja hyvähän se on, että katsojille on näkemistä, oma pää ei vain ilmeisesti enää toiminut ihan täysillä. Ensi vuonna uudestaan :)

   Poista