sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Vuosi 2016 – mitä kaikkea tapahtui?

Uusi vuosi alkoi jälleen. Tästä vuodesta tulee kertakaikkiaan ikimuistoinen – sitä oli kyllä jo viime vuosi, niin hyvässä kuin pahassa. Eilen 31.12.2016 menimme Nikon kanssa kihloihin!!! Hieman osasin odottaa, että jossain vaiheessa se ehkä tapahtuu, mutta silti kosinta tuli kyllä ihan puskista.

Kultsi laittoi ruokaa keittiössä saunan jälkeen ja mä luonnostelin tätä blogikirjoitusta. Kultsi avasi alkoholittoman kuoharin, kaatoi sitä laseihin ja vihjaili joko kilistellään. Ei mitään vaikutusta vieläkään meikäläisessä. Sitten tuli napakampi käsky laittaa blogi kiinni ja tulla keittiöön. Mä menin ja kysyin mikä kiire oli, kun ruokakaan ei ollut vielä valmista, että ihan "turhan takiako" piti kiirehtiä. Sitten kultsi kaivoi sormuslaatikon esille. Öhöm. Sanoin kyllä :)

Kultsi oli valinnut kihlasormukseksi Kalevalan valkokultaisen Vaasan sormuksen, jonka kerrotaan olevan ikuisuuden vertauskuva. Siihen kätkeytyy myös suojelevia voimia.

Eilen uudenvuodenaattona meillä oli kotipäivä. Katsoimme animaatioleffan keskellä päivää ja iltakuudeksi menimme Paviljonkiin. Siellä oli juoksutapahtuma Paviljongin Pamaus, johon osallistuin myös viime vuonna. Vuonna 2015 juoksin kymmenen kilsaa, eilen leppoisasti viisi kilsaa. Raksulla on ollut polvi vähän kipeä, joten hän oli huoltojoukoissa. Viime vuonna juoksin pinkki kikkaraperuukki ja vilkkuvat pupukorvat päässä, eilen huomioliiveihin köytettiin pehmolelunalle ja sille päähän vilkkukorvat, yleisö sai taas nauraa.

Eilisestä Paviljongin Pamauksesta, tällä kertaa seurana oli "Muuramen murmelit". Osa kuvista on järjestäjän.

Sitten palataan alkuvuoteen 2016.

Alkuvuodesta ero ja oma asunto


Kuvia alkuvuodesta 2016: remonttisuunnittelua, pakkaamista ja uusia hankintoja.

Vuosi 2016 meni melko vaihtelevasti. Alkuvuosi oli pimeää aikaa, vielä pimeämpää oli joulukuu 2015. Kahdeksan vuoden suhde päättyi ikävissä tunnelmissa. Uusi elämä alkoi Ristikivessä omassa pienessä kaksiossa. Elämältä meni pohja, iloinen duracell-pupu itki enemmän kuin koskaan ennen. Tuli muutto ja entinen koti, rivarikolmio Ristikivessä, myytiin. Elokuussa 2015 sormeen laitetut vihkisormukset otettiin pois, eivät ne ehtineet sormissa ollakaan kuin nelisen kuukautta.

• Avioerosta: http://juoksevabasiliski.blogspot.fi/2016/01/avioero-uusi-koti-uusi-alku.html

Oma kaksio Ristikivessä näytti upealta remontin jälkeen, pahoittelut hieman huonoista kuvista.

Uusi koti oli onneksi ihana. Halusin tehdä siitä täydellisen itselleni, sellaisen, jossa viihtyisin, joka olisi vain minulle. Veljeni ja hänen vaimonsa saivat hyvän kodin entisestä asunnostamme, eivät ehkä unelmien täyttymyksen, mutta huikean hyvän asunnon matkalla kohti unelmakotia.


Treenaamista ja juoksutapahtumia


Vuoteen on mahtunut paljon treenejä. Kuntomaailmassa on vedetty spinningmaraton, lisäksi Hippoksen maratonkerholle pidettiin yksityistunti. Marjon kanssa on suunnistettu ja käyty salilla sekä pienryhmän kanssa vedetty erilaisia treenejä ulkona ja sisällä.

Helmi-maaliskuussa treenitkin alkoivat jälleen maittaa. Treenasimme ystäväni Marjon kanssa ja kävimme juoksemassa puolimaratonin Napolissa Italiassa. Sille on naurettu usein. En ollut juosssut kahteen kuukauteen ollenkaan, onneksi muuta liikuntaa oli kuitenkin harrastettu. Juoksu meni hyvin, maisemat olivat mahtavat ja koko reissu oli mielettömän upea.

Juoksutapahtumiakin on rittänyt: puolikas Finlandia Marathonilla, Extreme Run, puolikas Napolissa, Pentin Pinkaisu ja Helsinki City Run.

Muita juoksutapahtumia ovat olleet mm. Pirkan Hölkän 33 kilsaa, Kannonkoskella puolikas, Paviljongin Pamaus, Saarijärven kympin vappujuoksu sekä leikkimielisen sulkkisturnauksen voitto iskän kanssa pääsiäisenä.

Crossfitiakin harrastettiin paljon ja mavessa nousi 80 kiloa. Myös suunnistusinto syttyi jälleen keväällä. Kaikenlaista säätöäkin taisi olla miesrintamalla kevättalvella, ei tosin mitään vakavaa.

• Pirkan Hölkkä 33 km: http://juoksevabasiliski.blogspot.fi/2016/10/pirkan-holkka-33-km.html

Keväällä aikaa vei suunnistus ympäri Keski-Suomea. Toukokuussa parasta oli valmistuminen personal traineriksi. Möksällä taas puuhattiin vaikka mitä, ammuttiin mm. savikiekkoja.

• PT-koulutus suoritettu: http://juoksevabasiliski.blogspot.fi/2016/05/personal-trainer-koulutus-suoritettu.html

Töissä rauhallista ja kesällä mökkiraksaa


Työpiste oli kesäloman jälkeen hieman tuunattu.

Työrintamalla ei onneksi ollut hirveitä muutoksia, avioerossa oli tarpeeksi sulattelemista. Työkavereille täytyy muutenkin antaa iso kiitos ja rutistus. Erään viikkopalaverin skippasin työkaverin ehdotuksesta, kun itkin silmät punaisena vessassa. Muutoin olin sairaslomalla eron takia vain kaksi päivää joulukuussa 2015, työn tekeminen oli parasta lääkettä suruun.


Kesällä "työmaana" oli Tyriksen mökki, jonne valettiin iskän kanssa laiturikin.

Kesälomalla ja kesäviikonloppuisin "työmaa" vaihtui joiltain osin mökkiraksaan. Siellä kyllä sielu lepää, ihana paikka.

Tyriksen mökki on kuin toinen koti, siellä on vietetty aikaa.


Venlat ja Halti


Ensimmäiset Venlat olivat ikimuistoinen tapahtuma, kiitos työkavereille Marjolle ja Artolle!

Alkukesällä olin käynyt suunnistamassa erään Tinderistä bongaamani miehen kanssa. Hän opetti minua suunnistamaan ja käytiinpä sitä puuhaamassa kaikkea muutakin, muun muassa pyöräilemässä sata kilsaa. Kesäloma alkoi kuitenkin Marjon kanssa, osallistuimme ensimmäistä kertaa ikinä Venloihin, Suomen suurimpaan suunnistustapahtumaan. Se oli huikea kokemus, olin niin epämukavuusalueellani. Mieletön reissu.

• Ekaa kertaa Venloissa: http://juoksevabasiliski.blogspot.fi/2016/06/venloissa-ekaa-kertaa.html

Haltin reissu oli mieletön, ensi kesänä reissu taitaa jäädä väliin meikäläisen osalta.

Toinen kesän kohokohta oli Haltin reissu vaellusporukan kanssa. Siitä en ole ehtinyt vieläkään kirjoittaa, mutta tarinaa kyllä tulee jossain vaiheessa. Kaikista mieleenpainunein kohta oli reissulla leveän, kovasti virtaavan ja kylmän joen ylitys. Siinä sai olla pelissä kaikki keskittyminen, ettei jokeen lentänyt rinkan kanssa nurin.

Liikuntaa on tullut monessa muodossa: teematunteja, pyöräilyä ja cooperin testi.

Mystinen suunnistajamies


Mystinen suunnistajamies harrastaa myös metsästystä ja melomista kajakilla.

Muutoin kesälomalla alkoi menoissa pyöriä koko ajan enemmän mystinen suunnistajamies. Pyöräreissu, yhden yön melontareissu, mäkitreenit Laajavuoressa ja ties mitä, yhteistä tekemistä tuntui löytyvän.

• Juhannuspolkaisu Kannonkoskelle: http://juoksevabasiliski.blogspot.fi/2016/06/perinteinen-juhannuspolkaisu-mokille.html

• Melontareissu Kolovedellä: http://juoksevabasiliski.blogspot.fi/2016/07/melontareissu-kolovedella.html

Raksu on ihana.

Joskus heinäkuussa havahduimme siihen, että hän käytännössä "asui" luonani Ristikivessä. Joskus syyskuussa päätimme siirtää kamppeet yhteen osoitteeseen Ristikiveen ja irtisanoa hänen asuntonsa. Tässä vaiheessa kaikki tietävät jo kenestä puhutaan, Niko on rakas.

• Uusi rakas: http://juoksevabasiliski.blogspot.fi/2016/09/uusi-parisuhde-ja-rakas.html

Positiivinen raskaustesti ja muutto Muurameen


Vauvauutiset olivat mullistavia. Dublinin maratonissa osallistuminen vaihtui katsojan rooliin.

Yhteisestä asunnosta haaveilimme Nikon kanssa jo syys-lokakuussa ja tuulta purjeisiin ajatus sai, kun raskaustesti näytti positiivista lokakuussa. Tähän mennessä suurin elämänmuutos ikinä tapahtuu kesäkuussa, jos vain kaikki menee hyvin. Vauvan laskettu aika on 17.6.2017, en osaa kuvitella suurempaa elämänmuutosta.

• Meille tulee vauva: http://juoksevabasiliski.blogspot.fi/2016/10/meille-tulee-vauva.html

Uusi koti on upea, kelpaa elää ja asua.

Joulukuussa muutimme yhteiseen kotiin Muurameen ja aivan joulukuun lopussa tehtiin kaupat Ristikiven asunnon myymisestä. Kaupoista olin superonnellinen, vaikka ihan pienen aavistuksen olo olikin haikea. Asunto oli eräänlainen välivaihe elämässä. Se oli upea, keittiö oli mieletön ja se oli kaikella tavalla uuden elämän alku. Muutoinkin Ristikivessä tuli asuttua useampi vuosi, muutto Muurameen oli jälleen uusi alku aivan uudelle elämälle.

• Uusi koti Muuramesta: http://juoksevabasiliski.blogspot.fi/2016/11/asuntokaupat-uusi-koti-muuramesta.html

Nyt 1.1.2017


Rakkaimpia ovat ennen kaikkea Niko sekä sisarukset ja vanhemmat. Jumppaporukatkin alkavat olla vanhoja tuttuja. 

Nyt meneillään on 17. raskausviikko, olemme omassa kodissa Muuramessa ja nimettömässä komeilee hopeakultainen Kalevalan Vaasan sormus. Voisiko uutta vuotta enää aloittaa paremmin?

Näihin tunnelmiin, ihanaa vuotta 2017:
• Toni Wirtanen – Romanssi: https://www.youtube.com/watch?v=t-sxVdXUfyo

1 kommentti:

  1. Ihanan positiivinen kirjoitus. Sulle on tapahtunut paljon, hienosti olet tsempannut! Oot vahva nainen. ��

    VastaaPoista