perjantai 26. toukokuuta 2017

Oma kesämökki - mökkikaupat tehty

Tänään on ollut hieno päivä. Teimme vihdoinkin mökkikaupat Tyräjärven mökistä - aivan uskomatonta. Kauppoja ja pankkiasioita on järjestelty koko kevät, enemmän tohinalla pääsiäisestä lähtien. On kilpailutettu lainoja, selvitetty vakuuksia ja ties mitä. Nyt on nimet papereissa ja laina-asiat hoidettu. Huh.

Tyriksen mökki ulkoapäin.


Iskä alkoi rakentaa mökkiä myyntiin jo jokunen vuosi sitten. Välillä mökkiraksalla oltiin enemmän, joinain kesinä vähemmän tai ei juuri ollenkaan. Koko ajan mökkiä on tehty ajatuksella, että se myydään vieraalle valmiina. 

Tähän tulee vielä keittiö.

Olohuone.

Yläkerta parvekkeelle päin.

Yläkerta toiseen suuntaan. 

Itsekin olen ollut raksalla tiiviisti kesälomilla ja syksyviikonloppuina. Jonain kesänä vietin siellä enemmän aikaa kuin varsinaisella mummon mökillä. Iskän kanssa on pidetty lukuisia kahvitaukoja mökin terassilla tai sitä ennen betonilla ja tuijoteltu rauhallista ja pientä Tyräjärveä. On maalattu vaikka mitä, siskon kanssa koko mökki ulkoapäin pari kertaa. Muistan, kun mökillä ei vielä ollut lattiaa ylä- ja alakerran välissä ja töitä tehtiin ei ehkä aina työturvallisuuspykälien mukaisesti. Muistan, kun rakennuslautoja kannettiin äitin kanssa eräs päivä aivan järkyttävässä helteessä. Ja itse olen ollut valitsemassa minkä väriseksi mökki maalataan ulkoa ja sisältä.

Tähän tulee vessa.

Sauna lämpenee ehkä jo tänä iltana.

Tähän nurkkaan tulee suihku.

Noh, joskus viime kesän lopulla alkoi kypsyä ajatus, jos mökkiä ei myytäisikään vieraalle. Ja kun rinnalle löytyi kaikkien vastoinkäymisten jälkeen ihana ja käsistään kätevä mies, joka tykkäsi kalastaa ja viihtyi luonnossa, alkoi mökin ostaminen houkutella yhä enemmän. Niinpä marraskuussa omaa kotia ostaessa koetimme pitää asuntobudjetin kurissa, jotta siihen jäisi vielä varaa lisälainalle mökkiä varten. Ilman mökkiä olisimme todennäköisesti kallistuneet kolmion sijaan neliön puoleen.

Tässä on istuttu iskän kanssa monella kahvitauolla ja katseltu järvelle.

Hääkuksat pääsivät ekaa kertaa käyttöön.

Pääsiäisen tienoolla kauppoja ryhdyttiin suunnitella kunnolla. Loppujen lopuksi päädyimme vaihtamaan pankkiakin, nyt olemme Säästöpankin asiakkaita, kun kaikki lainat ja asiakkuus siirtyivät Alajärven Säästöpankkiin. Asiat sujuivat malliikkaasti, vielä pitää ilmoitella uusi tilinumero joka paikkaan.

Mökki- ja laina-asioiden lisäksi tänään saadaan mökille keittiö, tai ei paikoilleen, mutta toimitus palasina. Sekin on ollut pitkä projekti, ekan kerran keittiötä käytiin katsomassa Ikeassa joskus helmikuussa. Sen jälkeen yksi ilta istuttiin vielä Petra-keittiöillä suunnittelemassa ja lopulta keittiö päädyttiin ottamaan Powerin yhteydessä toimivalta Parma-keittiöiltä. Sitä varten eräs lauantai ajeltiin Tampereelle ostosreissulle. Tänään keittiö toimitetaan osina mökille iltakuudelta ja viikonloppuna Niko ja iskä kokoavat ja asentavat keittiötä, katsotaan saadaanko siltä osin vielä täysin valmista. Aivan mahtavaa, pitkään valmistelleet asiat etenevät vihdoinkin.

Nyt aurinkoinen perjantai jatkuu Tyriksellä raksalla. Illalla lämmitetään ehkä ekaa kertaa oma mökkisauna, pumpataan ilmapatjasänky yläkertaan ja ollaan yötä omalla mökillä. Vielä mökillä ei ole sähköjä, ei vettä, eikä esimerkiksi vessaa, mutta onpa sitä vaellusreissuilla nukuttu huomattavasti karuimmissakin olosuhteissa. Ja vaikka masu alkaa olla melko iso, vielä sitä taipuu kyykkypissalle, ainakin, kun noustessa ottaa puusta tukea. Laskettuun aikaan on vielä 22 päivää, melko tarkkaan kolmisen viikkoa. Ja ainahan voi mennä mummun mökille, joka sijaitsee seitsemän kilsan päässä Tyrikseltä.

Loppuun vielä muutama vanhempi kuva mökkiraksalta:

Mökki, kun alakerrassa ei ollut vielä edes lattiaa.

Jälleen on vietetty iskän kanssa päivä mökkiraksalla.

Maalarimestari ekan maalauskerran jälkeen.

Tyriksen mökki vielä silloin, kun sitä ei ollut maalattu ulkoa kertaakaan.

Ja ekan maalauksen jälkeen, minä ja systeri hattiwatti-asuissa.

Terassille väriä, maalarilla ainakin on kivaa.

Aurinkoista viikonloppua! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti