tiistai 22. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen Pohjanmaalla ja taas flunssassa

Olen elossa. Aamulla oli aivan järjetön migreeni ja yöllä kuumetta, välillä aina hirveä vilu ja sitten hirveä hiki. Migreeniinkään ei särkylääke riittänyt, piti kaivaa kylmäkääre pakastimesta tyynyliinan sisään ja ohimolle. En tiedä onko siitä oikeasti mitään apua, että auttaako se kylmä vai onko se vain lumetta ja vie ajatukset kivusta kylmään. Ja limaa oli keuhkoissa niin paljon, että piti jo kerran käydä tervehtimässä herra vessanpönttöä... Haluatteko kuulla lisää? No ehkä ette :D

Kylmäkääre on ollut tän päivän paras kaveri.

Pääsiäisen olimme Etelä-Pohjanmaalla. Kurkkukipu alkoi jo torstaina töissä, mutta siitä huolimatta päätimme lähteä pääsiäiskokolle lapsuusmaisemiin. Parin tunnin automatkan nukuin oikeastaan kokonaan, välillä vain haettiin mummu puolimatkasta kyytiin. Pitkäperjantaina ei oikeastaan tehty oikein mitään, taisin ottaa päikkärit sohvalla. Perjantai-iltana oli kuumettakin. Siskon kanssa suunniteltiin päivällä intopinkeenä loppukesän vaellusta Pohjois-Ruotsiin: Nikkaluokta – Abisko (ehkä Kebnekaise). En malta odottaa! Vielä täytyy ostaa uudet vaelluskengät synttärirahoilla :)

Sisko osti tällaiset vaelluskengät, onko muita hyviä ehdotuksia?

Lauantaina muut lähtivät kylille ostoksille, mutta itse maltoin mieleni ja jäin jälleen kotiin lepäämään. Harmitti aivan vietävästi, kun olin suunnitellut pääsiäisen pyhiksi juoksulenkkiä ja sulkapallon pelaamista ym. Meni suunnitelmat täysin uusiksi. Lauantai-iltana käytiin kuitenkin kylätoimikunnan kokolla, mitä tosin ei sytytetty kovan tuulen vuoksi. Oltiin jopa hurjia ja käveltiin kilsan tai puolentoista pururatalenkki ihanassa auringonpaisteessa.

Kuolemankallio. Siis olen kotoisin Alajärveltä Uusikylästä, entiseltä nimeltä Kuolemasta. Siellä on myös Kuoleman kyläkauppa ja aiempina vuosina järjestettiin Kuoleman Hölkkä, jonka slogan oli "Tule, mutta älä juokse itseäsi hengiltä". Mulla on Kuoleman pinkki jumppakassikin aina jumpanpidossa mukana, joku on saattanut huomata.
Kyläläisiä "kokolla". Tuulen vuoksi ei poltettu kuin pienempi kokko ja paistettiin makkaroita.

Sunnuntaina, kolmen flunssapäivän jälkeen, päätettiin lähteä mökille siivoamaan. Tuolloin olo oli hyvä, mutta en sitten tiedä oliko ajatus hyvä. Anyway, siivottiin porukalla mökki, kolme aittaa, sauna ja vessa. Mulla oli kyllä koko ajan hyvin päällä, takki päällä sisälläkin, villasukat jalassa ym. Puhdasta tuli, kelpaa aloittaa mökkikausi jossain vaiheessa. Käytiin tsekkaamassa myös toinen mökkityömaa (se mökkiraksa, mistä oon kuvia julkaissut jo aiemmin), mökki oli vielä pystyssä ja urakkaa on reippaasti tulevalle kesälle.

Sunnuntaina oli mahtava sää: aurinko paistoi ja järvi oli tyyni.
Mummonmökki. Täällä on vietetty kaikki lapsuuden kesät *sydän*

Ja nyt sitten parannellaan flunssaa. Tänään en uskaltanut töihin, toivotaan, ettei kuume nouse enää illalla. Onneksi migreeni helpotti, yksi särky ja huolenaihe vähemmän. Migreenin ansiosta nousin sängystä vasta kahdelta päivältä, oli hieman pöljä olo. Flunssa ja migreeni tuntuvat kävelevän omalla kohdallani käsi kädessä. Aina, kun saan flunssan, niin migreeni iskee täysillä jossain vaiheessa. Tai sitten se kertoo siitä ihanasta jälkitaudista eli poskiontelotulehduksesta. Eihän sellainen ollut mulla viimeksi kuin 1,5 kuukautta sitten, kun olin lomalla helmi-maaliskuun vaihteessa. Ja sitä edellisen kerran syyskuussa, jolloin söin jopa kolme lääkekuuria poskiontelotulehdukseen. Hohhoijaa, alkais riittämään jo tämä sairastelu. Ja kieltämättä syö aikalailla mieltä, kun on kipeänä aina vapaalla: nyt pääsiäisen ja viimeksi viikon lomarahavapailla. Saa nähdä joutuuko sitä taas käymään lääkärissä ja syömään lääkekuurin. Toivottavasti ei, ei oikein tee hyvää omalle vastustuskyvylle tuo usean lääkekuurin popsiminen vuoden aikana. Koettakaahan pysyä terveenä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti