lauantai 3. toukokuuta 2014

Aamulenkki... ja atsiu ja niisk

Olin tosiaan pääsiäisen jälkeen flunssassa noin viikon. Tällä viikolla olen pikkuhiljaa palaillut treenien pariin, aloittaen kevyesti spinningistä. Eilen oli 30 min kahvakuula ja 30 min pakara-reidet -jumppa, joiden ansiosta kropassa tuntui aamulla. Koska aurinko paistoi niin nätisti, niin päätin pitkästä aikaa tempaista lenkkarit jalkaan ja lähteä aamulenkille ysin maissa. Uudet Alicantesta ostetut lenkkaritkin olivat täysin testaamatta.

Vielä on valkoiset kengät.
Osa lenkistä on hiekkatietä.

Sykevyö rikki jälleen

Lenkki meni ihan jees. On se paremminkin kulkenut, mutta pitkästä aikaa juoksemaan, niin ainahan se eka  vähän ahdistaa. Pientä ketutusta aiheutti sykevyö, se on ilmeisesti jälleen tiensä päässä. Jumppia vetäessä en juurikaan omia sykkeitäni vilkuile, joten en ole kiinnitänyt sykevyön toimintaan huomiota. Nyt katselin tarkemmin lukemia. Eka näyttii kevyessä hölkässä sykkeeksi 80-90, ja sama vielä ylämäessä. Yhtäkkiä lukemat pomppasivat 150 ja taas takaisin 80. Joo-o, samoja oireita kuin vuosi sitten: sykelukemat hyppii ihan miten sattuu.

Ei oikein pelitä sykevyö. Punaisesta käyrästä näkee, että sykkeen mittaus ei toimi oikein: hirveitä piikkejä yhtäkkiä ja lopputreenistä muka 200 piikki, vaikka lenkki oli melko tasavauhtinen.

Peruslenkki Ristikivessä, tälle ei tule pituutta kuin noin 6,5 km.

Tähänkään ei nyt kannata luottaa, sen verran reistailee toi sykevyö.

Tsekkasin äsken, niin ostin tämän sykevyön vuosi sitten toukokuun lopulla. Eli vuoden se kesti. Paristo on vaihdettu, joten ei ole siitäkään kiinni. Ja loppujäähdyttelyssä ihmettelin, kun sykettä ei enää näkynyt ollenkaan Polarin 1–5 rasittavuusasteikolla. Kun vaihdoin näkymää RCX5:ssä, sykkeeksi näytettiin 200. Just, jäähdyttelyssä. Että eipä muuta kuin taas ostamaan uutta vyötä.

Omassa käytössäni sykevyö näyttää kestävän vuoden. Edellisen sykevyön pesin aina joka kolmannen tai neljännen treenin jälkeen pesukoneessa, nyt olen pessyt vähemmän pesukoneessa, aina toki huuhdellut treenin jälkeen. Mutta eipä silä näytä olevan vaikutusta.

Atsiu ja niisk

Kun pääsin kotiovelle, se alkoi. Aivan älytön allerginen kohtaus, 20 aivastusta putkeen ja silmät vuoti vettä. Voi ei. Äkkiä kuumaan suihkuun ja olo helpottui hieman. Vieläkin niiskuttaa ja silmät vuotaa, vaikka lenkistä on jo reipas tunti. Toivottavasti allergiatabletti alkaa kohta vaikuttaa, niin helpottaa. Mulla on loppujen lopuksi tosi vähän tällaisia allergisia kohtauksia, niin en oikeastaan osannut edes kuvitella, että olisin lenkin jälkeen näin tukossa. Täytyy sanoa, että kyllä hetkeksi lannistuivat lenkkifiilikset. Ilmeisesti nyt onkin tosi paha koivunsiitepöly, että siihen reagoivat nekin, jotka eivät yleensä reagoi. Anyway, voipi olla, että tyydyn huomenna sisäliikuntaan, taitaa olla salille mars.

Ihanaa ja aurinkoista kevättä joka tapauksessa, onneksi tämä siitepölyaika on vain väliaikaista :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti