keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Polar V800 ja uudet lenkkarit

Tämä on erityinen hetki - uuden ajan alku. Perustin tämän blogin heinäkuussa 2012, kun ostin Polarin RCX5-sykemittarin. Tuolloin innostuin juoksusta ja halusin mittarin, joka mm. tekee valmiita juoksuohjelmia. Pakettiin kuuluivat kaikenmaailman sensorit ja hinta riipaisi sisintä. Muistaakseni se huiteli sensoreineen ja gps:ineen 500 euron tietämissä. Hieman vajaassa parissa vuodessa treenejä on kertynyt tunneissa lähes 1100 h eli hyvin karkeasti hieman reipas 1,5 h/pvä. Ehkä se ei ollutkaan niin kallista.

Tässä linkki siihen, mistä kaikki oikein lähti kaksi vuotta sitten:

Rakas RCX5 toimii yhä. Polarin Loop -aktiivisuusmittari kävi myös kuvioissa, käytin sitä noin puolisen vuotta. Nyt kummatkin saavat kuitenkin jäädä kaapin pohjalle ja väistyä uuden tulokkaan Polar V800:n tieltä. Oi että, tämä oli rakkautta ensisilmäyksellä. Ensivilkaisun näin Polarin uutiskirjeessä ja siitä alkoi parin viikon haaveilu. Kaksi viikkoa kestin, sitten tulivat (ja lähes menivät) lomarahat ja V800 pääsi Prismasta uuteen kotiin. Tämä oli niin kysytty kaveri, että se oli Intersporteissa väliaikaisesti loppu, samoin monessa verkkokaupassa. Juhannuksena googlettelin ja löysin ihastukseni Jyväskylän Seppälän Prismasta. Sieltä se haettiin heti, kun tultiin juhannuksen vietosta.Polarin V800 yhdistää sykemittarin ja aktiivisuusrannekkeen. Sen suurimpia plussia ovat sisäinen gps ja palautumisen seuranta. Ensituntumalta huonona puolena täytyy mainita suuri koko, tällaiseen miniranteeseen (ranteen ympärysmitta 12,5 cm) se tuntui äärettömän isolta. Ja vieläpä, kun mötikkä mittaa myös unta ja sitä pitäisi pitää myös yöllä, niin onhan tuo aika iso. Onneks mulla on hyvät unenlahjat, eipä oo unta häirinnyt.Tällä viikolla en ole päässyt treenaamaan, kiitos fillarilenkin ja hiertymien. Spinning ja pyöräily menivät viikoksi tai pariksi pannaan lääkärin kiellosta, eikä kyllä ole kieltämättä muutenkaan tehnyt mieli treenaamaan. Tai mieli olisi, mutta tukalat hiertymät ovat vieneet treenihalut. Ja voitte kuvitella, uusi sykemittari ja vielä lenkkarit... Olo on ollut kuin lapsella karkkikaupan jälkeen. Karkkipussi odottaa kotona vieressä, mutta ei saa syödä :( Siispä V800 näyttää tilaa aliharjoitellut.Kalorinnäyttö huomioi perusaineenvaihdunnan, päivittäisen aktiivisuuden ja treenit. Tämäkin on kiva lisä, näkee hieman treenipäivän ja ei-treenipäivän eroja. V800 toimii Loopin tavoin älypuhelimessa, joten sekin on kiva lisä, ei tarvitse odottaa aina koneelle pääsyä. Mutta lisää päivityksiä tulossa V800:n käytöstä heti, kun pääsen treenaamaan. Voi että sitä perusarkea taas sitten arvostaa :)

Sykemittarin lisäksi ostin lenkkarit. Edelliset kengät olivat kolme vuotta vanhat ja vaativat jo uusimista. Ostin Espanjan reissulta outletista kengät, jotka sitten ikävä kyllä osoittautuivat liian leveälestisiksi. En ymmärrä miten ostin sellaiset kengät, vissiin liian kiireessä. Noh, äiti sai hyvät kengät.

Lähdin ostamaan kenkiä Intersportin alesta, mutta kas kummaa, päädyin ostamaan ihan tuliterän mallin ja ei todellakaan alesta. Sama kenkä, millä olen aiemmin treenannut, mutta uusi malli: Asics Gel-DS Trainer 19. Ja vielä äärimmäisen ammattitaitoinen ja vakuuttava myyjä, pakkohan ne oli ostaa. 

Kaupassa mulla oli mukana entiset juoksukengät, joiden myyjä totesi kuluneen tasaisesti. Lisäksi tehtiin jokin jalkatesti, joka näytti tarpeen pronaatiotuelle. Aiemmin olen käynyt kaksi kertaa Asicsen askel-klinikalla ja saanut kummallakin kerralla ihan ristiriitaiset tulokset: toinen sanoi, että tarvitaan pronaatiotuki, toinen sanoi, että ei tarvita. Ota siitä sitten selvää. Keskustan Intersportin testin mukaan tarvitaan ja sitä puoltavat myös entiset kengät, joissa on pieni pronaatiotuki ja jotka ovat tuntuneet hyvältä jalassa. En malta odottaa, että pääsen testaamaan näitä. 

Tässä vielä eka vanhat kengät ja sitten vielä uudet. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti