tiistai 30. syyskuuta 2014

Itsekäs viikonloppu

Viime viikonloppu oli tavallisuudesta poikkeava - vapaa viikonloppu. Siis viikonloppu, jolloin olen kotona, en ole reissussa, en mökillä, en vaeltamassa, en mökkiraksalla, en Pohjanmaalla, enkä ole kotona vain siksi, että olen kipeänä. Viikonloppu, jolloin ei ollut vieraita, ei ollut jumppia tai niiden suunnittelua, ei mitään juhlia, turnauksia tai kissanristiäisiä. Tai olisihan niitä oikeasti ollut, mutta päätin itsekkäästi olla kotona ja tehdä mitä huvittaa. Olisi ollut tuparit ja kaverin synttärit, ja jumppatuuraajaksikin pyydettiin. Lauantaiaamuna oli hetken aikaa paha mieli, olisiko sittenkin pitänyt mennä, olisihan se ollut ihanaa nähdä kavereita.

Lauantaina selailin kalenteria taaksepäin. Niin, tällaisia täydellisen vapaita viikonloppuja oli ollut viimeksi ehkä huhti/toukokuussa... Tottakai kesälomaa oli ollut viisikin viikkoa, mutta vaikka vapaata oli, olin ollut sen melkein koko ajan menossa jossakin. Sellaista fiilistä, että olen kotona ja teen mitä haluan, ei ole ollut hetkeen. Välillä ihan naurattaa, ruuhkavuosia, vaikka ei ole edes niitä lapsia.

Jyväskylän valot

Vapaaviikonloppu ei tietysti ihan tarkoittanut mun luonnolla pelkästään sohvalla makaamista, mutta pitkästä aikaa pystyi tekemään mitä huvittaa. Perjantai-iltana olin jumppien jälkeen kaverini Katrin kanssa katsomassa Jyväskylän valoja Tourulassa ja kävimme oikein kahvilla! Elonenkin oli muuttanut muotoaan sitten viime näkemästä, vaikka remontti oli kuulemma valmistunut jo juhannuksena. Ei ole vissiin tullut käytyä kahvilla...

Tässä vielä muutama tunnelmakuva fiilistelyyn.

Valoshow tai niin kuin eräs paikalla ollut lapsonen totesi, pappeja!
Tourujoen yötä vietettiin tänä vuonna kolmatta kertaa.
Valo virtaa -tapahtuma näytti upealta.
Sadat valoteokset lipuivat yläjuoksulta virran vieminä kohti Jyväsjärveä.

Ihana Katri, joka houkutteli mut ilmoittautumaan Tukholman maratonille.


Valoteos näytti upealta, mutta niin näytti myös sillan katto (alakuvassa).

Ulkotulet valaisevat rantaviivaa.

Ja pakkohan se oli ottaa muutama videopätkäkin tapahtumasta. Pahoittelut videoiden laadusta, mutta varmaan näistä jotain selvää saa. Tuo Tourujoen yö on vähän ehkä tylsä, suurin toiminta oli jo mennyt.

:: Valon kaupunki 2014: "Tourujoen yö"
:: Valon kaupunki 2014: ”Virtuaalinen tanssija”
:: Valon kaupunki 2014: "Virtuaalinen tanssija", osa 2

Crossfit ja Mielensäpahoittaja

Olen pitkään halunnut testaamaan crossfittia. Kaverini Markus vinkkasi, että Kankaalla on avoimet ovet lauantaina ja työkaverini Kirsi innostui mukaan. Hän on siis käynyt crossfitissa ennenkin, mutta lähti mukaani "tueksi ja turvaksi". Täytyy myöntää, että hieman jännitti. Matkalla naureskelin avopuolisolleni, että nyt on hyvä samaistua liikuntaa aloittavien asiakkaiden tuntemuksiin: selviääkö tulevasta tunnista hengissä? Varmasti sama fiilis on usealla liikuntaa aloittavalla vaikka tullessaan ekaa kertaa spinning- tai kahvakuulatunnille. Ja jep, selviää hengissä, minäkin selvisin crossfitista.

Sen verran oli mukavaa puuhaa, että ilmoittauduin eilen maanantaina crossfitin On Ramp -kurssille. Tottahan se on, että kun itse vetää samojen lajien (pääasiassa spinning ja kahvakuula) treenejä viikosta toiseen, niin oma kehitys vähän jämähtää. Veikkaanpa, että crossfitista saan kropalle uusia ärsykkeitä, tekniikkakertausta sekä aivan uusia liikkeitä. Ja varmasti myös ideoita omille tunneille. Lauantaina lämmittelyssä tehtiin kuperkeikkoja. Voi luoja, on sekin "taito" ruostunut. Puhumattakaan kuperkeikasta taaksepäin, ei onnistunut, ei uskaltanut. Vähän jäi hampaankoloon, pitää ehkä treenata kotona :)

Muutoin treeni eteni lauantaina mukavasti. Ensin lämmittely parin kanssa (mm. karhu- ja kottikärrykävelyä), sitten tekniikkaosiossa etuheilautusta kahvakuulalla sekä kyykkyjä kolme tai kuusi kiloa painavan pallon kanssa ja pallon heittoa seinään. Sitten Tabata-mallilla (20 sekuntia työtä, 10 sekunta lepoa ja tämä setti kahdeksan kertaa) vatsat linkkareilla.

Tunnin lopussa teimme 12 minuuttia pitkän varsinaisen treenin, wodin, WOD, eli workout of the day. Päivän treenissä tehtiin parin kanssa niin paljon kuin ehdittiin kolmea liikettä. Yhteen kierrokseen kuului 50 wall ballia (eli kyykkyyn pallon kanssa ja pallon heitto seinälle), 50 etuheilautusta ja 50 burbeeta. Meidän tulos oli 1 + 107, eli 12 minuutissa ehdittiin tehdä yksi täysi kierros, sekä toisella kierroksella 50 wall ball + 50 etuheilautus + 7 burbeeta. Meidän taktiikka oli selkeä, suoritusvuoroa vaihdettiin aina vähän ennen kuin toinen hyytyi.

Lisää crossfitista: crossfitjyvaskyla.fi

Illalla käytiin pitkästä aikaa keskustassa syömässä, Rossossa. En edes muista milloin ollaan viimeksi käyty avopuolison kanssa kahdestaan ulkona syömässä, ellei kesän lomareissua lasketa. Hyvän ruuan jälkeen käytiin katsomassa leffassa Mielensäpahoittaja (Finnkino), oli kyllä tosi hyvä! Välillä naurettiin vedet silmissä, välillä melkein itketti, kun pystyin niin samaistumaan vanhaan herrasmieheen, maalta kun olen lähtöisin.

Kyläilyä ja ulkoilua

Sunnuntaina oli kyläilypäivä. Kävimme avopuolisoni äidin luona Petäjävedellä päivällä ja illalla avopuolisoni isällä Myllyjärvellä. Päivällä avopuolisoni oli tuomaroimassa, joten sillä aikaa puuhastelin omia juttujani.

Puolukkasaalis oli jopa vielä olemattomampi kuin kesän vattusaalis. Onneksi tattaririeska oli hyvää ja sitä oli riittävästi.

Päätin käydä sangon kanssa lähimetsässä. Puolukoita ei kyllä ollut, mutta raitista ulkoilmaa tuli paljon. Kun aikaa vielä jäi, niin testasin kotona mun uutta HIIT-ohjelmaa (high intensity interval training eli kovalla teholla tehtävä intervalliharjoitus). Olin tehnyt uuden ohjelman sunnuntaiaamuna, kun oli niin inspiroitunut olo lauantain crossfitista. Huh huh, hiki virtasi ja lihaksissa tuntui. Vähän muokkasin testin jälkeen liikkeiden järjestystä, mutta muutoin Tabata-mallinen HIIT-ohjelma vaikutti oikein hyvältä.

Ja kun kerran vauhtiin pääsin, niin päätin suihkun jälkeen leipoa työkaveriltani saaman ohjeen mukaan tattaririeskaa (löytyy myös paketin kyljestä). Tattarihiutaleita 6 dl, sulatettua voita 60 g, kermaviiliä 2 prk ja suolaa 1 tl, kaikki sekaisin, pellille ja uuniin 250 astetta 15 minuuttia. Ihanan helppoa ja hyvää.

Mutta palaillaan! Ensi kerralla juttua varmaan taas juoksemista. Tänään starttaillaan sekin harrastus parin viikon flunssatauon jälkeen. Viime viikon aloitin vielä "kevyesti" pitämällä pelkästään omat jumpat, mutta tällä viikolla luvassa on myös juoksukilometrejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti