lauantai 19. elokuuta 2017

Pyöräkärryllä Riihivuoreen pikkujäbän kanssa

Tänä viikonloppuna ollaan pitkästä aikaa kotona. Sääennuste lupasi sadetta, joten ei lähdetty mökillekään. Lisäksi itselläni on takana useampi huonosti ja levottomasti nukuttu yö poitsun kanssa, joten reissaamisfiilistä ei juuri ollut. Ihan neljän seinän sisälle ei kuitenkaan jääty, eilen perjantaina laitettiin pyöräkärry pyörän perään ja suunnattiin Riihivuoreen.

Maisemat Riihivuoresta alas tulevalta huoltotieltä.

Tällä kertaa Niko veti pyöräkärryä, kun olimme Otson kanssa hakeneet viikolla iskän pyörään veto-osan XXL:stä. Täytyy sanoa, että melko kova suoritus, Niko polki koko matkan Riihivuoren päälle!!! Välillä pidettiin huilitaukoja. Tällä kertaa meikäläinen talutti lähes koko matkan. Yleensä näin ei kyllä kävisi, mutta sen verran univelka painoi kropassa, että revittelytreenit jäivät meikäläisen osalta toiseen kertaan. Hiki siinä taluttamisessakin tuli.

Pienen vauvan saa pyöräkärryyn köyttömällä sinne turvakaukalon. Kaukalo on kiinni kärryjen turvavöillä sekä kahdella kuormaliinalla.

Otso on kova jätkä reissaamaan.

Ylhäällä fiilisteltiin maisemia. Vuosi sitten Riihivuoressa vietettiin yksi perjantai mäkitreeneissä, muistaakseni kymmenen kertaa tunkattiin mäki ylös (noin tuhat nousumetriä), pimeäkin siinä puuhassa taisi tulla. Nyt mäkitunkkauspaikka oli pöhettynyt melkoiseksi viidakoksi ylhäältä, polun paikan juuri näki. 

Tästä kohtaa lähtee yksi suosikkipaikoista mäkitunkkaukseen. Hieman oli polku päässyt puskien valloittamaksi.

Otso nukkuu hyvin pyöräkärryissä, kunhan huilitauot eivät ole liian pitkiä.

Emme halunneet mennä samaa reittiä takaisin, minkä vuoksi Niko bongasi kartasta jonkin huoltotien. Sitä sitten lähdettiin varovasti taluttaen alaspäin. Ilmeisesti tauko ylhäällä oli liian pitkä, sillä Otsokin heräsi kärryissä. Niinpä pidettiin tissitauko matkalla kallion päällä. Täytyy sanoa, että oli melkoisen hulppeat imetysmaisemat. Tauon jälkeen matka jatkui alaspäin. Otso kitisi vielä alhaalla ja hetki syliteltiin poitsun kanssa pahimpia vatsavaivoja. Sitten Otso kärryyn ja kotia kohti. Kun kärryt pääsivät kunnon liikkeeseen, poitsu nukahti jälleen.

Huoltotieltä oli aivan ihanat maisemat alas.

Aina on hyvä paikka pysähtyä tissittelemään.

Otso ihailee ruokailun jälkeen maisemia.

Kotimatka sujui leppoisasti maisemia ihastellen. Tulipa jälleen nähtyä ihan uusi alue Muuramesta. Reissussa oltiin parisen tuntia. Kotona lämmitettiin sauna ja Otsokin kävi pitkässä kylvyssä, minkä jälkeen nukahti niin, että mekin päästiin Nikon kanssa kahdestaan saunaan. Ihana ilta.

Meikäläisen treenitiedot yllä, Nikolle pyörälenkki oli vielä kovempi kärryn kanssa, kaloreita paloi Nikolla reipas tuhat.


Mun syke, tauon aikana mittari on ollut pausella.

Nikon sykkeet kärryn kanssa, verenmaku oli kuulemma jo suussa hetkittäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti