torstai 3. elokuuta 2017

Vauva-arkea kotona

Tänään on toinen kotipäivä sen jälkeen, kun Niko palasi töihin kesälomalta ja isyysvapaalta. Tässä muutama kuva tältä päivältä mamma-arjesta.

Olemme koettaneet tsempata Nikon kanssa näin loman jälkeen nukkumaan menon kanssa, jotta yöunet olisivat riittävän pitkät. Kymmenen on tavoite, eilen se oli noin puoliyksitoista. Viime yönä poitsu nukkui enkkapitkän pätkän, neljä tuntia ekalla syöttövälillä yhteen putkeen! Muut olivatkin sitten 1-3 tuntia. Mökillä poitsu on herättänyt meidät useana aamuna kuudelta ja kitissyt puolitoista tuntia. Nyt kotona poitsu heräsi eilisaamuna puoli kuudelta, mutta kitinät jäivät onneksi lyhyiksi. Pääsipä isukki ajoissa töihin, muuten herätyskello soisi 6.15. Tänään heräsimme kelloon ja söimme Nikon kanssa yhdessä aamupalan poitsun nukkuessa.

Sen jälkeen aamupäivä kuluikin perushommissa: tissiä, vaipanvaihtoa, hymyä ja välillä itkua ja kitinää. Poitsua väsytti, mutta sylistä sohvalle siirrettäessä hän aina heräsi. Kahden yrityksen jälkeen luovuin siirtohommista, annoin poitsun nukkua sylissä ja otin Ikean kuvaston selailuun. Onneksi kuvasto on paksu.

Aamupäivällä poitsu ei suostunut nukkumaan missään muualla kuin sylissä ja mahallaan.

Tänään kokeilimme pitkästä aikaa Manducaa. Olen kokeillut sitä muutaman kerran, samoin trikooliinaa, mutta kummassakaan poitsu ei ole viihtynyt kymmentä minuuttia kauempaa. Tänään ihmetys oli siis suuri, kun poitsu nukahti Manducaan. Laitoin imurin päälle ja imuroin kodin. Samaan syssyyn ehdin vielä tyhjentää astianpesukoneen ja syömään eilistä kanaa ja riisiä. Sitten poitsu jo heräsikin syömään. Mutta tunti Manducassa, enkka!

Tunti Manducassa, ennätys! Manducan löysimme nettikirppikseltä viidelläkympillä.

Iltapäivällä kitinä jatkui, vaikka tissit oli syöty ja vaippa vaihdettu. Tokalla yrittämällä kaveri kuitenkin nukahti vaunuihin ja ajattelin hyödyntää tilaisuuden. Shortsit ja urkkapaita päälle, musa soimaan lujaa (sori naapurit) ja terassille! Musan laitoin kovalle treenifiiliksen takia, mutta myös poitsun. Olen huomannut, että pikkujäbä nukkuu sitä paremmin, mitä enemmän on melua. Meluna toimii esimerkiksi kaivinkone, moottorisaha, vasara ym. Mökillä poitsu nukkui sirkkelin äänessä, mutta kun Niko lopetti työt, niin heräsi. En tiedä tottuvatko vauvat vatsassa, jos äiti on viettänyt aikaa meluisalla spinningsalilla tai raksalla aggregaatin metelissä. Joka tapauksessa ehdin treenata terassilla 45 minuuttia, käydä suihkussa ja syödä välipalasmoothien, luksusta! 

Hiki tuli!

Kotoa löytyy onneksi treenivälineitä, ei jää niistä kiinni.

Sykekin nousi kivasti lihaskestävyyttä painottavassa terassitreenissä.

Ja kiitos pikkuveljen Powerista ostetun itkuhälyttimen, vaunun itkut kuuluisivat vaikka suihkuun saakka ja itkuhälyttimellä voi myös seurata vaunujen lämpötilaa.

Uni maistui vaunuissa, hyttysverkko suojaa ylimääräisiltä kavereilta.

Kohta taas syöpötellään poitsun kanssa ja odotellaan, että isukki tulee töistä kotiin. Sitten tehdäänkin pieni pisto yhdessä kauppaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti