keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Pyöräilykausi alkoi!Poikakaveri on odotellut koko viikon milloin lunastan lupaukseni ja aloitan pyöräilykauden. Maanantaina oli monta hyvää tekosyytä: liikaa tavaraa, läppäri, toiset kengät mukana (mitkä normaalisti on töissä), eväät, maitopurkki ja ties mitä. Maanantaina lupasin spin-tunnilla, että huomenna se alkaa. No ei alkanut vielä tiistainakaan, kun oli taas jumppakamppeita reppu täysi ja sitten vielä kameralaukku töistä mukana. Ja matkalla piti käydä vielä ottamassa kansikuvaehdotuksiakin yhteen lehteen. Ja seli seli seli...

Tänä aamuna ei sitten ollut enää yhtäkään tekosyytä, enkä antanut edes huonon säätiedotuksen pilata suunnitelmia. Tietysti painavin syy oli se, että lupasin töiden jälkeen lähteä kaverin kanssa pyörälenkille. Ja kun pohojanmaalainen jotain lupaa, niin sehän pidetään. Ja nyyh, kaveri muuttaa kuun lopussa pois, kuka mua ens keväänä potkii fillarin selkään?

Mutta suosittelen pyöräilyä hyötyliikuntana! Aamun 6 km työmatka taittui 20 minuutissa ja kulutti 183 kaloria. Sen kun kertoo viidellä työpäivällä kumpaankin suuntaan niin kaloreita hupenee viikossa kevyesti lähes pari tuhatta. Vaikeinta on se lähteminen, mutta sen jälkeen homma meneekin omalla painollaan. Ja voi sitä pirteyden tunnetta, kun aamuun saa raitista ulkoilmaa :) Lisäksi mulle on varmaan rakennettu sisäsyntyinen kilpailuvietti, kun saan aina hirveät kicksit, kun ohitan jonkun toisen pyöräilijän (oon outo tiedän) :P Ja kesällä lupaan hankkia lukkopolkimet, tuntui spinningin jälkeen oudolta, kun poljinta ei päässytkään nostamaan :)

2 kommenttia:

  1. Tuo kilpailuvietti on kyllä niin tuttua. Varsinkin jos lähdet vielä liikkeelle sillä mentaliteetilla, että on tarkoitus pyöräillä paikasta A paikkaan B reilussa ajassa, ilman hikeä. Ensimmäiset 500 metriä kyllä menee, mutta sen jälkeen vauhti on takaisin normaalissa ja saavut perille noin neljäsosassa suunnitellusta ajasta, hikisenä. :D Siellä on kuitenkin aina niitä ohitettavia ja sitten ei voi edes ylämäessä antaa periksi, kun jos ohitti niin pitää sitten mennä lujaa.

    Lukkopolkimet on kyllä ehdoton kampe pyöräilyssä, tuntuu niin tehottomalta vain painella niitä polkimia.

    VastaaPoista
  2. Siis just noin! Mulla on ihan sama. Sitten on paita märkä selästä töissä :P Joo, pitäisi perehtyä noihin lukkopolkimiin, että minkälaiset sitä ostaa. Tänään käytiin fillaroimassa 20 km ja kyllä tuntui, että hassua polkea vain poljinta painamalla. Onko sulla millaiset ja mitä kustansi?

    VastaaPoista