perjantai 15. toukokuuta 2015

Uudet lenkkarit -20%

Tiesittekö, että Tourulan Intersportissa on tästä päivästä sunnuntaihin kaikki kengät –20 prossaa? Myös ale-hinnoista!


Uudessa mallissa leveä lesti
Kävin pari viikkoa sitten Tourulan Intersportissa kokeilemassa Asicsen Trainerin uutta mallia, 20. En ollut kovin iloinen uudistuksista, sillä uudessa mallissa oli itselleni liian leveä lesti. Myyjä toi varastosta kokeiltavaksi saman kengän, millä nyt juoksen, Asicsen Trainer 19, mutta eri värisenä. Kengät olivat ihanat, mutta jäivät valitettavasti myymälään liian kevyen lompakon vuoksi.

Olen rakastunut Trainer-malliin. Ne ovat hyvät jalassa, kevyet ja kuluvat tasaisesti. Myös edelliset kenkäni olivat samaa mallia. Välissä olen poikennut toiseen mallliin, mikä oli virhe. Tästä ulkomailla tehdystä vikaostoksesta hyötyi äitini, joka sai Asicsen tuliterät lenkkarit käyttöönsä.

Tänään ostetut lenkkarit Asics Trainer 19 pirteissä väreissä.

Tänään oli tilipäivä, joten ajattelin käydä katsomassa millä hinnalla kengät nyt saisi. Aivan akuuttia kenkäpuutetta minulla ei ollut, sillä Tukholman maraton juostaan vielä tutuilla vanhoilla kengillä. Tässä vaiheessa ei todellakaan kannata tehdä mitään vaihtoja. Maratonin jälkeen voisi sitten alkaa sisäänajaa uusia juoksukenkiä.

Vuosi sitten ostetut vanhat lenkkarit mustassa värissä, Asics Trainer 19.

Lenkkareiden kilometrimäärä
Olen jostain lukenut, että suositeltu juoksumäärä lenkkareille on 600–1000 kilometriä, sen jälkeen ne kannattaa vaihtaa. Jotkut suosittelevat paljon juokseville jopa kahta paria lenkkareita, jotta kengät saavat kunnolla "palautua" treenistä. En tiedä pitääkö paikkaansa, mutta jostain luin, että kenkien pohjamateriaali painuu hieman kasaan lenkillä ja tästä syystä seuraavan lenkin voisi juosta toisilla kengillä.

Kovaksi painunut kenkä saattaa myös aiheuttaa jalassa virheasentoja ja muutoinkin loppuun käytetyt kengät voivat altistaa rasitusvammoille. Mutta kahdet kengät tosiaan vasta siinä vaiheessa, kun oikeasti juostaan paljon (esim. kaksi kertaa viikossa ei ole paljon).

Itse juoksin talvella nastalenkkareilla ja maastoon minulla ovat Salomonit, joten normilenkkarit ovat saaneet hieman armoa välillä. Viisaammat myös sanovat, että eri kengillä juostessa jalka käyttäytyy hieman eri tavoin ja pienet lihakset kuormittuvat monipuolisemmin, joten on hyvä, että eri alustoille on eri kengät.

Vanha malli satasella
Ostin mustat Trainer 19 -kengät aikoinaan uutena mallina hintaan 169 euroa, ja tätä hintaluokkaa ovat lähes kaikki Asicsen uudet mallit. Koska 19 on vanha malli, punaisessa hintalapussa komeili tänään 129 euroa. Ja parasta tietysti oli, että kengät olivat vanhan mallinsa vuoksi koko kaksi viikkoa Intersportin varastossa, eivätkä esillä, joten niitä ei ollut kukaan osannut ostaa sillä välin.

Aamun lehti meni minulta ihan ohi, joten yllätyin iloisesti, kun myyjä kertoi, että tarjoushinnoista saa vielä parikytä prossaa pois. Jes, uudet lenkkarit 103 euroa!


Vanhan Trainer 19 -mallin ovh on ollut 199 €, mutta tämän päivän alennuksien jälkeen 103 €, kyllä kelpaa kesällä juoksennella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti