sunnuntai 17. toukokuuta 2015

XII Jyväskylän kuvasuunnistus

Olimme ystäväni Anrin kanssa tänään sunnuntaina kuvasuunnistuksessa polkupyörillä. Laskeskelimme, että olemme osallistuneet Jyps ry:n järjestämään tapahtumaan jo yli viitenä vuotena, Anri yhden kerran minua enemmän.

Tämän vuoden kuvavihjeet näyttivät alkuun melko vaikeilta. Ne siis julkaistaan aina päivän Keskisuomalaisessa sekä lisäksi Jypsin nettisivuilla: http://www.pyorailyviikko.fi/wp-content/uploads/2015/05/Kuvasuunnistus_2015.pdfPikavilkaisulta mulla ei syttynyt lamppu kuin parin kuvan kohdalla. Onneksi myös avokki auttoi tunnistamisessa ja Anri oli myös keksinyt rasteja, joita minä en tiennyt. Lisäksi pyysimme muutamaan rastiin vinkkejä ensimmäiseltä käymältämme rastilta.

Tässäpä tämän vuoden rastien sijainnit, fiiliskuvia sekä Polarin treenitietoja. Kuuden rastin kiertämisellä osallistuu siis arvontaan ja 12 rastin kiertäneiden kesken arvotaan ekstrapalkintoja. Rastit pitää ehtiä kiertää klo 12–16 välillä.

HUOM! Emme kiertäneet rasteja alla olevassa järjestyksessä, vaikka ne tässä bloggauksessa ovatkin numerojärjestyksessä. Meidän reittimme oli ensin keskusta, sitten Tourula, Äijälänranta, satama, yliopisto, Killeri, Viitaniemi ja lopuksi Palokka, sillä Anri jäi sinne mummolaan.

Rasti 1:


Eka kuva oli aika helppo, satama ja takana jokin laiva, olisikohan se ollut Suometar. En muistanut laivan tarkkaa sijaintia, mutta rastin bongasi helposti, kun katseli missä on paljon porukkaa pyörien kanssa. Rasti oli aivan sataman kahvilan vieressä laiturilla.

Rasti 2:


Toinen rasti oli aika hankala. Pyöräparkki, jossa ylhäällä näkyvät jalat. Saimme rastiin apuja rastivalvojalta, jonka avulla suunnistimme uuteen Halosen liikkeeseen, jossa rasti oli sisällä. Rastivalvoja tosin tuli ulos heilumaan, jotta osasimme mennä sisälle.

Rasti 3:


Kolmas rasti oli helppo: Viitaniemen uimaranta. Tunnistin vajan ja rastin yhteys kävi myös ilmi tekstistä, jossa kerrottiin, että kolmosrastilla on myynnissä t-paitoja sekä paikassa voi pelata rantalenttistä.

Rasti 4:

Neljäs rasti oli vaikea, mutta avokkini tunnisti paikan. Rasti sijaitsi Heikinkadun siltaa vastapäätä, Kona Store -pyöräilyliikkeen edessä.

Rasti 5:

Itse en tunnistanut viidettäkään rastia. Anri tosin muisteli, että Väinönkadulle on maalattu tiehen uudet pyöräilymerkit, joten suuntasimme sinne. Tämä olikin ensimmäinen rasti, jolla kävimme, ja josta saimme vinkkejä muille rasteille.

Rasti 6:


Tämä oli aika vaikea. Tiesimme, mistä pyöräilyreitti menee, mutta emme rastin tarkkaa sijaintia. Saimme kuitenkin rastivahdilta vinkkejä, joten osasimme suunnistaa tännekin. Rasti sijaitsi siis Palokkajärven pohjoispuolella, siinä Kodin Terraa vastapäätä olevalla sillalla.

Rasti 7:


Arvelin, että seitsemäs rasti on yliopistolla, en vain muistanut tarkkaa paikkaa. Anri tiesi tarkan paikan, kirjaston kupeessa. Sieltähän se löytyikin.

Rasti 8:


Kahdeksas oli todella vaikea, ei syttynyt sitten minkäänlainen lamppu kuvaa katsellessa. Tähän saimme myös vinkkejä, joiden avulla rasti löytyi Äijälänrannan Maailmanpylvään luota.

Rasti 9:


Rasti yhdeksän oli myös mysteeri. Siihenkin saimme vinkkejä, joilla rasti löytyi Tourulasta Matarankadulta.

Rasti 10:

Kymppirasti meinasi ihan unohtua meiltä. Onneksi tsekkasimme kahdeksannen merkinnän jälkeen kartan ja käymättömät rastit, ettemme ehtineet lähteä keskustasta kauas. Saimme rastiin vinkkejä, että se on keskustassa. Ja sieltäpä se löytyikin aivan Kirkkopuiston kupeesta. Täytyy sanoa, että tällä rastilla joutui jonottamaan! Ikinä ennen rasteilla ei ole ollut jonoa, mutta tänä vuonna rastilla nro 10 oli.

 

Rasti 11:


Yhdestoista rasti sijaitsi Killerin liikuntakeskuksen parkkipaikalla. Avokkini tunnisti rastin ja olihan se ihan selvä, kun tarkemmin katsoi.

Rasti 12:

Kahdettatoista rastia hieman arvoimme. Avokkini oli sitä mieltä, että kuvassa oli Agoran rakennus, mutta itse ajattelin sen olevan ammattikorkeakoulun rakennus Lutakossa. Ja Lutakossahan se olikin.


"Maalissa!"

Kuvasuunnistuksemme päättyi siis Palokkaan. Perinteitä kunnioittaen se päättyi myös pallojäätelöön, oli muuten meikäläiselle tämän kevään eka pallojätski :)
Palokasta pyöräilin vielä kotiin Ristikiveen. Täytyy sanoa, että pakarat ja reidet olivat vähän hapoilla, edellispäivän kahvakuulailu tuntui mukavasti lihaksissa. Kotiin päästyäni matkaa tuli yhteensä 42 kilsaa. Kivaa oli jälleen ja ensi vuonna mennään taas uudestaan! Kiitos Anri *sydän*


Polarin treenitiedot
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti