maanantai 2. toukokuuta 2016

Alkuvuoden juoksutapahtumat

Kävin eilen vappupäivänä juoksemassa Saarijärvellä. Muutenkin alkuvuodesta on tullut ihan kohtuullisesti kierreltyä kaikenlaisissa juoksutapahtumissa, vaikka enemmänkin tietysti vielä voisi. Aiemmin osallistuin ehkä 1–3 juoksutapahtumaan vuodessa, nyt alkuvuoden tahti on ollut toista. Liekö syynä, että oon saanut uusia ihania juoksukavereita ja ystäviä tai sitten nykyisessä elämässä on vähemmän jääkiekkoa kuin ennen, ei tarvitse suunnitella viikonloppujen menoja pelien mukaan. Anyway, tässä pikatsekkaus alkuvuoden juoksukarkeloihin.

 

Paviljongin pamaus (31.12.2015)

Sain suklaalevyn palkinnoksi uudenvuodenlookista.

Tämä oli periaatteessa viime vuoden puolella, mutta lasken tämän vuoden juoksukauden tästä alkaneeksi. Kyseessä siis Jyväskylän Paviljongissa järjestetty uuden vuoden juoksu aattoiltana kuudelta. Tänne lähdin, kun olihan se nyt siistiä aloittaa uuden vuoden vastaanotto juoksemalla rantaraittia. Muistan kyllä, että ennen juoksua onnistuin lukitsemaan itseni pihalle aiemmasta kodistani ja jouduin huoltofirmaa pyytämään avaamaan oven.

Juoksukilsoja tässä ei ollut alla yhtään, ei sitten kilometriäkään. Meni vähän tuo joulunaika ohi meikäläisellä joka suhteessa. Niinpä ajattelin, että kun enkka-ajoista ei voinut tässä tilanteessa edes puhua, niin lähden juoksuun ilostuttamaan muita. Siispä pinkki peruukki päähän, pupukorvat vilkkumaan ja menoksi. Hauskaa oli, myös kannustajilla. Ja kiitos Marjo tsempistä!

Aika oli kympillä 55:34 ja seurana Kannonkosken Köppäset Kuhat. :D


Napolin puolimaraton (28.2.2016)

Oisko meikäläisellä pienet ryhtiharjoitukset paikallaan?

Niin, tämä juoksuhan nyt oli varattu jo joskus viime syksynä, niin "pakkohan" sinne oli lähteä. Tässä kohtaa olen aivan äärettömän kiitollinen Marjolle, tuolle ihanalle yllytyshullulle naiselle, joka lähti juoksuun ja koko reissuun mukaan. Juoksureitti kulki upeissa maisemissa, Napolin kaupungissa ja meren rantaa pitkin, aivan ihana. Upea reissu muutenkin.

Parasta tässä oli, että ennen puolikasta olin juossut aiemmin kaksi kuukautta sitten, eli 1.1. Crossfitissa olin kyllä käynyt sekä perusjumpat, mutta juoksua ei ollut pohjalla yhtään. Enemmän tänne lähdettiinkin fiilistelemään. Rennosta asenteesta kertoo se, että juoksun starttiaika selvisi meille paikanpäällä edellispäivänä, ei mitenkään turhan aikaisin. Ajateltiin, että eihän mikään juoksutapahtuma voi startata ennen puolta päivää. Eipä vissiin, lähtölaukaus 8.30.

Marjon kanssa mentiin 16 kilsaan yhtä matkaa, sitten koetin irrotella loppukiriä. Jos jotain jäi mieleen, niin pari biisiä, mitkä kuuluivat vikoilla kilsoilla satunnaiselta soittolistalta.
Darude: I Ran (So Far Away) > tämähän nyt sopi kuin nenä päähän, kaukana kotoa juoksemassa:
https://youtu.be/9u-77IJmhW8

Juha Tapio: Kelpaat kelle vaan > tässä ei ole juoksudraivia, mutta muuten tää reissu oli ehkä tyyliin "etäisyyttä asioihin", niin loistovalinta satunnaislistalta, kiitos Mari vielä biisivinkistä:
https://youtu.be/-s-4IzLzcV0

Tässä vaiheessa oli sellainen juoksuflow ja onnellisuuden aalto, että huh huh. Ajattelin, että pienestä sitä nainen tulee onnelliseksi. Toisaalta enpä kyllä ole ulkomailla aiemmin juossut Tukholman maratonia lukuunottamatta. Upea reissu. Ja jälkiverryttelynähän meillä oli Vesuviuksen valloitus kävellen hemmetinmoisessa tuulessa ja pikaspintti viimeiselle junalle.

Aika puolikkaalla 2:08:47.Sykemittari tai oikeastaan vanha sykevyö ei toiminut tällä reissulla, joten sykekäyristä ei kannata välittää. Ostin uuden vyön, kun pääsin kotiin.

 

Peurunka Winter Extreme Run (12.3.2016)

Maalissa hymyilyttää, sää oli myös mitä upein.

Extreme Runiinkin tuli ilmoittauduttua hetken mielijohteesta, saman viikon torstaina. Olimme sopineet ystäväni Anrin kanssa, että näemme lauantaina. Jostain Facebookista sitten bongasin hieman leikkimielisemmän juoksutapahtuman ja Anrihan oli heti mukana. Hieman harmitti, että pukeutuminen jäi puolitiehen, tässä tapahtumassa olisi oikeasti saanut revitellä vaatteiden osalta. Ehkä sitten ensi kerralla.

Vajaa kaksi kierrosta mentiin Anrin kanssa rennolla vauhdilla, suureksi osaksi kävellen. Sitten kolmannen kierroksen koetin revitellä enemmän. Tosi hauska tapahtuma, paljon pyllymäkiä ja muita esteitä. Juoksun jälkeen käytiin vielä Peurungassa uimassa ja syömässä, illalla skoolattiin myöhästyneet synttärikuoharit meikäläisen luona.

Aika kolmella kierroksella höntsäillen yhteensä 2:03:51.


Pentin pinkaisu (3.4.2016)

Kova kolmikko kisailemassa.

Tämä oli myös juoksutapahtuma, johon ilmoittauduin viimeisenä ennakkoilmoittautumispäivänä, pari päivää etukäteen. Ja jälleen kerran mulla oli yllytyshulluja kavereita, kiitos Marjo ja Mika, kun jaoitte tän kymmenen kilsan tuskan. Muistan reissusta sen, että mäkiä oli hirveästi ja koko ajan tuntui hemmetin pahalta. Aina, kun vähänkin hölläsin, niin joku meinasi mennä ohi.

Loppujen lopuksi peesailtiin jonkun naisen kanssa vikat kilsat, ohiteltiin toisiamme kumpikin varmaan kolmisen kertaa (lopulta voitin, pakko sanoa sivuhuomautuksena), myös Virkkusen Henna voitettiin. Ja kiitos Ville tsemppihuudoista maalisuoralla. "Takaa tulee ohi" toimii aina. Loppukiri irtosi kaikesta ketutuksesta huolimatta, vaikka sieltä takaa ei ketään tullutkaan.

Aika kympillä 50:56.Saarijärven vappujuoksu (1.5.2016)

Pitää osallistua jatkossakin tällaisiin pieniin tapahtumiin, niin tsäänssit pokaleille.

Vappujuoksu oli viralliselta nimeltä Vappumaraton, mutta jotta ei tule virheellistä kuvaa, niin juoksin vain kympin. Vähän soitellen sotaan lähdin tännekin, vaikka pisteet täytyy antaa "aamun huoltojoukolle", valmiista aamupalapöydästä reissuun, aika luksusta. Muutoin reittikarttaa ei tullut katsottua kisapaikalla ollenkaan, olin vähän pihalla mitä tapahtuu ja missä. Tässä kohtaa kiitos Villelle, että tuli huikkaamaan lähtöpaikan, en olisi muuten varmaan edes tajunnut missä startti on. Hommahan meni niin, että kun lähtöön oli kymmenen minsaa aikaa, niin olin vielä veskissä ja missasin jonkun kuulutuksen lähtöpaikasta. Ja onneksi vaihdoin autossa vielä vartti ennen lähtöä shortsit jalkaan, oli kyllä sen verran lämmin sää juosta.

Alussa lähdin muutaman miehen mukaan juoksemaan. Tahti oli jotain about 4:45 minsaa kilometri, välillä 5:00 min/km. Äippä, iskä ja mummo olivat kannustamassa ja naama oli kuulemma ekan kierroksen jälkeen jo melko tuskainen. Sellainen oli kyllä olokin, tiesin, että meen vähän itseäni kovemmassa porukassa, mutta olipahan hyviä kirittäjiä. Jossain vaiheessa, olisiko about viiden tai kuuden kilsan kohdalla, jäin tästä joukosta jonkun oranssipaitaisen miehen kanssa jälkeen.

Kuitenkin kun pääsin maaliin, niin käteeni ojennettiin pysti hopeasijan kunniaksi. Naisten kympin sarjassa ei tosin ollut kuin neljä osallistujaa. Hieman jäi harmittamaan, sillä hävisin voittajalle 67 sekuntia. Kun olisin tuon tiennyt, niin kai sitä nyt sen verran olisi irronnut, vaikka maksimisykkeillä naama irvessä mentiin koko matka.

Aika kympillä 49:17.Kiitos ihanille juoksukavereille ja kannustusjoukoille! Tästä on hyvä jatkaa ja juoksukesä on vasta aluillaan ;)

2 kommenttia:

  1. Oletpas hienosti ennättänyt juoksutapahtumiin osallistua. Ja upeita aikojakin vielä!

    VastaaPoista
  2. Kiitti Jonna! On kyllä ollut huippua, ensi viikon lauantaina sitten HCR :D

    VastaaPoista