lauantai 14. toukokuuta 2016

Helsinki City Run tänään!

Tänään se on, HCR eli Helsinki City Run, puolimaraton 21,1 kilsaa. Helsinkiä kohti lähdetään ajelemaan puoli kympiltä (eli reippaan tunnin päästä) ja meidän keltaisen ryhmän startti on klo 15.20. Automatkalla pidetään vielä lounastauko ja kolmen kilsan päässä kisapaikalta vaihdetaan vaatteet. Numerolaput on haettu meille valmiiksi jo eilen perjantaina.

Muuten eilinen päivä olikin melkoinen. Sartoriuksen eli räätälinlihaksen alapää polven sisäpuolella alkoi vihoitella torstaina ennen spinningiä. Varsinainen kramppi oli jo suunnistuksen jälkeen keskiviikkona. Viiltävää tai jomottavaa kipua ei ollut enää eilen, mutta lihaksen kiinnityskohta tuntui perjantaina ikävältä jopa kävellessä. Vedin särkylääkettä ja hivelin jalkaan vuorotellen kylmägeeliä ja tiikeribalsamia sekä otin magnesiumia ja join vettä. Silti usko meinasi loppua ja töistä lähtiessä tuuminkin, että saa nähdä selviänkö edes lähtöviivalle.


Eikö näiden voimin pitäisi parantua yksi räätälinlihas?

Töiden jälkeen suuntasin apteekkiin. Siellä suositeltiin Voltaren-geeliä ja juoksuun polvitukea. Kyseinen nainen oli samaa mieltä siitä, että Sartorius on ottanut itseensä juoksusta, pyöräilystä ja spinningistä. Lihashan on pitkä, kapea ja heikko, se osallistuu lonkan ja polven koukistukseen ja kulkee vinosti muiden reisilihasten yli. Se työskentelee kaikissa edellä mainituissa lajeissa. Sama paikka on krampannut mulla kerran aiemminkin. Muistan sen elävästi, sattui se niin pirusti. Silloin takana oli suhteellisen rankka spinningtunti ja istuin kaverin kanssa jo suihkun raikkaana Amarillon terassilla. Onneks se meni silloinki nopeesti ohi.


Sartorius eli räätälinlihas punaisella.


Apteekin jälkeen ajattelin pyörähtää Intersportissa. Mulla on ollut rempan jälkeen säästökuuri, mutta koska oli tilipäivä, niin lankesin. Ostin siis vihdoin ja viimein Zeropointin kompressiotrikoot, kyllä nyt treenit kulkee jatkossa! Kirjoittelen aiheesta myöhemmin enemmän, kunhan saan ensin vähän tuntumaa trikoisiin. Kompressiosäärystimet kyllä puetaan tänään juoksuun.


Näiden päälle pukeminen käy pienestä alkulämmittelystä, mutta kyllä tuntuivat hyvältä jalassa!

Illalla testasin pakatessa juoksukamppeita ja kävin ulkona hölkkäilee kilsan verran. Ylämäki tihkaisi, mietin, että juoksukunnosta ei oo tietoakaan, mutta yllätyksekseni polvi ei tuntunut enää kipeältä! Juoksin toiseen suuntaan polvituen kanssa ja takaisin ilman. Pitää vielä tänään vaan päättää ennen starttia laittaako polvituen vai ei. Ostin sen kyllä apteekista ja myyjä vakuutteli sen olevan erinomainen juuri liikuntaan. Katsotaan.

Polvituki on ostettu, katsotaan käytetäänkö sitä vai ei.

Kun pääsin iloitsemasta siitä, että jalka on parempi, niin alkoi koskea kunnolla vatsaan. Voi pee. Naisen elämä on välillä mukavaa. Mutta jos jotain positiivista, niin onneksi ne menkkakivut oli eilen, eikä tänään. Ja onhan niiden kanssa vaellettu keskellä ei mitään jossain Norjassa, että eiköhän se nyt yks kahden tunnin juoksu mene. Lisäksi yks varvas on ollut musta jo viime viikonlopusta lähtien, olen jännityksellä odottanut milloin siitä lähtee kynsi. Vielä se on paikoillaan.


Juoksija-lehden naisekstra kertoo, että kuukautiset vaan buustaavat tulosta. Johtuukohan se siitä, että on pakko juosta lujaa, kun on niin kiire vaihtamaan tampoonia? :D


Ja jos tämän viikon "keventämistä" miettii, niin sekin on vähän kiikun kaakun. Maanantaina olin crossfitissa, tiistaina spinningissä, keskiviikkona suunnistamassa ja torstaina spinningissä. Eilen perjantaina en tehnyt mitään ja menin töihinkin jopa autolla, että jalka saa levätä. Tosin jos viikon liikuntamääriä tarkastelee ajassa, niin neljän tunnin treeniviikko on tavanomaista vähän kevyempi, niin kuin pitääkin.


Eilen oli astetta erilaisemmat saunajuomat.

Että jos näiden pikkuongelmien jälkeen päästään maaliin, niin olen aika happy. Ja vaikka tulisikin eka keskeytetty juoksu, että jalka kipeytyisi sen verran pahasti, niin olisipa sekin koettu. Vettäkin vissii tulee satamaan aikalailla kolmelta alkaen, mutta sitähän fiilisteltiin jo Tukholmassa vuosi sitten. Ja starttiin meillä ainakin on kertakäyttösadetakkeja, niitä ostettiin ilmeisesti vähän päällekkäin, että uskoisin kolmen hengen selviävän kuudella sadetakilla. Tulossa siis huippupäivä! :D

Tää on optimistin vaatekerta. Mukana on kyllä pitkätkin trikoot, t-paita ja pitkähihainen paita.

Pitäkäähän peukkuja! Tän voimin mennään:
• Rob Zombie - Superbeast: https://youtu.be/uHBtpqbOKXk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti