tiistai 17. toukokuuta 2016

Kuvasuunnistus ympäri Jyväskylää

Viime sunnuntaina oltiin ystäväni Anrin kanssa kuvasuunnistamassa. Tapahtuman järjestää Jyväskylän pyöräilyseura Jyps ry. Ideana on kiertää kävellen, juosten tai pyöräillen 12 rastia ympäri Jyväskylää. Me ollaan Anrin kans osallistuttu tapahtumaan viime vuosina lähes joka vuosi, ainakin kuutena vuotena. Yksi vuosi on jäänyt välistä, kun olin äitienpäivän vietossa Pohjanmaalla.
 
Vuoden 2015 tarkempi kuvaraportti:
http://juoksevabasiliski.blogspot.fi/2015/05/xii-jyvaskylan-kuvasuunnistus.html

Kuvasuunnistus vuonna 2014 ja eka kaatuminen lukkopolkimilla:
http://juoksevabasiliski.blogspot.fi/2014/05/kuvasuunnistus-latkaspinning.html

Kuvasuunnistus vuonna 2013:
http://juoksevabasiliski.blogspot.fi/2013/05/kuvasuunnistus-polkupyoralla.html


Kaikki rastit kierretty! Meidän vika rasti oli Agoran pihassa.

Tänä vuonna startattiin mun luota, koska Anri lainasi toista mun pyörää. Anri lähti siis liikenteeseen Nishikillä, mä Cresentillä, koska siinä on pelkästään lukkopolkimet. Anri oli jo tutustunut rastikuviin ja tiesi suurimman osan paikoista. Mä taisin tietää pari, joita Anri ei ollut tiennyt. Loistotiimi siis. Pariin epävarmaan rastiin päätettiin kysyä neuvoja ekalta rastilta.


Kuvat julkaistaan aina päivän Keskisuomalaisessa. Siitä sitten suunnistamaan järkevällä reittivalinnalla.

Ekalla rastilla Naissaaressa. Tää oli paha paikka, jäi liikaa ajatuksia muhimaan päähän...

Ensin otettiin suunta Vaajakosken Naissaareen. Tää oli mulle ehkä kaikkein vaarallisin rasti. Rastivalvoja alkoi nimittäin kertoilla juttuja Team Rynkebyn matkasta Pariisiin ja kosiskeli mua mukaan seuraavana vuonna. Yhteensä kilometrejä tulee kuulemma reissussa 1500, päivää kohti 150-200, yksi lepopäivä oli ilmeisesti välissä. Voitte vaan arvata jäikö ajatus muhimaan takaraivoon... Äitikin sanoi just sunnuntaiaamuna puhelimessa, että on ihan huolissaan, kun mut saa höynäytettyä nykyään joka paikkaan. Ai miten niin...

Päätettiin vähän oikaista ja vedettiin latupohjia pitkin.

Välillä karttatsekkaus, jotta ollaan menossa oikeaan suuntaan.

Tämän vuoden kuvasuunnistus poikkesi aiemmista vuosista sään suhteen. Anrin kans mietittiin, että joka vuosi on ollut hyvä sää, paitsi nyt. Vettä satoi vähän väliä. Ei se sinällään kyllä haitannut, goretex piti vettä hyvin. Olisipa paremmat tsänssit arvontapalkintoihin, kun osallistujia oli vähemmän. Pääpalkintona oli kuitenkin polkupyörä.

Vettä satoi tänä vuonna kiitettävästi, se ei tosin meidän menoa haitannut.

Kierrettiin leppoisella tahdilla kaikki rastit. Mullakin oli tosi hyvä tuntuma jaloissa, vaikka vähän pelkäsin, että miltä kintut tuntuu edellispäivän puolimaratonin jälkeen. Oisko sitten omalta osaltaan auttaneet myös uudenkarheat Zeropointin kompressiotrikoot, sillä jalat tuntuivat todella hyvältä. Kannatti ostaa!

Järvi oli peilityyni ja ilma raikas, oli aikasta kivaa.

Yksi rasteista oli Harjulla, vähän puhalluttaa.

Perinteisesti kuvasuunnistus on päätetty pallojätskeihin, mutta nyt sää ei houkutellut jäätelön syöntiin. Niinpä me tultiin mun luokse suihkuun ja lähdettiin sitten Matkakeskuksen Picnikkiin syömään pastaa. Oli hyvää! Iso kiitos taas Anrille seurasta. Muutaman tunnin juorulenkki teki hyvää, kuulumiset ehdittiin vaihtaa ja saatiin sitä kuuluisaa kevyttä, mutta pitkäkestoista pk-treeniä, mitä itse tulee harrastettua ihan liian vähän. Ensi vuonna uudestaan! :)

Tänä vuonna matkaa tuli kohtuullisesti tai sitten reittivalinta oli huono. Joka tapauksessa reipas 41 kilsaa.
Tahti on ollut leppoinen.
Jee, rasva palaa!
Syke on ollut alhaalla lähes koko ajan. Kevyttä menoa.
Eka mentiin siis Vaajakoskelle, sitten parin mutkan kautta Palokkaan, Laajavuoreen, keskustaan ja viimeisimpänä Lutakkoon.

Tapahtumasta voi lukea lisää Jypsin sivuilta: http://www.pyorailyviikko.fi/ohjelma/kuvasuunnistus/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti