sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kuvasuunnistus + lätkäspinning

Lätkäspinning lauantaina


Onpas ollut taas touhukas viikonloppu. Eilen lauantaina oli ohjelmassa kolmisen jumppaa: kahvakuula 30 min, core 30 min + raskain spinning lätkäteemalla. Ensi torstaina otetaan lätkäteema vielä uusiksi. Että paras suomipoikien pelata hyvin, muuten fiilis latistuu.

Kannatus on kovaa! Näyttää siltä, että mulla ei oo housuja, mutta kyllä ne on siellä. Ja kumpikin oltiin koko aika sinnikkäästi rekvisiitalle uskollisia: toisella pipo päässä, toisella pitkä paita.

Biisilista:

- Sisääntulobiisi: Jorge Quintero: 300 violin orchestra
- lämm.: Queen Family: We will rock you

- lämm.: Uriah Heep - Easy Livin
- työ: Jare & VilleGalle: Häissä
- työ: Finnish hockey mafia feat Antero Mertaranta: Taivas varjele
- työ: Vesku Jokinen & Sundin Pojat: Olen suomalainen
- palautus: Opus: Life is life
- työ: Scorpions - Rock you like a hurrigane
- työ: Danzel: Put your hands up in the air
- työ: AC/DC: Thunderstruck
- palautus: Fintelligens: Kaikki peliin
- työ: Poju: Poika saunoo
- työ: A-tyyppi feat Antero Mertaranta: Ihanaa Leijonat, ihanaa
- työ: Samppa Linna feat Timo Jutila: ny grillataan viimeiseen asti
- jäähd.: Pet Shop Boys: Winner
- ven.: Gifted Losers: Ice ice baby
- poistumisbiisi: JVG: Voitolla yöhön


Kuten näkyy, tunti oli raskas ja koostui kolmesta työosuudeseta.
Jumppien jälkeen vielä kaunistauduttiin ja lähdettiin Amarillon terassille syömään.

Kuvasuunnistus sunnuntaina

Tänään oltiin jo perinteeksi muodostuneessa kuvasuunnistuksessa. Olemme Anrin kanssa osallistuneet tapahtumaan jo useampana vuonna, ainakin 4–5 vuotena. Tänä vuonna sää suosi poikkeuksellisen hyvin, oli aivan ihanan lämmintä.

Kuvasuunnistuksen kuvavihjeet julkaistaan aina sunnuntain Keskisuomalaisessa, minkä lisäksi ne löytyvät netistä: http://www.pyorailyviikko.fi/kuvasuunnistus/

Joitain rasteja täytyi hieman miettiä ja jopa Googlettaa. Numero 1, missä näkyy K-kauppaa, mietitytti hieman, kunnes huomasin I *pyörä* Jkl, ja tajusin, että rasti on Palokassa. Myös nro 7 oli hankala, Siwoja kun Jyväskylässä riittäää. Nro 11 piti myös Googlettaa, kun yhteistyökumppanina oli Fenix ja ikkunassa näkyi Fen, niin tiesi minne suuntaan mennä. Vaikein rasti oli nro 5, siinä ei näy kuin auton sivupeilistä ovea ja jotain epämääräistä vihreää. Aluksi luulin, että vihreä on jokin yksittäisen firman mainos, mutta sehän olikin matkakeskuksen virheä seinä. Myös nro 12 oli vaikea, mutta avopuolisoni, joka on käynyt jamkin, tiesi paikan heti.

Tällä kertaa liikenteeseen lähdettiin Nishikillä. Pyörälaukut oli pakko ottaa mukaan, kun mulla oli vielä iltapäivällä kahvakuulatunti, niin piti olla musat, kengät ym. mukana.

Anrin kanssa oltiin sovittu, että tavataan kahdeltatoista Intersportin edessä. Anri osti eilen uuden fillarin ja lähti kuvasuunnistukseen uudenkarhealla menopelillä. Myös Anrin sisko lähti matkaan.

Kyllä kelpaa, kun alla on uusi valkoinen Focus joustokeulalla ja hydraulisilla levyjarruilla.

Edellä oleva kuva on otettu mun pokkarikameralla, josta tosin meni virta jo tässä vaiheessa. Niinpä kaikki myöhemmät kuvat on otettu kännykällä, jossa on vihreät kuoret, minkä vuoksi kuvat ovat hieman kellertäviä. Sori.

Ensimmäiseksi suuntasimme kohti työpaikkaani Keskisuomalaista. Käytiin siis rastilla nro 3 Starkin pihassa. Sieltä suuntasimme Vaajakoskelle, rasti nro 4 Pandan pihassa. Sieltä lähes samaa reittiä kohti satamaa ja rastia nro 6.

Siskokset :)

Mulla on jo nyt ikävä Anria *sydän*.

Satamasta suunnattiin keskustaan. Ensin rasti nro 5 eli Poliisiaseman lähettyville. Sieltä Halosen Sport-myymälään, rasti nro 10. Piti samalla katsella uusia sandaaleja, pitää mennä vielä vaikka huomenna sovittamaan ajan kanssa. Entiset alkaa olla niin rikki, että pakko ostaa Kreetan lomareissulle uudet. Kun tytöt saivat mut pois Haloselta, jatkettiin kohti rastia 9, Kirkkopuistoa. Sieltä kohti yliopiston rakennustyömaata, rasti nro 8, ja sieltä matka jatkui Viitaniemeen, rasti nro 7. Ja jälleen ammattikorkeakoululle, rasti nro 12. Sitten suunnaksi Seppälä, rastit nro 2 ja 11.

Seppälän lähellä olin aikeissa mennä suojatietä pitkin tien yli. Noh, hiljensin vauhtia ja katselin antaako auto tilaa vaiko ei. Odotin liian pitkään, kunnes tajusin, että ei anna. Siinä vaiheessa en enää saanut jalkojani irti lukkopolkimista ja lensin nurin. Onneksi vauhtia ei ollut juuri mitään. Kaaduin oikealle puolelle ja löin oikean polveni asfalttiin. Myös kyynärpää vähän kolahti, ei tosin pahasti. Pyöräilyhanskojen ansiosta kämmenet säästyivät kokonaan. Vielä turvallani maassa oli vasen jalka kiinni pyörässä.

Siis voi elämä. Aikuinen ihminen kaatuu pyörällä! Pöh. Tuli niin mieleen äidin sanat: "Lukkopolkimet on vaaralliset, mitä minä sanoin". Ei siinä mitään, pystyyn vain ja matka jatkui. Tosin piti tehdä välikoukkaus Seppälän Prisman apteekkiin ja hakea vähän puhdistusainetta ja laastaria. Tuli kuitenkin polvesta verta, että oli pakko saada siihen jotain. Ensin polvi tuntui hieman ikävältä polkiessa, mutta siitäpä se vertyi hyvin.

Ekassa kuvassa polvi juuri kaatumisen jälkeen. Tokassa paikattuna ja kolmannessa kotona. Taitaa olla aika mehukas mustelma huomisaamuna. Jalka on vähän turvoksissa ja koukistaminen on vähän ahdistavaa.

Kun meikäläinen saatiin paikattua, matka jatkui rastille nro 2, eli Bolderpajan luokse. Sieltä sitten toiseksi viimeinen rasti nro 11 Ahjokadulla Sporttidivarin lähistöllä. Viimeiseksi rastiksi jätimme nro 1:n eli Palokan rastin. Anri lähti mummolleen suihkuun ja sieltä pikapikaa kotiin, niin siksi päätimme kierroksen Palokkaan. Ja jälleen perinteen mukaan söimme Palokassa jäätelöt. Siellä oli hieman inhimillisempi jono verrattuna Lutakon jätskikiskaan.

Focuksen ensimmäinen reissu heitetty.

Melkoisen hyvä fiilis.

Parivaljakko menopeliensä kanssa. Oli kivaa!

Kesän ensimmäinen pallojätski. Nam!

Palokasta suuntasin takaisin keskustaa kohti, ensimmäisenä etappina Ahjon grilli. Ahjolla on törkeän hyvät kanasalaatit, kyllä kelpasi syödä ulkona.

Ahkon kanasalaatti ja puoli litraa maitoa. Jaksaa mennä kahvakuulailemaan.

Ruokatankkauksen jälkeen suuntasin vielä kahvakuulailemaan. Hieman mietitytti, mitä tuo polvi tykkää, mutta hienostihan se meni. Tai oikeastaan oli kyllä ihan supermahtavaa. Kun oma kroppa on valmiiksi lämmin, niin on loisto fiilis vetää treenejä muillekin. Oli taas sellainen tsemmpi että. Jumpan jälkeen fillaroin vielä hieman maisemareittiä kotiin, kokonaisuutena kilometrejä tuli tähän päivään pyörällä noin 50 km.

Reissussa rähjääntynyt.

Kotona vielä suihkuun ja haavan putsaukseen. Nämä oli kyllä hyviä haavatyynyjä, suosittelen!

Sigman mukaan kilsoja tuli 51,04, Polarin GPS:n mukaan 50,88 km. Ei oo suurta heittoa.

Syketietoja Polarista


Ja loppuun vielä syketietoja. Ensin kuvasuunnistuksesta.

Kuvasuunnistus, tässä ei siis ole kotimatkaa keskustasta Ristikiveen. Kun kaikki rastit oli kierretty, kilsoja oli hieman vajaa 40. Tähän sitten vielä päälle matka Palokasta keskustaan, keskustassa siis tuo lukema 44,37 km.
Suurin osa treenistä on menty matalilla sykkeillä.
Ristiin rastiin Jyväskylää.

Ja tosiaan tämän jälkeen kävin vielä vetämässä kahvakuulatunnin, 55 min.

Kovatehoinen maksimiharjoitus. Vaikka kiertelin aika paljon ja piiskasin muita :)

Ja lopuksi vielä kotimatka.


Kiitos Anri, oli taas ihanaa! Aurinkoakin tuli otettua mukaavasti vähän kuin samalla, näkyy taas rajat painijanselkätopista. Nyt sohvalle lojumaan, iltapalaa ja unta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti