tiistai 6. toukokuuta 2014

Sykevyö vaihtui uuteen

Lauantain lenkillä huomasin sykevyöni jälleen reistailevan. Syke vaihteli ihan miten sattuu, ylämäessä 80-90, joka yhtäkkiä hyppäsi 150 ja jäähdyttelyissä hyppy 120:sta 200:aan. Aika tarkkaan vuosi sitten oli sama ongelma. Tuolloin ostin uuden vyön, mutta reistailun lisäksi halusin vyön, mitä pystyn käyttämään myös uidessa. RCX5:n paketissa tullutta vyötä ei suositeltu klooriveteen, joten siksi ostin vuosi sitten Polarilta H2-sykevyön.

Lauantaina kävin Intersportissa, josta onnekseni löysin asiasta tietävän myyjän. Googlettelin myös ja löysin keskusteluketjun, jossa suositeltiin vaihtamaan pelkkä kangasvyö, ei lähetintä. Ja tätä samaa suositteli Intersportin myyjäkin. Sykevöissä takuu on kuulemma puoli vuotta, joten se oli mennyt umpeen, kun edellinen vyö oli ostettu toukokuun 2013 lopussa. Intersportissa sykevyöt ovat "piilossa" jossain kaapissa, niin en ole aiemmin edes tajunnut, että pelkkä kangasvyön vaihto riittäisi. Ja se maksoi vain 19 euroa, kun kokonaan uusi sykevyö kustantaisi muistaakseni about 70 euroa (mallista riippuen).Ja kyllä toimii! Testasin uutta kangasvyötä vanhan lähettimen kanssa sunnuntaina salilla ja eilen spinningissä ja kahvakuulassa, lukemat vaihtuvat niin kuin pitääkin. Jes! Taas kelpaa treenata.

Aiempi sykevyöni oli kokoa M–XL, mutta myyjän suosituksesta ostin uuden kangasvyön kokoa XS–S. Se oli hyvä koko. Kangasvyö on silleen päällekkäin noin parin sentin kohdalta, eli pelivaraa ylöspäin ei ole hirveästi (ei passaa lihoa), mutta eipä sitä tarvitsekaan. Entinen vyö oli kaksinkerroin kuitenkin pitkältä pätkältä, että onhan tuo kivempi ja hieman jopa ohuempi ja kevyempi pitää, kun vyö ei ole turhanpäiten kaksinkerroin.

Oranssit palkit kertovat viikkotasolla treeneihin käytetyn ajan tunneissa. Keskimäärin treenattu vajaa 7 h/vko.

Tuossa ylhäällä vielä vuoden treenit, siis ajalta, jolloin uusi sykevyö on ollut käytössä (5/2013 – 5/2014). Vuodessa erilaisia treenitunteja vähän reippaat 370, keskimäärin siis hieman vajaa seitsemän tuntia viikko. Nuo piikit ajoittuvat todennäköisesti jollekin vaellusviikolle, liekö Kevon vaellus tuo korkein piikki (noin 22 h/vko). Eli tällaisella käytöllä Polarin kangasvyö kestää vuoden päivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti