sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Tukholman maraton kutsuu vuoden päästä!

Tästä tulevan vuoden projektista olenkin jumpissa jo kertonut ja työkavereillenikin hehkuttanut, mutta hehkutetaan vielä täällä. Eli vuoden päästä Tukholman maratonille!!!

Ystäväni Katri laittoi tällä viikolla viestiä. Hän kysyi lähtisinkö hänen kanssaan toukokuussa 2015 juoksemaan Tukholman maratonin. Niin kuin tämänkin blogin esittelytekstistä voi lukea, koko maraton on ollut haaveeni jo pidemmän aikaa. Se on kuitenkin ollut sellainen asia, mikä tehdään sitten joskus. Nyt tämä pitkäaikainen haave sai kuitenkin tuulta alleen – kiitos Katrin.

Puolimaratonilta syyskuulta 2012. Viime syksynä olin kipeänä, joten puolikas jäi väliin.

Ennen kuin vastasin Katrille, täytyi mun miettiä asiaa päivä. Pystyisinkö? Voisinko sitoutua niin pitkään projektiin? Miten siitepölykausi vaikuttaa? Kaiken maailman asiat pyörivät mielessä. Toinen vaihtoehto olisi ollut Berlinin maraton syyskuussa 2015. Ajattelin kuitenkin, että Tukholmassa on sukulaisiani, jotka voisivat tulla jopa katsomaan. Siitepölystäkään tuskin on haittaa, tapahtuma on toukokuun lopussa, jolloin Tukholmassa on kevät jo pitkällä, kesä melkein. Tekosyyt siis karsittu. Avopuolisonikin rohkaisi lähtemään, mutta viimeinen rohkaisu tuli siskolta: "No ihan satavarmasti pystyt!". Kiitos sisko, tällaista rohkaisua tarvitsinkin. Siskon viestin jälkeen laitoin Katrille viestiä, kyllä, olen mukana!

Olin Finlandia Marathonilla 2012 varmaan ainoa nainen, joka juoksi mekossa. Piti toisella kierrokselle vilauttaa vähän kuvaajallekin :D

Olen siis juossut muutaman puolimaratonin. Nopein aika oli hieman alle pari tuntia. Tuo aika on syksyltä 2012, lue lisää:
• Adrenaliiniviikonloppu: oma enkka puolimaratonilla

Matkaa on siis vielä paljon, mutta pikkuhiljaa. Lueskelin, että maratonia varten olisi hyvä juosta joka viikko perusharjoittelujaksolla 4–5 kertaa viikossa, yhteensä 50–70 km/vko, kevyillä viikoilla 40–50 km. Tehoharjoittelujaksolla suositukset olivat 70–80 km/vko, kevyillä viikoilla 50–60 km/vko.

Jep, mutta tästä lähdetään pikkuhiljaa tavoite kirkkaana mielessä. Löysin netistä Juoksija-lehden yksinkertaiset ohjeet maratoonarille:
• Maratoonarin 10 käskyä

Pekan Pyrähdys muuten lähestyy jälleen (27.6.). Se on siis mökkimaisemissa Kannonkoskella järjestettävä juoksutapahtuma, pidetään tänä kesänä jo viidennen kerran:
• Pekan Pyrähdys 2014

Olin siellä viime vuonna ja edellisvuonna. Viime vuoden tunnelmia löydät aiemmasta blogikirjoituksestani:
• Pekan Pyrähdys 2013

Mutta nyt sitä unta ja lepoa (tai jääkiekkoa). Pitäkäähän peukkuja, että projekti etenee suunnitelmien mukaisesti. Ja saa pyytää vaikka lenkkikaveriksi! :)

1 kommentti:

  1. Hei mahtavaa Päivi! Juoksu on loistoharrastus ja minusta saat kyllä joskus lenkkiseuraa ;) T. AnneE

    VastaaPoista