torstai 8. toukokuuta 2014

Uudet vaelluskengät – Kebnekaise kutsuu!

Huh, "pieni" ostoskrapula. Ostin vihdoin ja viimein uudet vaelluskengät. Viime reissulla Utsjoella Kevolla jalkapohjat huusivat retkeilykenkien takia niin hoosiannaa kivisen maaston takia, että oli pakko ostaa uudet, oikeat vaelluskengät.

Kävin kokeilemassa kenkiä viikko sitten vapaapäivänäni perjantaina Partioaitassa, mutta en osannut vielä päättää. Piti viikko tuumia ja käydä kokeilemassa kahta eri mallia ja kokoa vielä tänään oman vaellussukan kanssa. Niiden kanssa siinä vielä varmaan 45 minuuttia pyörin ja testasin, kunnes tuli olo, että nämä ne on. En oo ikinä ostanut näin kalliita kenkiä, että kyllä niitä piti kokeilla monta kertaa ja monen sukan kanssa. Kengät siis maksoivat 260 €, mutta myyjä lohdutti, että näillä talsitaan sitten helposti seuraavat kymmenen vuotta. Tässäpä kengät mihin päädyin.

Meindl Island -vaelluskengät Partioaitasta.


Pitkän harkinnan jälkeen ostin Meindl Island -vaelluskengät, jäykkyys B/C, koko 6,5 eli 40. Mun normaali kengänkoko on 39, mutta vaelluskengissä pitää jäädä sentti tilaa varpaille ja sitten, kun mennään alamäkeen, niin varpaiden ei saa osua kärkeen. Toinen vaihtoehto olisi ollut Hanwag Tatra -kengät, mitkä tuntuivat hyvältä myös, mutta nämä nyt veivät voiton. Ne vaan olivat hyvät jalassa.

Ja tarttuipa sieltä Partioaitasta muutakin mukaan. Viikko sitten, kun en näitä kenkiä ostanut, niin ostin Fjällrävenin katkolahjehousut, mitkä voidaan lyhentää kahdesta kohdasta. Materiaali on ohutta ja helposti kuivuvaa, ja taskuja on reilusti. Oikein kivat ja kevyemmät retkeilyhousut.

Katkolahjehousuista saa tarvittaessa myös shortsit ja caprit. Lahkeet pitää vielä lyhentää.


Ja ettei siinä olisi kaikki, niin pakkohan se oli ostaa housuihin sävy sävyyn sopiva lakki. Voi ei.

Lakki matchaa housuihin. Erä-Irma on valmiina lähtöön!

Onneksi uusi rinkka tuli ostettua Partioaitasta jo VUOSI siten.


Ja ettei se tärkein unohtuisi, niin olemme siis lähdössä elokuun ekalla viikolla tyttöjen kanssa Pohjois-Ruotsiin. Reittinä Abisko–Nikkaluokta ja Kebnekaise.

Vielä löytyi yksi kartta Partioaitasta.

Elokuussa näihin maisemiin. Kuvan lähde ja matkakertomus: http://www.vaell.us/kertomukset/nikkaluokta-abisko


Nyt ainakin viimeistään tietää miksi huomenna menee töihin. Ja vielä aika monena muunakin aamuna :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti